- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yonimenn
csendes tag
Sziasztok!
A kézi konzolokkal hordozható monitoron való játék témát szeretném körbejárni ,megbeszélni és véleményeket olvasni, főként tapasztalatokat akik így játszanak.
Nekem az a gondom hogy elég kicsi a képernyő például egy laptophoz képest. És akkor inkább laptop vagy kézi konzol hordozható képernyővel? Árban is érdekel kb hogy jönne ki.
Rog ally vagy steam deck, esetleg Lenovo legion go? -
elder troll
őstag
válasz Yonimenn #1353 üzenetére
ROG Ally használtan apróról bő 2 év garanciával szerintem a bestof verzió *.
Legion Go tudtommal nem freesync kijelzős, ahogy a steam deck se. Viszont a steam deck inkább konzolszerű élményt ad, azaz nem kell érdemben babrálni az oprendszerrel.
Illetve azt is szóvá tenném, hogy a ROG Ally témájában értelemszerűen azt fogják javasolni, ahogy pl.: a steam deck témában.* Azt tudni kell, hogy az első szériás ROG Ally gyakorlatilag szériahibás, az sd kártya foglalat megadhatja magát. Ezeket töredék áron kapod aprón gyártói és bolti garanciával. Meg sem fordult a fejemben, hogy sd kártyával b@szakodjak, így nekem nem para.
[ Szerkesztve ]
-
Yonimenn
csendes tag
válasz elder troll #1354 üzenetére
Nem túl kicsi a képernyő?
-
consono
nagyúr
válasz Yonimenn #1355 üzenetére
Közelebbről is nézed... Ha meg már hordozható képernyőt akarsz, mert kicsinek érzed a beépítettet, akkor egyszerűbb egy gamer noti. Kompaktabb, nem kell plusz egy képernyőt cipelni, jobban futnak a játékok. De ha csak az Ally/Legion/SteamDeck magában van használva, az jóval kisebb és könnyebb.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
elder troll
őstag
válasz Yonimenn #1355 üzenetére
Minden relatív. Oled Nintendo Switch után a V1 és a V2 is kicsinek tűnik, mintha valami gagyi utánzat lenne. Annyi történt, hogy megszoktam az oled verzió kijelzőjének méretét.
Nekem valamilyen szinten nem a legjobb a szemem, nekem bőven jó lenne 1600x900-as felbontás is 7"-on. De tudtommal a ROG Ally az egyelten Z1 Extreme chip-pel szerelt masina freesync kijelzővel, és már viszonylag régóta használok freesync/VRR kijelzőket, így ez alá nem adtam volna, nálam ez volt a selling point.
Legion Go 8,8"-os, viszont sokkal nagyobb a felbontás (1440p), aminek ilyen méretben semmi értelme sincs (számomra), és nincs freesync. Ha neked valami extrém jó látásod van, és látod a különbséget, akkor is baxhatod, mert a masina nem bírja el a felbontást játék alatt.Azt nem írtam, hogy az első szériás ROG Ally nagyon kicsi kapacitású akkumulátort kapott, 2 óra csak a legharmatosabb módban (10W) érhető el, szóval az sd kártya olvasón kívül még ez az achilles sarka.
Írtad, hogy gamer noti vagy handheld pc. Ezt mi nem tudjuk helyetted eldönteni, de tudtommal egy gamer notit nem tudsz ölben használni, mert alulról kapja a levegőt. Gyakorlatilag csak asztalon vagy speckó tartóval tudnád csak használni. Egy handheld pc esetén ez nem para, mert bárhol tudod használni akár még állva is.
-
Yonimenn
csendes tag
Egy gamer notit is töltőről kell használni hogy leadja a max teljesítményt. Ilyen esetben szétpukkan benne az akksi nem?
-
consono
nagyúr
válasz Roland861010 #1359 üzenetére
Én nem is értettem mit mond...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
kissbill
tag
válasz Yonimenn #1358 üzenetére
Nem feltetlen, a legtobb laptopnal van toltes szabalyozo mar azert.
Rog ally-ban pl 80%-ra feltolt a keszulek es utana halozatrol uzemel a gep, nem az akksit szivja, majd ha merul tolti.
En igy hasznalom a gepet : 80%-ra feltolt, ezutan halozatrol megy a gep. Igy nem oregszik az akksi, azaz nem puffad majd fel a sok merules-feltoltes ciklustol .
[ Szerkesztve ]
-
VincentVG
senior tag
válasz eldiablo #1363 üzenetére
koszi. sztem en is benevezek egyre, Alzat en is kedvelem, bar lehet h turelmetlenebb leszek es nem tudom kivarni.
nem emlekszel legutobb az Ally mennyi ido alatt listazodott be hozzajuk? Asus utan par nappal? vagy hetek?
ha jol latom alza.sk -n es cz-n elorendelheto, hu oldalon meg semmi.
-
VincentVG
senior tag
válasz eldiablo #1365 üzenetére
vettem egy nagy levegot es ranyomtam az order-re remelem 3 napon belul ideer es akkor hetvegen mehet a teszt. azert a sok 1 csillagos ertekelest google -ben ( asus hungary) nem tul jo nezni, nade egyszer elunk... majd beszamolok az elmenyekrol -- de remelem csak arrol h mennyire jo lett a vas
-
veterán
hát nagyon kíváncsi leszek az X-es véleményekre, de én egyenlőre tuti nem cserélek. Én tökéletesen meg vagyok elégedve az Ally-al. Ezt az új armory crate-et meg szoknom kell még
-
LeventeV
senior tag
-
veterán
válasz LeventeV #1368 üzenetére
Egyet értek. Bár én jelenleg leginkább desktop módban használom, nem játékra, és ott kíváncsi lennék mennyi dob a plusz memória, pl photoshopnál vagy videó vágásnál, de mivel nem pénzért csinálom ezeket, csak saját "szórakoztatásra" így nem hiszem, hogy akkor különbség lenne, hogy megérje lecserélni
-
VincentVG
senior tag
kicsit offtopic de hatha maradhat: a 3 honap ajandek game pass, ilyenkor hozzaadodik a jelenlegi elofizetesemhez? ( legutobb nem volt aktiv, akkor inditottam )
es h legyen ally X is: asus 1 napos hataridovel szallitja is ( GLS ), ezek szerint van raktaron valoban.
-
VincentVG
senior tag
valahol lattam egy videot ahol az Ally X -et az origin rog travel case-be probalgatjak ( es elvileg teljesen jo - csak nem talalom ), ha jol emlekszem elorendelos bundle-ben is azzal adta az Asus hungary.
valakinek nincs errol info mennyire "szoros" ezzel a hord taskaval? nekem eleg a soft kivitel, csak a "stick/karok"-at nem szeretnem h szoruljanak.. plusz a jobb szelso kicsit mashova is kerult...
btw miert nem kaphato meg a hard case.. fura.
[ Szerkesztve ]
-
VincentVG
senior tag
kozben a tok keresos problem, ha mast is erint itt a video 5:50tol bele is probalgatja a srac, tobbek kozott az alap soft case-be is.
de ami a lenyeg, 24 oran belul meg is jott az X
gyors installok utan 1 orat volt idom tesztelni, ugyhogy nyilvan nem ez lesz a mervado, de nagyon pozitiv az elso 1 ora. eleg sokat fifaztam az elozo modellel ( FC 24 - ugyhogy ezzel kezdtem most is ) - ez meg ugy ahogy a "kezemben maradt".
ami szuperpozitiv h performance modban is stabilabbnak es jobbnak erzem, tartja szinte vegig a 60fps-t ( azonos beallitasok mellett) - es az atvezetok hiresen szarok a fifaban, akadozott az ally-n de itt az X-en szepen fut. ( es ahogy emlitettem ez most performance versus anno turbo)
lehet h a plusz ram ennyit szamit, es nyilvan tudom h a W is fel lett tolva + inkabb 25 ez nem 17 jatek kozben +++ azota az is lehet h lett minden mas optimalizalva ( kicsit tobb mint fel evvel ezelott adtam el) de a lenyeg h az elso benyomasok nagyon biztatoak!!
-
Ez lesz az x topik is vagy lesz külön?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
kissbill
tag
Ezt a firmware-t feltette mar valaki ?
Mcu firmware 318Redditen sokan panaszkodnak ra : loop-ol , ha fel is megy kifagyasztja a gepet, jatek crash, stb.
Akik eddig feltettek azok utana visszatertek a 317-re. -
VincentVG
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
VincentVG
senior tag
ti hasznaltok Fluid Motion Frame-et? mik a tapasztalatok? ( ha jol latom ez alapbol off - sry desktopon mindig nvidiaztam eddig, AMD uj.. )
-
VincentVG
senior tag
válasz eldiablo #1384 üzenetére
koszi, akkor tesztelgetem en is. ha jol lattam a Fluid M-et AMD software-bol kell engedelyezni, es gondolom az FSR cuccok pedig adott jatek menubol, ha tamogatott, ugye?
nekem eddig az Ally X az amire az elso Ally-nal gondoltam, hordozhatosag szempontjabol nagyon kellett a 80as akksi. vegre nem azert teszem le jatek kozben mert lemerult, hanem mert mas dolgom van
-
-
daniiel09
tag
Fóliát érdemes tenni a gépre? Ha igen, milyet ajánlanátok?
-
Roland861010
addikt
na meg van az első hiba..
-
ZsoltGoku26
junior tag
válasz Roland861010 #1392 üzenetére
Gepigeny szerint min. 8GB ram és min. 4/6gb vram videokartya legyen. De megvolt beállítva?
Zsoltika
-
eldiablo
addikt
válasz apollo12 #1390 üzenetére
Nálam is fut.
Witcher3 manual 15W-ból 60-100Fps helyszíntől függően.
Quake 2 RTX 720p felbontáson 30W Turbo módban 50-60Fps. (Anno az RTX2070 WFHD felbontáson nem tudott ennyit.)
Generation Zero manual 720p 15W 60-100Fps. 25W turbo módban 200 felett peakelt...
Ez nem semmi. Le a kalappal az AMD előtt. -
Roland861010
addikt
válasz ZsoltGoku26 #1393 üzenetére
Igen, 6Gb Vram van beállítva.
Viszont ilyenkor a rendszer is össze omlik. Auton rendesen működik. -
consono
nagyúr
válasz Roland861010 #1396 üzenetére
A 6GB VRAM azt jelenti, hogy csak 10 marad minden másra. Kell a swap, de a hibaüzenet szerint nincs elég helyed az SSD-n, hogy tudja növelni a méretét. Szabadíts fel tényleg helyet, vagy nézd meg a page file beállításokban nincs e kikapcsolva/alacsonyra állítva!
-
VincentVG
senior tag
válasz kissbill #1399 üzenetére
majd a tobbiek mondjak, de ha jol lattam valahogy igy:
ETA PRIME / FMF2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest