- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gino20 #68847 üzenetére
Az nem lesz jó neki, mert a házimozija nem tud 4K / HDR átengedést, ezért kelleni fog vagy a két HDMI kimenetes lejátszó, vagy valami HDMI splitter/hang leválasztó HA HD hangokat is akar. HA megelégszik az SD többcsatornással optikain rákötve, akkor lehet csak jó neki.
-
xrvman
őstag
válasz Gino20 #68849 üzenetére
Milyen neted van otthon? A Beelink ki tudja hajtani? Mérted már? Megtennéd, hogy megméred mit tud Wifivel és kábellel is?
Internet speedtest sebességre is és a gépek közti másolási sebességre is kíváncsi volnék. PC - Beelink és Beelink - PC közt.
Hűtéssel hogy áll? Mennyire melegszik?
Miben különbözik a Pro a simától?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz xrvman #68852 üzenetére
Vezetéken gigabites, kimértük többen is iper3 teszt szerint 940-941Mbps a le/feltöltés, Wifin meg 867Mbps linksebességre képes. Nem melegszik, 4K HDR mellett 50-51°C-os.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #68854 üzenetére
Igen, ez miért olyan hihetetlen? Vim3 Pro is ennyire képes és még van néhány box ami szintén.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #68855 üzenetére
Oké csak fura, itt legörgethetsz, hogy ennek töredékét mérték még 5GHz-en is. Ez a 800Mbit körüli meg egyszerűen bármilyen eszköztől irreális (még a legújabb Mac Book Pro-tól is ). Vagy?!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #68856 üzenetére
Linksebességet írtam, nem mért sebességet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #68857 üzenetére
Gyanítottam a "link" szóban a kisördögöt, de akkor ez így mit ér a gyakorlatban a valós stream-elés, meg a file átvitel szempontjából? Már utána olvastam, hogy nem sokat, szóval akkor minek ilyenekkel dobálózni? 5GHz-en amúgy nem rossz úgy sem, csak van akinél még az sincs.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #68858 üzenetére
Mivel nincs gigabitem így nem tudok sebességtesztet mérni. iperf3 mérést meg nem csináltam, talán majd egyszer, 500-600Mbps érhető el ilyen linksebesség mellett.
-
walter70
tag
válasz dgyuri0123 #68850 üzenetére
Nekem ilyen van,ezen van koax: Mecool KI PRO Amlogic S905D 2/16GB DDR4 5GHz AC WiFi Gigabit LAN Hybrid-Tuner (DVB-T2 / DVB-S2)
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Tudom hogy sokadik kérdező vagyok, de tapasztalatotok/véleményetek alapján szeretnék elindulni médialejátszó ügyében. A hálózati film lejátszáson kívül ami még fontos lenne az a netfix dedikált támogatása.
Dune-ket néztem, de a vélemények alapján inkább rossz mint jó amióta androiddal fut, " 4K 23. 976 fps lejátszása nem kadenciahelyes" stb. Eddig popcorn volt, ami felet eljárt az idő. Most libreelece-t teszteltem inteles platformon, itt a netflix nem megy s hangokkal is van baja. A lényeg hogy ha létezik szeretnék egy lejátszót vásárolni amivel nem kell "varázsolgatni" csak használni.
Válaszokat előre is köszönöm. -
tothjani81
senior tag
Üdv. Minél jobban elásom magam a lejátszók világában anál tanácstalanabb vagyok. Semmi másra nem kell csak külső meghajtóról lejátszani 4k hdr tartalmakat. Ami még mindenképp kell az az optikai kimenet. Milyet kéne néznem vagy erre jó a tv lejátszója? Tcl 65 C715!
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
xrvman
őstag
válasz Szabi_82 #68863 üzenetére
Nekem is popcorn családból származó volt és eljárt felette az idő, a 7.1 es hangokat és a H265 öt nem vitte.
Az Apple TV a H265 öt nem tudja, viszont az Nvidia Shield TV igen.
Én eddig vártam a Nvidia Shield Pro-ra. Korábban leírtam miért azt a sima helyett, nem ismételném magam.
Éppen most rendeltem egy Beelink GT King Pro boxot, Azt írták adnak hozzá SD kártyát és csak bedugom műxik.
Ám azt mondod az sem tökéletes hangilag? Mit produkál? 7.1 et nem keveri le, pl sztereóba? -
Szabi_82
tag
válasz xrvman #68866 üzenetére
Szia, ha a libreelec-re gondolsz akkor a többsávos hangsávok továbbküldésével bajlódtam vele. Nekem AVR van rákötve, így Én nem akarom hogy belenyúljon. A libreelec 9.2-nél nem ment a hang, felraktam a régebbi 9.0 avval működik.
Most van új 9.2.2, elvileg itt már nincs baj a hanggal. Viszont a SMB megosztás össze szedése hálózatról ~ 5 perc minden indításnál, ha hamarabb indítom a pc-t(kodi) mint a projektort a felbontása átt áll 480P-re stb. Most a netflix áll le állandóan. Szó mi szó nincs már idegrendszerem evvel szenvedni egy nehéz nap után, csak bekapcsolni s pihenni, kikapcsolódni feltöltődni. Na erre keresnék valami idegrendszer barát lejátszót, ami tudja amire kitalálták, azaz működik -
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #68874 üzenetére
Erre gondoltam, és inkább Amazon-t választanám - de vmiért ide ezt (sem) szállítják. És nem tudom van-e jobb alternatíva ilyen áron, esetleg hasonló olcsóbban ezért kérdeztem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #68875 üzenetére
Futeko-n ingyenes szállítás van és rendes garancia is. De továbbra is ajánlanám, hogy ezekkel az új Dune-kkel meg kell várni a részletes teszteket, külföldi fórum-os tapasztalatokat.
Amúgy várhatóan nemsokára itthoni boltból is kaphatóak lesznek, hazai garival.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #68873 üzenetére
Már többször leírtam, egy 40$-os box CE-vel a best buy, nem kell félni az 5 perces telepítéstől.
Lesz kadenciahelyes 4K HDR10, HDR10+, HLG, és HD hangok (Atmos is).De ha bárki fél, én ingyen és bérmentve, beszerzési áron megcsinálom neki. Társadalmi munkába belefér
- Küldök egy microSD kártyát amin az adott boxnak megfelelően előtelepített CE van, csak egy reset gombot kell nyomni indításkor
vagy
- Rendelek neki boxot kintről és felteszem rá a CE-tPersze lehet próbálkozni az új Dune-vel is, csak a 3D MVC-vel nyújt többet egyelőre és jóval drágább.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #68876 üzenetére
Csa knéztem mert jónak tűnik, de olyan áron nem kapkodok. A hazai vételt hagyjuk, mert borítékolom a min. 1,5x árat ("mer nekünk olyan k*vahjólmegy). És amúgy is nagyon unom már, hogy náluk töredék a termékpaletta (nem csak e téren, hanem sok más termék esetében is) cserébe szinte minden (esetenként sokkal!) drágábban kapható.
djnice: emlékszem, csak gondoltam hátha történt vmi változás, árcsökkenés ami miatt érdemes lehet gondolkodni rajta. Használtam én is CE-et korábban, nem túl bonyolult MicroSD-re másolni vagy használni, úgyhogy valszeg az lesz egy ilyennel (ha továbbra sincs jobb alternatíva hasonló áron).
-
Beni2360
félisten
válasz Szabi_82 #68868 üzenetére
Viszont a SMB megosztás össze szedése hálózatról ~ 5 perc minden indításnál, - Szerintem nálad be van kapcsolva az a lehetőség, hogy indulásnál szkennelje a médiát. Ezt kapcsold ki és máris fél perc alatt fel áll az smb rendszer.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
válasz xrvman #68880 üzenetére
A CE alatt általában 15-30 mp amíg fel áll a rendszer.
Ha nincs semmi keresés beállítva akkor azonnal lehet a filmeket indítani.
és máris fél perc alatt fel áll az smb rendszer.ezt a felállást az egész betöltési folyamatra gondoltam mint fentebb írtam is.
Gyakorlatilag egy CE SD kártya létrehozása ha minden progi és fájl megvan a gépen 2-3 perc és mehet a boxba.
A CE telepítésnél angol nyelvű és avval kell a varázslót végig vinni majd lehet utána nyelvet választani, 99%-ban magyar.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Szabi_82
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítséget. Azt a médiatár scennelést megnézem.
Most jelenleg azon agyalok hogy win10 alá felmegy a kodi. Win-en működik a netflix, filmezésre meg a kodi-t.
Kíváncsiságból most Én is rendeltem egy vontar x3 játékost. Villanyszámlában barátibb lesz mint egy PC-járatni
Köszönöm még egyszer, igaz a készülék nem lett meg . -
exoduss
tag
Sziasztok!
Adott egy zeroten T9 médialejátszó és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az androidot lehet-e frissíteni rajta? Sajnos a netflixet nem negedi feltelepíteni rá... -
Beni2360
félisten
válasz exoduss #68883 üzenetére
Netflix elérése nagyon behatárol nem android függő, hanem a megvásárolt engedélytől (licenc) . Frissítést meg felejtsd el olyan mint a fehér holló. Általában a boxra buherált kimiskárolt androidok futnak a mezei boxokon.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Szabi_82 #68884 üzenetére
Azért mert nincs a Netflix támogatott box között még egyes boxokon CE alatt elérhető a Netflix. Igaz nem mind FHD.
-
blakey
titán
válasz djnice #68823 üzenetére
Apple TV 4K (+Vertex) P1, szerintem ezt már linkeltem de a mi a lényeg és a kérdésedre a válasz az nemrég került tesztelésre, tehát Apple TV 4K (DV+Vertex) P2.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Átolvastam az elmúlt 200 hozzászólást, de elképzelésem sincs merre induljak egyáltalán:
NAS-ról (DS118), erősítőn keresztül (Onkyo TX SR 508) szeretnék lejátszani filmeket (Pana P50G30).
NAS-hoz gigabites LAN-on csatlakozik a leendő lejátszóm. Jelenleg egy Mede8er 600-as lejátszót használok, de haldoklik. Mit lenne érdemes helyette vennem, az alábbi igényekkel:
- napi használat minél kényelmesebb legyen 7 és 70 éves is meg tudja oldani (távirányító + bekapcs + filmkiválasztás + filmnézés (1080P filmek vannak, de bírjon el 4K-val is, hátha szükség lesz még később rá. Akadásmentesen mindezt) + kikapcs)
- minimális konfigurálást igényeljen, ha lehet 5 percnél ne legyen több egy IT-hoz nem értőnek sem
- stabil, megbízható legyenEzenkívül pluszpont lenne, ha tudna youtube-ot, ez esetben mondjuk okostelefonról vezérelhetőség is szempont lenne (android és IOS is)
Összeget nem tudok írni, mert egyik HSZ után úgy látom a 70 eFt is kevés, másik után meg, hogy 15-ből is kijönne ez...
De a stabilitás, megbízhatóság fontosabb, mint az ára.Aliexpress átvert egyszer, töröltem magam tőlük. Bármelyik másik magyar és külföldi boltból is jöhet. Minimális felárat a gariért hajlandó vagyok fizetni.
Előre is köszönöm minden segítő hozzászólónak!
-
csizo
aktív tag
Én szintén DS118-at használok.Egy Apple TV4K a lejátszóval van Lan-on összekötve.Teljesen korrekt kép és hang kiadására képes.Infuse Pro-val használom,egyszer beállítod és nem kell vele többet babrálni.
-
junkpod
veterán
válasz Lasersailing #68891 üzenetére
Bármit is veszel az "5 percnél ne legyen több a konfiguráció" kitételt engedd el. Sokkal-sokkal több lesz.
Box's don't touch!
-
LógaGéza
veterán
válasz Lasersailing #68894 üzenetére
Szia!
Olcsóbban Khadas VIM3L, drágábban ODROID N2. Mindegyiket meg tudod rendelni a gyártótól közvetlenül, garancia is oda szól, a CoreELEC-et főleg ezekre fejlesztik és támogatják. VIM3L-ből van direktbe HTPC Kit, előre telepített CE-vel, szóval ezzel nem sok dolgod lesz, csak hogy használd."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
szaby72
tag
Sziasztok.
Szereztem egy Beelink GT-King -et.
Frissíteni szeretném erre-(vagy amit Ti ajánlotok)
http://www.bee-link.com/forum.php?mod=viewthread&tid=64009&extra=page%3D1
Sd kártyám már van.
Valaki ,leírná,belinkelné a pontos menetét a frissítésnek?
Köszönöm. -
blakey
titán
válasz szaby72 #68896 üzenetére
A droid frissítés (is) OTA-n érkezik, nem kell hozzá semmi extra. A névjegy alatt van a frissítési lehetőség.
-
daeyvd44
tag
Sziaszok,
Szeretnék venni egy médialejátszót és első sorban nem Android TV-t, hanem sima Android-ot. Azért nem a TV-s változatot, mert szeretném feltelepíteni rá a TVGO/Horizon Go alkalmazást, az pedig Android TV-re nem telepíthető.
Ami még fontos lenne az a 4K lejátszás Plex-en keresztül, illetve Netflix/Youtube.
Szeretném megúszni a dolgot olyan 20e Ft-ból.Tudtok ilyen lejátszót ajánlani?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest