Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Bubi #11737 üzenetére

    Ez a hamu dolog nagyon jó ötlet, ott is van épp a tűz alatt kéznél. Köszi.
    Eddig ez a rendszer is nyitott volt. A tágulási tartály a konyhában. De 1500 liter vízhez kell egy 200 literes tágulási tartály, ami félő, hogy a padláson nagy hidegben elfagyott volna. Lezártuk a rendszert ezmiatt. Nyitott rendszernél én sem tojtam volna be, az sima ügy. Ugyan nem szobányi a tűztér, de jó nagy. Egy 52 KW-os Solida kazán, és egy talicska fával nincs is színig. Félelmetes hangon bír dübörögni ekkora tűz, amikor odadurrantok neki.
    A levegővel le is zártam én menten, de tudni kell, hogy ha nagyon lezársz egy ekkora tüzet, kinyírhatod az egész családodat, ellepi a házat a szénmonoxid, és ez volt az utolsó keszon, amit magatokba szívtatok. A tévéhiradóban minden évben több ilyen esetről is beszámolnak, és ezért tették kötelezővé a kéményseprőt is.

    Egyébként biztosan csak én voltam túlzottan betojva, mondom, még nagyon kezdő vagyok kazánilag. A gáz az könnyű eset volt - csak kurvadrága.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák