- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz blakey #68598 üzenetére
Teszteltem, az LG OLED-et kevésbé zavarja ha nincs metaadat, mintha rossz metaadatot kapna. Szerintem azért, mert default 1000 körüli értékre tone mapping-el a kijelző fényereje miatt ha a DTM be van kapcsolva és ez a legtöbb filmnél jól működik. Átnéztem néhány filmet, van jó pár ahol nincs is metaadat megadva:
Halálos iramban - Hobbs és Shaw (2019): 1000/419
Király ez a srác! (2019): 0/0
Dumbó (2019): 0/0
A vadon hívó szava (2020): 0/0
Zootropolis - Állati nagy balhé (2016): 0/0
A Grincs (2018): 1000/407
A Lego-kaland (2014): 2154/1521
A Szépség és a Szörnyeteg (2017): 0/0
Angry Birds - A film (2016): 414/233
A dzsungel könyve (2016): 998/236
Jetikölyök (2019): 1003/145
Az oroszlánkirály (2019): 0/0
A bosszú börtönében (1989): 987/407
E.T. A földönkívüli (1982): 1000/148
Szörnyecskék (1984): 1193/97 -
blakey
titán
válasz djnice #68601 üzenetére
+ még az sem mindegy, hogy milyen firmware-el, mert egy-egy frissítés módosíthat a dolgokon. Korábban írtam, hogy használja a DTM-et és nem látni, hogy a lejátszó jól küldi-e tovább vagy sem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #68596 üzenetére
És tényleg.
Vicces hogy az LG LED-kijelzonek hívja az LCD-t...Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #68603 üzenetére
Nem az LG hanem a "hülye"marketing az LCD világában, mert ugye ugyanúgy LCD csak CCFL háttérvilágítás jhelyett ledes háttérvilágítás lett. Samsung kezdte, majd a többiek átvették, ahogy LG megjelent az OLED-el a Samsungnál a felsőbb ategóriába szánt modelleik egyből QLED-ek lettek. Semmi nem változott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LógaGéza
veterán
válasz gaston63 #68605 üzenetére
Boxtól függ, valamelyiknél lehet belső tárolóba telepíteni (pl X96 Air-nél próbáltam).
Ha a memóriakártyás opciót választod, akkor egy 1GB-os is bőven elég neki, inkább arra figyelj, hogy minél gyorsabb legyen. Valamint ha nagy a médiatárad, akkor kellhet nagyobb, ugyanis pl a képeket oda tárolja a Kodi.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz gaston63 #68607 üzenetére
Ha jól rémlik arra is fel tudod tenni.
Memóriakártyákban már minimális az árkülönbség a 4-8-16GB-osak között legalább egy 8GB-os A1-est választanék.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Hyena
senior tag
válasz blakey #68598 üzenetére
Teljesen egyetertek veled, de sokan nem a termeket veszik meg hanem specifikaciot vesznek es csak annyit latnak, hogy az egyik tud valamit a masik nem.
A Dolby Vision is nagyon lenyeges szokott lenne vasarlaskor de, hogy mennyi film van ami tamogatja, vagy eppen a kijelzo tudja e arrol nincs szo.
Peldaul en nem talaltam profi hazimozi vetitot sem ami tudja. (ettol meg lehet)
Van 2 S912 boxom is aminel az s905x3 tobbet tud es gondolkodtam, hogy kicserelem oket is, de aztan eszembejutott , hogy teljesen hasznalhatoan mukodnek es semmi hibat nem latok veluk kapcsolatban a tvken amikre csatlakoztatva vannak , akkor meg minek...
(az egyetlen anomalia amit latok, hogy az elso megjelenitett feliratnal kicsit megakad a lejatszas. erre van valami? )
Ami nem romlott el , azt nem kell megjavitani .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
tuta1975
tag
Ehhez mit szóltok?
ismeri valaki? Nagyon újnak tűnik:
x10max plushttps://www.aliexpress.com/i/4000257221909.html
-
SunMount3r
nagyúr
válasz makoss #68612 üzenetére
Más lehetőség?-> Nincs. Csak a winyó dugdosás/hurcolás.
nálam az valami miatt nem működik-> "Valami" miatt és ennyi? Ha ennyire félvállról veszed a dolgokat, akkor tényleg elég nehéz dolgod lesz (és nekünk is itt, ha azt akarod, hogy segítsünk). Van Router-es és Otthoni hálózatos Topic is egyébként.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz SunMount3r #68614 üzenetére
Rendben, köszi az infót!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz SunMount3r #68614 üzenetére
Még egy kérdés.
Van Serviio telepítve a számítógépre, és routerből tévébe megy UTP kábellel a jel.
Ezen szoktam filmet nézni.
Zidoo Z9S-ra be lehetne állítani?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
blakey
titán
válasz makoss #68617 üzenetére
Ha van normális lejátszód akkor ne Serviio-t használj, ott az SMB vagy az NFS. Egyébként lehet, hogy neked elég lenne a Plex is, mindent vinne a TV-d ami a Plex-ben van.
-
blakey
titán
válasz makoss #68619 üzenetére
A lejátszáshoz nem kell sokminden, egyébként azóta változott, bár nem tudom, hogy TV-ken milyen, de szerintem bőven elégséges és működőképes. Nálam az szolgálja az adatbázist sz emby mellett. Serviio már hosszú ideje nem játszik, bálam.
-
Beni2360
félisten
válasz gaston63 #68605 üzenetére
Már válaszoltak de kiegészíteném, hogy egy 16 GB A1-s ajánlott mert az már gyorsabb olvasási és írási sebességgel rendelkezik,stb. Nincs nagy árkülönbség köztük. Nekem mindegyikben 16 van. A média tárós dolgokat át lehet irányítani a belső tárolóra.
Ha a belsőre teszed akkor is benne kel maradnia az SD kártyának a slottba tudomásom szerint ha nincs újabb variáció. Mivel onnan vesz le 2 db fájlt az indításhoz. Én ezért is nem erőltetem a belsőre való telepítést.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
makoss
veterán
válasz junkpod #68622 üzenetére
Majd utána nézek.
PC-re telepíthető Kodi van, [link] de nem vagyok elájulva tőle, ez is akadozik mint minden más a gépen Egyedül a Serviio nem akad, és szebb, kontrasztosabb a képe az összes többi lejátszónak!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Beni2360
félisten
válasz gaston63 #68625 üzenetére
Bőven nálam most kb 10 TB anyag van és nem panaszkodik helyhiányra a 16 GB-s
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
makoss
veterán
válasz junkpod #68627 üzenetére
Na annak a Kodinak elég egyértelmű a felülete, átlátható!
Lehet azt tudni milyen programok vannak fent gyárilag a Zidoo Z9S -en?
Illetve mit és hogyan kell feltenni ha szükséges, már ha egyáltalán kell?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Beni2360
félisten
válasz makoss #68628 üzenetére
A média lejátszáshoz és a samba.hoz semmit nem kell telepíteni a zidoo-kon. Saját lejátszója van, Home Theater, Misic player, OPENWRT.
Képnézegető appja nincs de van play áruház vagy lehet felrakni.
Kodi helyett van ZDMC (KODI fork) a boxra optimalizálva. A yt-bon vannak videók.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tuta1975
tag
Sziasztok!
Maradt az eredeti terv x96max +
tegnap berendelve, akciós most billenytyűzettel 36$, vagy légegérrel...
https://www.aliexpress.com/item/4000341401433.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6dce4c4dZiGjsu -
Vesh
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Himedia Q5 > Onkyo TX-NR676E > LG B9 lánc. Természetesen a B9 nem adja ki magából az atmos jelet... az erősítő felé, így viszont kell egy média lejátszó. Sajnos a Q5 bizonyos 4k HDR Atmos magas bitrrátás filmeknél már elvérzik.
Tudnátok ajánlani egy olyan médialejátszót ami erősebb a Q5nél és androidos? (mondjuk 100k ig)köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Üdv!
Végig olvastam az összes x99 max plus-os hozzászólást és egy fórumtársunkat kivéve, akinél elvileg működik szépen a CE, nem találtam biztos infót arról, hogy most akkor jó vahy nem jó ez a box!? Nekem mindenképpen CE-vel menne, mert a True-Hd hang az alap a BD50-es iso-nál és ugye Androidon ez elvileg nem megy ki hdmi-n. Már úton is van egy ilyen box, igy jól esne a megnyugtatás, hogy már a múlté az, hogy nem működött rendesen a CE rajta.
-
Cheesy
őstag
Végül csak nem hagyott nyugodni a dolog, kikértem a véleményeteket, amit újfent köszönök, utána még olvastam a CoreElec-ről, az ajánlott típusokról és azok használhatóságáról és végül döntöttem: jó lesz nekem a X96 Max Plus. Öregszem és nehezebben veszem rá magam arra, hogy eljátszadozzak, finomhangoljak egy kütyüt, ezért vacilláltam ennyit.
Ez az én formám Megrendeltem ezt (4GB 64GB G10 GYRO változat) még 04.28-án. 05.08-án "Shipment cancelled by seller"... Utána 05.09-én új csomag készült, 05.11-én elhagyta Kínát ("Departed country of origin"), azóta csend...
A poén az egészben, hogy geekbuyingról rendeltem volna, de elfogyott. Az alis rendelésem után 2 nappal már újra volt ott stock
Ti, akik rendeltetek már innen, mennyi volt a kézbesítési idő?
Ezt fogom használni flasheléshez.
Már előkészültem a lehetséges gondra a távirányítóhoz, link elmentve
CE változatból innen melyiket töltsem le? Az eszköz S905X3, a CE stable kiadásokból S905X és max 2GB variáns tölthető. Ez kezelni fogja rendesen a 4GB-os változatot?[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Beni2360
félisten
válasz Cheesy #68633 üzenetére
Geekbuyingról EU Olasz raktár 2-3 nap.
05.11-én elhagyta Kínát - na itt várhatsz nyugodtan Jún végére vagy későbbre..
Becsült szállítási idő 20-31 munkanap.
-------------------
Innen ezt: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz
és azt: sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb vagy az alatta levőt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
Lecserélném a htpc-met egy media lejátszóra.
Fontos, hogy vigye kandencia helyesen a 3DISO filoket.
4k, hdr, 10 bit 60 fps. mindent tudjon.
Mit ajánlotok?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tomias55
csendes tag
Üdv.
Jelenleg egy Samsung Q7 4K led tv-m van egy JBL 5.1 soundbar mellé. Segítséget szeretnék kérni hogy milyen média lejátszót javasolnátok ami tökéletes 4k -t viszi és képes mellé az 5.1 JBL-t is kezelni.
Amit néztem ZIDOO Z9S. Csak nem tudom hogy ez nekem sok vagy kevés? Mert valamire szükségem lenne mert sorozatokat és filmeket is nézek és van hogy 2 szinkron nyelv 2 felirat van és a tv usb-n keresztül nem is látja csak az egyiket és nem tudok váltani. Illetve találkoztam már régebbi divx file és sorozatoknál is olyan kiterjesztésekkel amit nem is hajlandó vinni a tv amit meg értek mert nem egy médialejátszó.
Mit gondoltok ez a Zidoo z9s ki szolgálna? hogy kellene bekötnöm hogy a jbl-t kezelje? Nem vagyok nagy műszaki zseni ezért kérek segítséget. Most egy külső 4tb usb3.0 ról nézek mindent a tv-n és optikaival van össze kötve a tv és a jbl.
Válaszokat előre is köszönöm!!! -
Beni2360
félisten
Már többször leírtuk, hogy a ZIDOO Z9S ami neki kell.
Kapott más ajánlatot is, de próbálkozik mint a kiskutya.
A 3D ISO nagyon leszűkíti és tele van a net 4k, hdr, 10 bit 60 fps filmekkel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #68640 üzenetére
Ha jól melékszem ebbe a topikba írtam be elöször a kérdésemet és utána találtam meg a másik topikot.
Köszi a tanácsokatISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
félisten
válasz Vhiktor #68641 üzenetére
Bocs de annyi topikot pásztázok, hogy nem tudom számon tartani a hsz-ket de mivel találkoztam már a kérdéssel azért írtam.
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok!
Odroid N2 - 2GB CoreELEC Edition készüléket szeretnék beszerezni, RPi2-t fog váltani.
4K/HDR lejátszás az indok és KODI vonalon maradnék.
AppleTV utóbbi miatt kiesett, három eszközön gondolkodtam: Shield TV, Vero 4K+, Odroid N2.
Végül Odroid N2 tűnt számomra a legjobb választásnak ár/érték arányban.Jelen esetben van szerintetek odroid.co.uk ajánlatánál jobb vétel most, esetleg gyorsabb? (123.59€ - 43,039 HUF) Ez jó vételnek számit?
Hardkernel-t kihagynám, mert lassú és rossz tapasztalatokat olvastam róluk.
Az se lenne probléma, ha külön kellene összeválogatnom az alkatrészeket, nem ragaszkodom a Plug and play megoldáshoz.Jó döntés szerintetek az Odroid N2 vagy mást ajánlotok?
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Gondolkodtam az Nvidia Shield TV megvételén, ám nincs Audio kimenet. Nekem egy jól működő RCA bemenetes erősítőm, van, nekem ez bőven elég.
Miként tudom megoldani, hogy a hang a HDMI mellett Audioként menjen ki?
Vagy más lejátszót nézzek? -
Aurig@
őstag
Üdv.!
A Zidoo Z9S kezeli a következő hangsávokat: TrueHD, DTS-HD MA, DD+? /Ugyanis sehol sem írták./
Ha külső HDD-t kötnék rá, a készülék kikapcsolásakor /Standby/, lekapcsolja, tehát nem forog folyamatosan?Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
LógaGéza
veterán
válasz xrvman #68645 üzenetére
Üdv!
Attól függ melyik Shielden gondolkozol. Ha a Pro-n, akkor elég lenne egy USB-s hangkártya, ezeket elég jól kezeli az Android. Ha a simán, akkor pedig egy HDMI Audio Extractort kell keresned. Ezzel az a baj, hogy olyan ami viszi a 4K/60Hz-et, átadja a HDR/DV adatokat, és a CEC-t is az nem épp olcsó.
Más opció (pl optikai/SPDIF bemenet) sincs az erősítőn? Esetleg a megjelenítőn keresztül?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest