Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz kalman7 #10979 üzenetére

    Az enyvfőző bödönbe beteszed, megolvasztod, és eccerűen belemártod a (hideg) fát. Kiveszed (nem kell áztatni) és kész is. Hajszálvékony film is úgy lezárja, hogy ott a fa már nem tud vizet felszívni. Ha túl hideg a fa, akkor hőlégfúvóval lefújod, hogy ne fogyjon olyan sok paraffin.

    A paraffinolajos áztatás még csak drága dolog. Egy kétliteres flakon ötezer pénz. A fáskamrám oszlopainak nem akarok én túl nagy feneket keríteni.
    (Csinált az apósom a kert végébe vagy 30 éve egy budit collos lúcból. Nem volt az soha semmivel kezelve, hacsaknem alkalmanként oldalbapösölve. Még mindig áll, nem rogyadozik. A legalsó deszkák korhadtak, de a többi ép, egészséges. Ezért gondoltam én földközelben védeni vmivel.)
    Szóval ha tíz évet kibír, mit bánom, én mi a módi? Akkorra már úgyis gazdag leszek, és dzsetszkível fogok a vízen járni, és nem a fáskamrámon fogok töprengeni, hanem azon, hogy venni kéne valami fasza sárszprét a terepjárómra, mert a szomszédé sárosabb. :D

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák