Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    veterán

    válasz aujjobba #65728 üzenetére

    Az a gond, hogy alapvető fogalmi tevedesekben vagy a média lejátszás témában. Vagyis más eszközök szóhasználatát kevered ide helytelenül.
    Fogadd meg Blakey tanácsát.
    Nem streamel, nem castol...
    Filmek, sorozatok, képek, zenék tárolása szerveren vagy külső hdd-n vagy kártyán-kulcson. Ezeket a média lejátszó szabványos fájl eléréssel tudja böngészni, lejátszani (nem streaming, hanem smb vagy NFS hálózati protokoll vagy direkt fajlrendszer elérés). A lejátszás hang és kép megjelenítése HDMI kimeneten a legjobb, ezt tv-k és erősítők tudják fogadni és hangot vagy képet szolgáltatni.
    A média playereken valamilyen lejátszó szoftvert kell futtatni, jelenleg a Kodi a kvázi standard es legjobb sw.
    Kodi futtatására a legjobb rendszer a linuxos CoreElec.
    A mediaplayerek irányítása elsősorban infravörös távirányítóval történik, nagyon kényelmes, maximálisan erre optimalizált. Illetve van mobil app Kodi távirányító ami wifin keresztül tud mindent, sőt még többet (zene könyvtár böngészés és lejátszás tv nélkül...)
    YouTube: van yt app Kodi alá, amihez potyogni kell, de használhatsz mobilos YT appot amiről egy gombnyomással át lehet irányítani a Kodira a tartalmat.
    Ha a fentieket megérted és így valasztasz mp-t akkor boldog leszel. Ha ragaszkodsz a rossz beidegzodesekhez akkor őrületbe fogod kergetni ezt a topicot és szomorú leszel.
    Hallgass Blakeyre (is). Jó tanács.

    [ Szerkesztve ]

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák