- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
-
salesman
őstag
válasz Mezga Aladár #62402 üzenetére
Ez itt a kérdés:
Melyik médialejátszót vegyem:
Mede8er MED600X3D vs Pocorn Hour A210Türűűűdrááá!
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #62406 üzenetére
De ha most is optikait használ? Illetve van olyan box aminek van koax digit kimenete is. Akkor is felejtős a Kodi? Akkor is belenyúlt a sztereó folyamba? (Komolyan érdekel)
Box's don't touch!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Mezga Aladár #62406 üzenetére
...ez attól is függ; mi a forrásod sztereóra Kodi alatt..!
Nálam egy Xonar ST, cserélt Op-ampokkal (analógon persze) Kodi alatt jóval szebb hangot produkál - mint bármelyik egyéb lejátszó..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz junkpod #62411 üzenetére
A koax spdif kimenetet nagy jól és nagyon rosszul is meglehet csinálni. Ezeken a boxokon ez nem prioritás. A kodi/LE pedig nem szól csak max közepesen. Ha a dac tudna aszinkron módban usb-n zenét fogadni akkor az már komoly ugrás lenne.
Patice tesztelte az x96 boxot ha minden igaz LE volt a szoft. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Baliga Tamás #62412 üzenetére
Milyen típusra cserélted az OPAMP-ot? Nekem DS van és az eredeti NE5532P-t cseréltem LM4562NA-ra, de nagyon nem jött be a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #62414 üzenetére
Így van. LE-vel hallgattam meg.
Filmeket amúgy élvezetes külső DAC-kal nézni, sztereóban, de zenére közel sem az igazi. Igaz, csak az USB kijáratot próbáltam, mert más DAC-om nagyon nincs (na jó, de, egy FiiO D3, de ez sem a hűdejó minőségéről híres, ha zenéről van szó).Háttérzenéléshez OK, odafigyelős lejátszáshoz nem.
A konyhában nemrég beüzemeltem egy Raspberry Pi 3-at + egy Allo Boss DAC kártyát OSMC-vel, amire még felraktam egy Roon Bridge-t is. Na az már a Genius fadobozos szettemen is élvezetes (tényleg érezhető a különbség a D3-hoz képest). Asszony által megerősítve.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz SunMount3r #62415 üzenetére
49720NA ugrott be hirtelen - de megnézem otthon ha komolyan érdekel a variánsom..!
A H6 társkártyán lévőket is kicseréltem - az igazi analóg hangoktól nincs is jobb..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz salesman #62410 üzenetére
Nehogy Med600-at vegyél. Sokkal rosszabb a képminősége, mint pl. Kodi 17.6-nak. Nem tódítok, volt elég időm összemérni a tudásukat. Ha elég a FHD (100-as lan miatt), akkor ezt a boxot melegen ajánlom, bár ezzel nagyjából egyedül vagyok, mert ez a box picit drágább mint a "kínai" boxok, de.. 5 év gari van rá, kizárólag Kodi/LE fut rajta és kb. annyiba kerül, mint egy használt Med600. Beüzemelni kb ugyanannyi idő, mint egy Med600-at, de mondom, annál sokkal jobb a képminősége. Én egy 55"-os FHD oleden tesztelgettem őket oda vissza 100x és egyértelműen a Kodi a nyerő, főleg HD / FHD anyagoknál. SD nem valami parádés, de nem is különösebben élvezhetetlen 55"-on.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
addikt
válasz dgyuri0123 #62419 üzenetére
Offba teszem. Nem szeretnék vitát, komolyan érdekel, hogy egy digitális anyagnak, amit digitálisan teszel ki a tv-re hogyan jobb a minősége
(Ha utófeldolgozásra gondolsz, akkor jobb tutira nem lesz, más)
Fullhd esetén a 100Mbit első kézből tudom, hogy kevés (kontaktos volt a lan kábelem feleségem takarít) a film meg időközönként beakad. Kábel csere, újra gigabit, minden szuper.
Med600 használtan 12,5K még simán garival (ezekre is 5 év volt), ráadásul a távirányítója is szuper, világít, hogy ha kell sötétben a nem túl gyakran használt funkció gombokat lásd.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
BBéci
legenda
válasz kleinguru #62420 üzenetére
"komolyan érdekel, hogy egy digitális anyagnak, amit digitálisan teszel ki a tv-re hogyan jobb a minősége?"
Ahány lejátszó, annyiféle különböző kép- és hangminőség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kleinguru #62420 üzenetére
Nem a kezeléséről beszélek, hanem a képhibákról, ami Med600 esetében 55"-os méretnél gyönyörűen látszik, míg a Kodi szinte teljesen zaj és hibamentes. 40-42"-nál talán még mindegy hogy Med vagy Kodi/Amlogic, de nagyobb méretnél bizony sokat ront a Med600. Nekem is volt 5 évig Med, de soha nem tudnám visszatenni az állványra.. és nem a kezelése, vagy komfortossága okán, hanem a lényeg miatt, ami nálam a kép és hangminőség.
De továbbmegyek kicsit, mert hangban is simán jobb a Kodi. SPDIF optikán külső daccal lényegesen jobb, mint a tévém hangja, ami korábban Med600-nál nem így volt. Ott tök mindegy volt hogy tévéből, vagy Med-ből érkezett a hang, ugyanúgy szólt. A jelenlegi box-al a koncertfilmjeim akkorát léptek elő, hogy már tetszik kis amit hallok. Ez korábban nem így volt... csak annyi történt hogy koncertfilmet néztem és a hang olyan mellékes dolog volt, míg ma élvezem is pl Beth Hart hangját, nem csak hallom.. Kétcsatornás zenét nem Kodival hallgatok, mert arra azért kevéske... meg a box is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
addikt
A kép utófeldolgozása miatt?
Nincs olyan lejátszó, ami a tényleges filmet jeleníti meg (legalább a tv-ig)
dgyuri0123: elhiszem. Én nem tapasztaltam hasonlót igaz csak 50" nézem, de plazmán.
Veszek egy atv-t aztán lesz mivel összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kleinguru #62424 üzenetére
Nincs "tényleges film".
A lejátszók (CD- DVD- BD- média) mind saját(os) kép- és hangminőséggel rendelkeznek, ugyanez érvényes a szoftverekre.Ha 50 colos, jó minőségű, Panasonic plazmán nem látsz különbséget, akkor OLED-en sem fogsz. Talán 1 milliónál drágább vetítővel, ahhoz illő vásznon.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kleinguru #62424 üzenetére
ATV sem 12e forint...
Pana 50ST60-am volt tavalyig, amit nagyon szerettem még Med600-al is. De az a gyanúm a ditherzaj plusz maga a technológia szépen tompították a hibákat. Oleden ez azonnal kibukott, mert amit eddig zajtalannak véltem, az bizony tele volt "zsizsikkel", hogy így mondjam..
Oleden amúgy akad más hiba, de az nem ennyire zavaró számomra, mint a zajos, "reszkető" kép."csak a zene van"
-
TCr
veterán
válasz dgyuri0123 #62427 üzenetére
Mire gondolsz más hiba alatt?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dgyuri0123
nagyúr
-
TCr
veterán
válasz dgyuri0123 #62429 üzenetére
Near black remuxok esetén is gáz?
Mert nálam (nem oled!) a sima, tizengigás 1080p mkv-knál ocsmány, "blokkosodik", míg remuxnál elviselhető a látvány.
Vagy az oled totál eltűnteti a near black részeket?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dgyuri0123
nagyúr
Oleden inkább ezt nevezhetjük near black-nek és persze itt jól láthatóan sávosodik is. Ennek elég sok formája ismeretes, mind eltérő mértékben. Filmnézés közben igen ritkán zavaró, de létezik ez tény. Amúgy egy 10+ gigás film már nagyon jól mutat, ami nyilván függ az eredeti BD minőségétől, hiszen vannak eleve "zajos" BD-k amikből sosem lesz jobb a tömörített verzió.
De ez már nagyon OFF...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #62433 üzenetére
Most téma a HiMedia Topic-ban is, hogy miért 422-re vált le és nem 444-re egy 23.976fps-es 10bit-es 4K HDR videó lejátszásánál. Illetve a KODI fórum is volt egy hasonló téma. Projektor/TV kompatibilitási okokból? Azt írják UHD-n nem mindegyik birkózik meg a 444 10bit-el. Mert elvileg ugye 444 10 bit lenne legjobb.
-
addikt
válasz dgyuri0123 #62427 üzenetére
Nem azért írtam, hogy 12K pénz, hanem mert ezt tervezek venni helyette, de igazából amire nekem kell arra a mostani is jó (pana 50st60-nal).
Ezúton is köszönöm mindenki válaszát, kicsit sikerült jobban megértenem a jelenséget
-
Szokratesz71
csendes tag
-
SunMount3r
nagyúr
Mikor először érdeklődtem itt a lejátszók iránt, még a MED is "ajánlott" volt az árkategóriájában (a Pop és a Dune nekem túl drágának tűnt), azt hiszem főleg a 3D miatt is. Terveztem is egy darabig, de aztán írták, hogy várjak, mert a HiMedia-nak jön az újabb "nagy dobása", amik még a Pop-ot és Dune-ket is lekörözik majd, amik a Pro lejátszók lettek végül (rá lehet keresni, valahol meg van még a nyoma). Nem is bántam meg, a kompromisszumai ellenére. Viszont mára már a HTPC felé vettem az irányt, ami a legdrágább vonal, de leg kompromisszummentesebb is. Az új Dune-ből, ha az új fw-el nem sül ki valami épkézláb (mert a mostanival úgy tűnik nem az), akkor ugyanúgy gyorsan elfelejtem, mint bármelyik Android-os lejátszót a jövőben...
-
Csabroncka
addikt
Azt valaki magyarázza már el nekem, hogy mitől van, hogy gyakorlatilag egy UHD film szebben jelenik meg egy sima belépő FHD plazmán, mint az 1080p változat.
A két bitráta között óriási különbség nincsen: H264 FHD (~40Mbit)/H265 UHD (~65Mbit)
Az új tömörítés ennyit jelent?, nyilván nem a felbontás számít... Dune HD Pro 4K lejátszóról beszélünk
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csabroncka #62444 üzenetére
Azért 25Mbit eléggé nagy különbség, tekintve, hogy a 7-10GB-os rip-ek (amiket már "elfogadhatónak" szokott tekinteni a többség), olyan max 8-12Mbit körül vannak önmagukban. Bár én sem mondom, hogy csak ezért van.
Én is néztem már UHD / SDR verziót FHD-ra skálázva és tényleg elég szokatlanul pöpec volt a minőség. De azért forrásfüggő is lehet a dolog és nem minden esetben érvényes. Vannak akik pedig még a HDR->SDR lekonvertálást is jobban szeretik, mint az eleve SDR forrást. De ez már nagyban lejátszó függő is, hogy milyen minőségben konvertál.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz SunMount3r #62445 üzenetére
Igen, tudom nem kevés a bitráta különbség, de a színek dinamikájában is jelentkezik. ebben én nem vagyok szaki, csak leírom a tapasztalatom...
"in medias res"
-
dgyuri0123
nagyúr
1 gigás 720x576 DVD rip ócska, nézhetetlen paca, míg a BD rip ugyanekkora felbontásban és méretben már sokkal nézhetőbb. Nem mindegy az eredeti forrás felbontása és bitrátája, még akkor sem, ha ugyanakkora méretű rip készül belőle.
Viszont nem szól bele a képbe a HDR? Merthogy emiatt elvileg sokkal sötétebb képet kapsz FHD kijelzőn nézve.. Melyik rilíz ez, szabad tudni?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Csabroncka
addikt
válasz dgyuri0123 #62447 üzenetére
Pride.and.Prejudice.and.Zombies.2016.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos.HUN-GS88
vs.
Pride.And.Prejudice.And.Zombies.2016.MULTi.COMPLETE.BLURAY-CLASSiC
A sötétedést megnézem, de nem rémlik, hogy emiatt tűnne jobbnak....
"in medias res"
-
péjé
őstag
válasz SunMount3r #62445 üzenetére
Ez nem lehet attól hogy a 4K tv fullhd-ban jelenít meg de rec.709 helyett a rec.2020 színteret használja?
Ez megmagyarázná a szebb képet...
A sima ps4-em fullhd képet tol de a tv kijelzi hogy HDR és kiírja hogy 1080p rec.2020.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Figyelembe véve, hogy a hevc codec jelentősen jobb hatásfokú tömörítés, ez akár dupla adat mennyiség is lehet.
Ha csak a chroma adatokat nézed már az is sokat javíthat.Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok