Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kalman7

    csendes tag

    válasz L.Szilárd #1235 üzenetére

    Igen, egy akác karó akár derékszögben is képes meghajolni. Fényképen láttam gőzölt akácot, sötét csokibarna lett. Azért is kérdeztem, mert a bükkre hallottam hogy a gőzölésnek köszönhető az alaktartása, anélkül az se lenne valami jó anyag. Gondoltam az akáccal is jót tesz az eljárás.

    A háttámla: én is gőzben hajlításra gondoltam látva a négyzetes keresztmetszetet. Ezek a hajlított thonet székek állati jól szuperálnak. Ha nem hajlítás, és nem egy darabból van, akkor valami ügyes csapolás, hogy jó erős legyen. Gyári széken láttam olyan csapolást, mint amint amivel a hosszoldást szokták csinálni, csak egy kicsit más arányúak voltak a cikkcakkok. Én mégse így csinálnám (székhez úgyse lesz sose elég bátorságom), hanem jó nagy felületen átlapolnám. A ragasztott felület síkja a szögben álló anyag síkjában lenne, így a tipikus terhelés irányában (jól hátradől valaki) pont jó erős lenne. Raknék bele még két sunyi tiplit is.

    Írod, hogy ne "illesztésben" gondolkodjunk. Illesztés, csapolás, összeragasztás, nem tudom pontosan mi a különbség a szavak közt. Konyhanyelven mi az amit ezzel kizártál?

    A "jobb-bal merevítésnél" pont arra a bronz színű laposvasra gondoltam, azt hiányoltam.

Új hozzászólás Aktív témák