- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hozelujiz
tag
válasz Mulholland #50603 üzenetére
A feljebb leírt elvárások és az eddig (ami lehet nem elegendő) olvasottak alapján mertem kijelenteni... De ha már ilyen jót mosolyogtál rajta, kérlek fejtsd ki a miértjét! Hátha okulok belőle és sikerül megtalálnom a számomra legmegfelelőbbet!
Köszönöm!
-
Mulholland
tag
válasz hozelujiz #50604 üzenetére
Talán mert mindkettő régebbi technológiát képvisel, nem előremutató és mindkettő mind a mai napig bug-os lejátszó. Az egyik Realtech chipes, a másik sigma de régebbi. A vten kevés memóriával rendelkezik ezért lassú is.
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
hozelujiz
tag
válasz Mulholland #50605 üzenetére
Értem. Jogos amit mondasz. Akkor , melyik lenne az a lejátszó amit, ha össze dugok a tv-vel + erősítővel és működik (nem kell hónapokat várni egy használható frissítésre és fórumozni hetekig, hogy az ember tudja használni...)? Lejátsza lanon megosztott mappából átadás mentesen akár a 3D BD ISO file-okat, DTS HDMA hanggal? Mindezt újonnan max. 50k-ért, használtan max. 40k-ert...
-
bogabi
senior tag
A MED-nél milyen bugra gondolsz?
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
blakey
titán
Megrendelted?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
A Med600 teljes mértékben megfelel az elvártaknak ha nem kell a 4K és a lehető legjobb képminőség, és a youtube se fontos habár van benne. Az ember otthon összedugja a TV-vel vagy erősítővel és már lehet is használni, ráadásul háttérvilágítású a távja ami hasznos funkció tud lenni.
-
SunMount3r
nagyúr
Ja, ne is mond... Mit nem adnék egy normális háttérvilágítós légegérért, de ilyennek se híre se hamva, még a netről se lehet ilyet levadászni. Szerintem 40K fölötti médialejátszók esetén alapelvárás kellene, hogy legyen, az általános használati körülményeket tekintve. Erre marad az a tipikus eset, hogy a lejátszó tud minden "vérúj" vicsőrt, erre hozzákólintanak egy sima IR távirányítót, háttérvilágítás meg nuku. Mert erre valahogy senki sem gondol és gondolom ez megy már vagy 10 éve...
-
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim, jó napot.
van arra mód hogy valaki nekem szépen szájba rágósan leírná hogy is kell egy popcorn a-400-ast összekötni hálózaton úgy hogy egy win 8.1-es laptop tartalma látható legyen?
mondjuk plex beállítás?
vagy tudja azt a popi hogy a sima win 8.1-es megosztást kezelje úgy mint a LG Smart Share progi?
nagyon kezdő vagyok ezen a téren.
van egy win 8.1-es lapopsom, van egy gigabiítes routerem, minden kábelem gigabites.
de mindig jelszót kér vagy a popi vagy a laptop.
tudnak nekem valaki segíteni?
és ha ezeket valami csoda folytán be is tudom majd állítani, akkor van esély arra hogy hálózatban laptopról tudok másolni nagy méretű filéket is?
előre is köszönöm a segítséget és ötleteketui: plex van már a laptopon, bele is raktam amiket akartam, de a popi nem tud csatlakozni hozzá, hibát ír ki (err1) kóddal, bár mit is jelentsen
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50613 üzenetére
Tegyél bele HDD-t vagy pendrive-ot, formázd a popival, és telepítsd az nmt progikat. Utána felhasználónév NMT, jelszó 1234
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz liszi70 #50614 üzenetére
ejja, ezt kipróbálom
és akkor látni kell a win 8.1-es megosztást?
az fontos hogy egy munkacsoportba legyen a popi és a laptop?
a laptop jelenleg MSHOME-ban van, a popi meg a Workgroup-ban, ha jól láttam[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50615 üzenetére
Először csináld meg amit írtam, utána kérdezz, ha még akkor is kell.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz liszi70 #50616 üzenetére
jólvanna, tudom hamarabb jársz a szám, illetve a kezem
igazad van, már is ki fogom próbálniszerk: jééé és működik
De az az érdekes hogy "csak" 8 MB-al másol, pedig a gigabítes hálózatnak nem kellene gyorsabbnak lennie?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50617 üzenetére
A nagy méretű fájlok másolását felejtsd el, hacsak nincsenek kötélből az idegeid és nem vagy időmilliomos.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz liszi70 #50618 üzenetére
hát egyik sem igaz rám, de legalább - hála neked - van előre lépésem, és legalább már azt tudom hogy a kis filéket hogy lehet rá juttatni.
lehet akkor az USB 3.0-ás dokkoló lesz az én megoldásom, ha csak nem javasolsz, jobbat, hasznosabbat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50619 üzenetére
"akkor az USB 3.0-ás dokkoló lesz az én megoldásom"
"ha csak nem javasolsz, jobbat, hasznosabbat"
NAS. Jobb, hasznos, gyorsabb, viszont nem kevés pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz liszi70 #50620 üzenetére
ejj, értem, hát nagyon rajta vagyok a fejlesztésen
és ezek a NAS-ok, tudnak teljes sávszélességgel az adat másolást?
mondjuk a jelenlegi routerem tud valami NAS funkciót, de tartom valószínűnek hogy az is korlátok közötti működést garantálna
amúgy melyik NAS-t (márka, típus) javasolnál, ha kérdezhetem és persze ha egyáltalán ebbe a topikba tartozik a kérdésem[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50621 üzenetére
Nem vagyok otthon NAS-okban, nekem nincs rá szükségem. Van NAS topik.
-
arcitec
addikt
A-400 van nekem is , benne HDD , úgy 34-36 000 kbyte / sec a pc-ről ami azt jelenti, hogy egy 28 gigabyte méret kb 12 perc, az sok? USB 3.0 - án. Egyébként meg akár hogy is van - ha már megvan - ha 4K nem kell
Jó kis gép, nálam teljesen használhatóan működik, van új béta fw, ami talán szeptemberre élesedik, állitólag jóval stabilabb és gyorsabb is lesz. Nem cserélem le mostanában .... mert minek ... majd ha kell ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #50623 üzenetére
az már jó lenne, de nekem az usb 3-as slave kábellel felismeri de nem jeleníti meg, így nem tudok rá másolni
az a sebesség már használható lenne, de a dokkoló meg tudna akár többel is szerintem, mivel a lapopon van usb 3.0 alzat
de ha tudsz nekem segíteni, mi lehet az oka amiért nem "látja" a win a popiban lévő hdd-t, slave kábel esetén, azt megköszönném.
a popiban lévő hdd NTFS file rendszerre van formázva, lehet ez lenne az oka az usb slave "hibának"?liszi70: értem, köszönöm, lehet hamarosan oda is befogok nézni, és kérdezek
neked, természetesen nagyon köszönök mindent[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #50624 üzenetére
A popin van egy usb 3.0 csatlakozás, az összekötve a pc-vel szintén 3.0-val jónak kellene lennie. Ha nem, talán Liszi többet tud...
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
nekem is asus rt-n56u roterem van, a rákötött usb-s hdd-t meg tudja osztani, tud torrentezni, bővebben itt...[link]
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #50627 üzenetére
A hozzá adott kábel szeintem 2.0 ... Torrentezni állítólag ezzel nem célszerű - mármint a popival. Ha meg nem, akkor minek bonyolítani a routerrel. Torrentezni pc , vagy NAS. Szerintem ...
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #50628 üzenetére
értem, és ezért is gondoltam a dokkolóra...
kiveszem a hdd-t belerakom a dokkolóba, felmásolom amit kell és ennyi
viszont a popinak a kép minőségén, no azon maximálisan meglepődtemjah és a kábel kék színű és USB 3.0-nak írja
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #50629 üzenetére
A HDD mit tud ami benne van? NTFS és a popi formázta?
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #50629 üzenetére
jah és a kábel kék színű és USB 3.0-nak írja - igen az USB 3.0 kábel az egyik végén nyomtató fajta de magasabb a másik meg kék színű hagyományos 3-s
Ilyet adtak nekem a külső 5.25" házhoz amibe írót raktam.
De ezek a kábelek és csatlakozók a boxon állítólag nem adat másolásra hanem szervizre vannak.
-----------------
Ha az A-400-at, mint külső merevlemezt szeretnénk a számítógéphez csatlakoztatni, akkor az A-300-hoz hasonlóan most is USB3.0-ás slave csatlakozót találunk a hátlapon ezen funkcióhoz.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #50632 üzenetére
liszi70 is azt írta a popival kell formázni és nem úgy csináltad, azért nem jó.Tedd úgy ahogy a popi ajánlja, ha minden igaz úgy jó, mert csinál magának oda elkülönítetten helyet. Már több mint 3 éve csináltam de ha nem lenne jó újból formázod most az elején lehet állítgatni ...
[ Szerkesztve ]
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy ilyen media lejátszót, és az a problémám vele, hogy az eddig használt merevlemezeket nem érzékeli.
Minden eszköz a házban (TV, blu-ray lejátszó, laptop, turmixgép) érzékeli és simán lehet róla tartalmat játszani, de ez egyszerűen nem. Odáig eljutottam, hogy most látja a mappákat, de ha rányomok, hogy lejátszás, akkor azt írja ki h nincs eszköz csatlakoztatva.
Az összes merevlemez NTFS fájlrendszeren van, szerintem átformázni fat32-re nem lenne megoldás, mert akkor a többi eszköz nem tudná rendesen kezelni.Tudna valaki valami megoldást erre?
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Joshi
titán
válasz RocknRoller #50636 üzenetére
"tegnap vettem egy ilyen media lejátszót..."
Gyorsan vidd vissza.ui.: a Fat32 azért nem lenne jó, mert az max 4GB-os fájlméretet tesz lehetővé és ez elég problémás lenne egy 10-20GB-os mkv fájlnál.
-
RocknRoller
aktív tag
ez is egy kicserélt darab, más ilyen media boxra meg nem tudom kicserélni, mert edigitálnál nincs más, max apple tv de hát azzal meg nem tudok lejátszani filmeket. Pénzt meg nem hiszem h visszaadnak, független attól h 3 napon belül vagyok. valami más tipp?
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Joshi
titán
válasz RocknRoller #50638 üzenetére
Pendrive-al is próbáltad? Pontosan milyen típusú merevlemezekről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz RocknRoller #50638 üzenetére
Semmilyen 3 napos vissza vét kivéve ha rossz nincsen.
Ha neten rendelted akkor minden szó nélkül vissza viheted és vissza utalják a pénzt.
Ki mondta, hogy aple tv-vel nem lehet filmeket lejátszani?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
RocknRoller
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz RocknRoller #50641 üzenetére
Mindenek előtt próbáld dupla USB kábellel csatlakoztatni a vinyókat, mert lehet hogy kevés kraftot kap a lejátszótól egy usb-ről. De előfordulhat hogy válogatós a lejátszó, azért kérdeztem hogy próbáltad-e pendriveról.
-
Joshi
titán
válasz RocknRoller #50643 üzenetére
Nem jó a link, de én Y USB kábelre gondoltam, szerintem te nem tudod miről van szó. A pendrive-ot formázd meg NTFS-re hogy egyáltalán működik-e.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak. Mint írtam, beuzemeltem a popi a400st.
Lejátszásnal furcsalom hogy ha ehy mappában egy sorozat van, mondjuk 24 epizóddal, akkor barmire állítom az ismétlést mindig ugyanaz a file kerül lejátszásra.
Ha kikapcsolom az ismétlést, akkor vissza dob a file listára az epizód végén.
Hogy tudnám beallitani hogy sorba jöjjenek az epizódok?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #50645 üzenetére
"Hogy tudnám beallitani hogy sorba jöjjenek az epizódok?"
Play-el indíts, ne Enter-el.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #50645 üzenetére
Van külön PopiTopik, a speckó kérdéseket inkább ott.
ui.: jól hangzik hogy PopiTopik.
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #50648 üzenetére
Pl a KODI-ban van olyan beállítás, hogy a következő film lejátszás.
---------------------------------------
RocknRoller !!!
Az USB 3.0 külső ház meghajtására legtöbbször kell külön táp. vagy a házon keress lehetőséget a táp csatlakozáshoz vagy egy Y kábelt kell beszerezned és egy telefon töltőről adni neki tápot vagy a mellette levő kivezetésbe dugni a plusz csatit.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest