Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz ferkoboy #10888 üzenetére

    Ne rosálj be! Meglátod, letisztul idővel.

    Használt metebó vastagoló:
    Egy pár kés egy húszas bele. (vagy 25? meg kell kérdezni telefonon pl Vén Pistától.) Ha kell kés bele, akkor már 160-nál jársz, és nincs 3 jahre alt garantische, csak 3 perc. Ezen érdemes gondolkodni.

    Igen, értlek. Tulajdonképpen Neked egy olyan gép kellene, ami magában foglalja a soroltak összes előnyét, elhagyja az összes hátrányát. De hiszen az egy profi gép. 100-200 között még bele kell törődni a kompromisszumokba.
    Azért megnyugtatlak: Elég jó gépeket néztünk végig. Ezekre nagyjából igaz, hogy minél drágább, annál többet nyújt. (De nem mindent!) Megítélésem szerint még a legolcsóbbal is boldogulnál, amilyen kaliberű feladatra szánod. Azért 200 körül már ipari használatra alkalmas gépek vannak.

    A 150-es gyalu a fiúkjaidhoz elég. De azért szempont az is, hogy tudjon legalább 100-120 mm vastagságot is átereszteni, ugyanis ez fogja adni a párhuzamost.
    Ezek a picike kombigyaluk (Einhell, Güde, Hunday) általában alumínium asztallappal vannak. Az befogja szép szürkére esetenként a szép fehér fát. Ez is egy szempont.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák