- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sajnos a gyári fw. meghülyül időről időre. alapbeállításra történő resettel próbálkozhatsz még és újrakonfigolhatod a rútert.
én ezt véglegesen oleg-re történő cserével orvosoltam. mikor a nyomtató kb. 3 perc után kezdett nyomtatásba, és meguntam, h 2-3-4 havonta beállogathatom a rútert.
az oleg felülete ugyanaz mint a régi asus-é. gyk. két kattintással lecserélhető, illetve visszatehető a gyári. ha visszakerül a gyári, kap egy beállítás resetet és újra használható.
az olegnek egyedül a qos része fapad, de szerintem ha ismerkedsz vele pár napig, és tapasztalod, h mennyivel stabilabb, nem fogod visszatenni a gyárit. pláne, ha esetleg rászánsz egy délutánt meg egy usb-s vinyót, és egy torrentboxot csinálsz pluszban belőle az itt sokat emlegetett kopipészt leírás alapján.
de ez saját felelősségre megy, gari elveszik róla. azonban a gyári recovery cd-vel sszinte mindent vissza lehet állítani, még ha nagyobb gond is van, ha meg se kép, se hang meghal a rúter, a kutya sem fogja megmondani a hazai forgalmazóknál meg szervizekben, mi a fene volt rajta.[ Szerkesztve ]
-
VS461
tag
Megtörtént, a legutóbbi Oleget tettem fel, a tünetek elmúltak, hasít a net, mint ahogy megszoktam... Kíváncsi vagyok a stabilitásra, de gondolom, azzal nem lesz probléma.
Mondjuk, a webes UI maradhatott volnaKöszi még egyszer!
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem ezt így már senki sem fogja tudni megmondani Neked... Mondtad, hogy az admin felület elérhető volt mindvégig, feltételezem, hogy az SSH úgyszintén, azokon keresztül talán lehetett volna némi információhoz jutni erről a "tetszhalott" állapotról, de csakis addig, amíg ebben volt.
De most már reméljük, hogy erre többet nem kerül sor!
[ Szerkesztve ]
-
VS461
tag
Sziasztok!
A firmware update hozott egy nem kívánt szutykot: az ASUS Utilities nevű cucc mindenestől települt szerencsére, és azóta elindul indításkor a Download Master. Tudom, hogy akár el is tűrhetném, de nem olyan családból származom . Az olyan programokra meg pláne háklis vagyok, amelyeknél ki van véve a pipa a "Start at system startup" négyzetből, és mégis elindulnak... Indítópultban nincs benne... A torrent fájlok társítását is átvette. Utálom az ilyen szemetet, mint amikor anyám gépén a Nero Platinum átvette a hatalmat Valószínűleg mindenestől uninstall lesz, de hátha van valakinek ötlete a megrendszabályozására.
Köszi!
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Szia!
Én nem gondolnám, hogy ez firmware hiba, sokkal inkább a switch rész hal le valamiért...Ha nyomsz egy reboot-ot, akkor sem változik semmi? Végső esetben Hard Reset... Vagy netán ez is megvolt már?
"beállítottam, hogy a WPS gomb rövid benyomása ki-be kapcsolja a wifit."
Tomato-ban ez alapbeállítás, tehát nem tudom mit állítottál... -
VS461
tag
Jajjajjajj!
A legdurvább error, ha a júzer saját magát szopassa meg...
A MAC-szűrést akartam még az elején beállítani, ezt az Access restrictions menüpont alatt véltem megtalálni. Sikerült a netelérést letiltani saját magam részére este tizenegytől hajnali négyig... No comment... RTFM... bash.hu...
Hátha még rejtettem el ilyen easter egg-eket saját magamnak
A legdurvább, hogy még akkor rátaláltam a MAC-filterre, és nem tűnt fel, hogy akkor az imént tuti valami mást állítottam el...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Szia!
Gondolom azért az Neked is egyértelmű, hogy a firmware nem fárad el, tehát ha valamikor jó volt, és csak azon múlik, akkor most is jónak kellene lennie! Ilyet két dolog okozhat...
- Hardveres meghibásodás.
- Valami változás a környezetben.Induljunk ki abból, hogy hardver jól működik, így kizárásos alapon marad a második lehetőség. Ebbe rengeteg dolog beletartozhat, mondjuk egy új WiFi router a környéken, egy meghibásodott elektromos eszköz, vagy éppen tegnapi mágneses vihar... Na jó, gondolom Te sem egy nap után jutottál erre a megállapításra!
Semmiképpen se használj AUTO csatorna beállítást, mert ilyen esetben a routerek nagy többsége beáll a 6-os, vagy 1-es csatornára, függetlenül a környezeti tényezőktől, ami nem szerencsés. Én mindenképpen javaslom, hogy töltsd le az inSSIDer2 nevű programot, és azzal nézz körül, hogy milyen hálózatok vannak a környéken, azok mely csatornákat használják, és mi lenne az a sáv, ahol a legtisztább az éter...?! Ez lehetőség szerint olyan legyen, ahol nincs átfedésben egy szomszédos eszközzel sem. Ha nagyon "szennyezett" a környéked, akkor lehet jobban jársz a 20MHz-es sávszélesség használatával, így kisebb tartományra van szüksége a hálózatodnak, nehezebben keveredik össze másikkal.
Ezen kívül, az Advanced -> Wireless oldalon a Transmit Power részben növelheted valamelyest a rádió erősségét. Bár tönkrevágni ezzel nem tudod, mert a hardver korlátait nem fogod tudni szoftveresen felülírni, de akkor is mértékletesen bánj ezzel, mert az erősítés úgyis csak egyoldalú, így felesleges a végtelenségig fokozni. Első lépésben javaslok egy 50-es értéket beállítani, amit esetleg 100-ig felhúzhatsz a későbbiekben, ha kevésnek bizonyul.
A router antennái legyenek függőleges állásban! Néha látni olyat, hogy egyesek valamilyen meggondolásból döntögetik azokat, pedig az nem szerencsés... Még ha nem is brutális a különbség, de a polarizáció miatt nem mindegy az antennák állása sem!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
50mW-tól tuti nem ment tönkre, van aki 2-300mW-on használja tartósan is, de én ezt már nem ajánlom! Ellenben a táp lehet neki kevés, ha egy külső USB-s HDD is a router tápjáról van ellátva... Ez már okozhat ilyet! Vagy jól értem, hogy ez csak egy próba volt, és azóta már ez sincs rákötve? A beépített keresővel az a baj, hogy csak informális jellegű, nem ad pontos képet a használt sávszélességekről, a 40MHz-es csatornák alcsatijáról például, amit az inSSIDer-ben remekül láthatsz...
Azt mondjuk nem tudom, hogy Win 8-al mit csinál, nekem XP-m van!
Ellenben az emberek nemtörődömsége (vagy hozzá nem értése) remekül látszik itt is...
A 13 látható WiFi hálóból 7 a hatos csatornán van, és mellette 4 pedig az 1-esen... Csoda, hogy tudják használni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
A függőleges polarizáció elengedhetetlen... Na persze néhány méteren belül jó lesz vízszintesen is, de nagyobb távolságon már érezhetően gyengébb lehet a jel. Próba szerencse... A toldás kényes dolog, mert mindkét toldási pont, illetve maga a toldó kábel is jelszint veszteséget fog okozni! Könnyen lehet, hogy amit nyersz a pozícióval, azt megint elveszted a toldás miatt.
-
MODERÁTOR
A WiFi egy meglehetősen bizonytalan dolog, én nem fogom felvállalni, hogy azt mondjam Neked, hogy igen, ezzel jobb lesz, aztán elköltesz rá x ezer forintot, és mégsem...
De akkor kérdezek mást! Az most akkor jobb lesz, ha szépen felteszed a routert a falra, ezzel "eltüntetve" a kábeleket, aztán most meg onnan jön majd három antenna kábel három különböző irányba...?!
Arról már nem is beszélve, hogy ezek a nagyobb nyereségű antennák jóval kisebb nyílásszögben dolgoznak, mint a gyáriak! Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy függőleges irányban a kliens kevésbé térhet el az antenna síkjától, mint a gyári esetén, mert sokkal kisebb a jelsugárzás nyílásszöge! Az általad is linkelt pálca esetén ez 15 fok!
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest