- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
sátán666
csendes tag
válasz dnorb46 #2102 üzenetére
A BIOS-t frissíteni kellett, az Asusnak van hozzá jó programja a hozzáadott DVD-n. Nem túl bonyolult dolog, de a tuninggal csak óvatosan, elszáll a garanciád! /és a processzorod is sajnos / Nagyon sok mindent tudsz állítani a BIOS-ban, nem sorolom fel, ugyis meglátod, ha megveszed.
"Hol a szörny? A nyúlon túl? -Nem. A nyúl az!"
-
sátán666
csendes tag
válasz gombcomp #2105 üzenetére
Nem beszélek hülyeségeket, az egy másik téma. Próbáltam jelezni, hogy ez a lap mennyi mindent tud, hozzáértő kezekben. Miért baj, ha szólok, hogy ne essen neki senki ész nélkül tuningolni? Csak óvatosan, mint az egyszeri kislány- először kicsit furcsa, de aztán jó!
[ Szerkesztve ]
-
sátán666
csendes tag
Most már mindent tudok! dnorb46, ess neki! Egyébként Boldog Új Évet mindenkinek!!
-
Bivaly
tag
Hát az attól függ... Mert ha Rampage BIOS-ra cseréled, akkor meg magyarázkodhatsz.
Egyébként szerintem sem lesz semmi baja semminek attól, hogy tuningolsz. Ha valamit elnézel, úgyis az alapbeállításokkal újraindul, oszt kezded elölről.
BTW szerintem megéri Rampage BIOS-ra cserélni. Nekem legalább is bejött. A Maximus BIOS-sal csak 8-as CPL-lel mentek a RAMok 1150 fölött. Most meg 7-essel is vígan.
Bár már korábban próbálkoztam vele, s akkor nem jött be, két hete újra megpróbáltam, s minden fasza.Irány a 4000MHz+ !!!
[ Szerkesztve ]
Life begins at 140!
-
Bivaly
tag
Hmm, amióta nálam van a lap használtam vagy kétszer a CMOS Clear gombot, mert nem kellett használni. Ha vmit elb@tam, elindult alapon.
A Rampage dologra egy gondolat erejéig visszatérve azt is hozzá kell tenni, hogy ha egyszer Rampage BIOSt tettél a lapra, akkor egy másikRrampage BIOS-ra frissítéshez már nem kell az AFUDOS, hanem elég a sima EZ-Flash util.
BUÉK mindenkinek!
Life begins at 140!
-
senior tag
Bivaly, nygma!!!!!
Ti hol töltöttétek a szilvesztert? Ugye nem a gép előtt!!?[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
vFerko
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van:
Maximus Formula
e6600 2.4
2x2 geil 1066 DDR2 ram
hd 4870 x2 2gb
500 g seagate sata 2-es vinyowindows xp sp3at használok és a kicsomagolási sebességem vmi istentelül lassu (egy 700 megas film 2.30 perc kb) winrar-ral v akar anelkul is.
raidbe volt kotve anno 2db 500as vinyo amibol az egyik meghalt majd a jot ujraparticionaltam es maradt rendszernek. amikor raidben volt ugy csinalta ahogy kell neki (kb 5-15mp volt)
biosban ide-re van allitva a sata konfig. sata enchanced-be van meg compatible es disabled opcio.
a rendszer egyebkent "huzas mentes". ha vki tudna vmi otlete az ossza meg velem legyen szives
van fenn egy masik particion win 7 beta is a helyzet ugyanaz ott is es azt AHCI-ba telepitettem.
Bios beallitasokhoz nem nagyon ertek vhol van esetleg vmi gyorstalpalo v ilyesmi? Neten csak 2006os cikkeket talaltam per pill :S
Help!ha esetleg vki volna olyan kedves es a fennt emlitett konfigra tudna egy jo beallitast adni azt kulon megkoszonnem!
-
X@b3e
addikt
Így konkrétan nem tudom, hogy ez bios beállítás miatt van-e. Gondolom az alaplapi drivereket és az AHCI-t telepítetted, mert ugye az alap.
Egy ideig én is használtam e6600-al a lapot, a topicban ha visszakeresel, találsz beállításokat, de ezek főleg a tuningra vonatkoznak. Ha végképp nem megy, megnézheted AHCI nélkül is, csak ahhoz ugye újra kell dobbantani az oprendszert.... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
őstag
Nah, erre kössetek csomót...!
Átálltam AHCI-re (meglévő Vista-t). A lemez-műveletek sebessége tényleg jobb is lett, viszont a Vista élményindex 5,7 helyett csak 5,4-et ad rá... Ötletek?
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Aygor
tag
Na!
Újabb háztáji jelentésem következik....
Mivel elhatároztam, h bár megszünt a bolt ahol vettem felkeresem a hazai ASUS disztribútort és kiharcolok valami cserét magamnak..... mégis van még 2-3 hónap az egy évig, ez meg ha jól tudom 3 év garis nem ? ....Gondoltam karácsony után "megölöm" a gépet....
Ez a kis rohadék alaplap meg nem megérezte???? 1-2 napig még sz@rakodott... most meg 4-5 napja nem dobta le az egeret..... se semmit...
Na erre varrjatok csomót....
Minden ua a rendszerben.Nekem semmi sem elég jó....
Ha nem megy az a baj ... ha megy akkor meg azApropó tudja valaki a hazai dísz-3-bútor elérhetőségét?
Thx!
Aygor
Piros-pontok: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?type=-&stext=Aygor&submit=%C2%A0 http://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=%22kivel+%C3%A9rdemes+%C3%BCzletelni%22&suser=&sival=
-
X@b3e
addikt
Asus Magyarország
Igazság szerint a nagykert kellene megtalálni, ahonnan származik, nem biztos, h a magyar disztri tud garlevél nélkül segíteni... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Aygor
tag
Számla doboz kutyafüle elvileg megvan hozzá.....
viszont még mindig nem dobott le......
most ettől retteghetek h mikor dobja le az usb-ket..... jíííháááááJa és köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
Piros-pontok: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?type=-&stext=Aygor&submit=%C2%A0 http://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=%22kivel+%C3%A9rdemes+%C3%BCzletelni%22&suser=&sival=
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok !
Maximus Extrehehez keresek valami jó bios beállítást a mostani ami a gépen fut [link] esetleg ha van valami jó ötletetek azt szívesen kipróbálom.Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Maximus Extreme-ben van valakinek crossfie tapasztalata? mindkét Pci-E 16x crossfireben?
Köszönöm!!!!Bogyorisz
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
A Maximus Extreme-ben, hogy mennek ezek a ramok?
Ocz gold 1600Mhz cl8 (2*2gb)
Mekkora feszt adhatok neki 24/7-re és kb. mennyi a reális órajel és időzítés.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
-
real99
csendes tag
Üdv,
Segítsetek pls. adott egy Maximus extreme lap és hozzá 2db 2x1GB OCZ 1600-os páros modul. Olvastam, hogy ezzel gondok vannak. BIOS legfrissebb (1202). Akárhogyan állítgatom auto vagy manual 4db modullal vista és xp is egyaránt fagy. 2db modullal dual-ba és single-be is megy rendesen. Mindkét páros tesztelve. RAM-ok tutti nem hibásak. Mit állítsak be a BIOS-ba, hogy működjön ez az ***va drága cucc?
Proc:Q9450
VGA: 3870x2
Táp 850W Corsair
Hangk: Xf-fi fatality proKöszi
-
Tommer
tag
Szeva mindekinek!
Mivel átolvastam ez egész fórumot ideáig, és jó pár angol fórumot is, de a problémámra nem találtam megoldást így megkérdezem direkt, hátha valami nagytudású ember tud itt segíteni.
Konfiguráció az adataimnál. A lényeg, hogy meg szeretném tépázni a Q9450 procit ebben a Maximus Formula lapban, beállítottam a következőket, de sehogy sem akar összejönni a dolog!
Stabil, olyan 1-2 óráig, de az Opera vagy Firefox böngésző azonnal hibát jelezve leáll, ha böngészni szetetnék, nem tudom mi a sz@r van, nem is értem. Legújabb 1302 (11/28/2008) BIOSA következőket állítottam be:
Extreme Tweaker
Ai Overclock Tuner : Manual
OC From CPU Level Up : AUTO
CPU Ratio Control : Manual
- Ratio CMOS Setting : 8
FSB Frequency : 450
FSB Strap to North Bridge : 333
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-1081
DRAM Command Rate : 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency : 5
RAS# to CAS# Delay : 5
RAS# Precharge : 5
RAS# ActivateTime : 22
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time : AUTO
Write Recovery Time : AUTO
Read to Precharge Time : AUTORead to Write Delay (S/D) : AUTO
Write to Read Delay (S) : AUTO
Write to Read Delay (D) : AUTO
Read to Read Delay (S) : AUTO
Read to Read Delay (D) : AUTO
Write to Write Delay (S) : AUTO
Write to Write Delay (D) : AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
Ai Clock Twister : MODERATE
Transaction Booster : Disabled
Relax Level 7
CPU Voltage : 1.3500
CPU PLL Voltage : 1.61
North Bridge Voltage : 1.55
DRAM Voltage : 2.32
FSB Termination Voltage : 1.55
South Bridge Voltage : 1.05
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : 0.61x
North Bridge GTL Reference : 0.63x
DDR2 Channel A REF Voltage : AUTO
DDR2 Channel B REF Voltage : AUTO
DDR2 Controller REF Voltage : DDR2_REF
SB 1.5V Voltage : 1.5NB LED Selection : NB Volt
SB LED Selection : SB Volt
CPU LED Selection : CPU VOlt
Voltiminder LED : DisabledCPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : DisabledAdvanced CPU Configuration
- Ratio CMOS Setting : 8
C1E Suppport : Disabled
CPU TM Function : Disabled
Vanderpool Technology : Disabled
Execute Disable Bit : Disabled
Max CPUID Value Limit : DisabledUSB Configuration
Legacy USB Support: EnabledMár 20 féle képpen kipróbáltam! Úgy vélem, hogy a Static Read Control, Ai Clock Twister, Transaction Booster -nél lehet a dolog megoldása, de már állítgattam mindent, mégsem jött be!
Esetleg valaki tud segíteni?[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen
-
gombcomp
senior tag
Ha tudnád,hogy mit mennyire ajánlatos állítani (mi mit jelent) már rég rájöttél volna.
Szerintem ha a CPU Voltage 1,36 Volt akkor miért 1,55 Volt az FSB term. voltage.
FSB termination voltage= az FSB-n a "lezárási" feszültség,azt határozza meg,hogy
a rendszer (CPU) mikortól "veszi" 1 nek,és mikortól "0"nak az órajelet.Jellemzően ez 55-75% szokott lenni,így tudja a hibás jelalak miatti hibákat korrigálni.
Magyarul az FSB term értéke minden esetben kevesebb kell hogy legyen a CPU tápfeszénél (CPU Voltage).Kalkulálj 1,55 FSB term 1,65 körüli CPU V-nél lehetne jó,
persze egy rendszeren belül sok más tényező is beleszól.(pl.GTL)
Próbáld ki az FSB term-et AUTO-n,és nézd meg a BIOS-ban,hogy mennyire állítja be
magától.(1-2 óra üzem után melegedésre torzulhatnak a jelalakok,és akkor már nem tudja
feldolgozni normálisan a proci).Ha nem voltam elég pontos,akkor bocsi!
Szerintem itt keresd a hiba okát! Olvass[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
sátán666
csendes tag
Igen, kicseréltem 1 ASUS 9800GTX+ -ra, és tökéletes! Nem mondom, hogy a 4850-es kártyák nem jók, de nekem nem jött össze- ezzel a lappal. Érdekességképp megemlítem, hogy amíg tartott a csere, addig 1 MSI RX1650PRO kártya volt a gépben, és azzal jól dolgozott.
-
addikt
ha minden igaz, holnap végre nekem is lesz egy maximus formula-m.
kérdés: most akkor ugye ez pci-e 2.0 igaz? eddig igy tudtam, de itt az utolsó oldalon valaki megzavart
másik: ventiszabályzás biosból megy rendesen?
Q6600 és 4850 crossfire lesz benne, remélem menni fog rendesen.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
Sziasztok !
Olyan problémám van, hogy adott a konfig :
Asus Maximus Formula
E8400 E0 3GHz
Corsair Dominator 2x1 GB 1066 KIT 5-5-5-15
Chieftek 450W
3 x 160 GB Samsung HDD RAID-be kötveA problémám a következő. Eddgi 4500MHz volt a legmagasabb, amivel elindult a gép.
BIOS bejelentkezik kiírta az adatokat, de a RAID kötetet nem érzékelte. Gondoltam akkor
veszem alacsonyabb sebességre. Úgy se látta a RAID kötetet így esélytelen volt a Windows indulása. Csak alapállapoton volt hajlandó a Vista/XP elindulni. Ha egy kicsit is húzok rajta, már gondja van a RIAD-el.Ha esetleg van valakinek hasonló procija, azt kérdezném hogy milyen feszültségekkel, mekkora volt a max amit ki tudott hozni a prociból. Illetve a Raidre valami vélemény ?
Ha húzni akarom búcsúzzak el a RAID-től?
Lehet kicsit láma vagyok a téren, de igyekszem. -
addikt
nálam a Q6600-as 1.4v-ot kap, de én nem raid-ezem.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
Nos sikerült elérni úgy a 4005 MHz-t , hogy a RAID is megmaradt. Stabilan fut a Vista/XP.
Jöhet a következő fokozat. 4500 MHz ?? Na majd kiderül . -
sátán666
csendes tag
Nálam jól működik, 2db-ot kezel, de vettem hozzá 1 előlapi panelt is, 2db ventit azzal dolgoztatok. Nem biztos, hogy kellett, az alaplap simán tudta volna kezelni. Kíváncsi vagyok, hogy a 4850-esekkel hogy boldogul a lapod! Milyen lesz a ház? A szellőzés miatt kérdezem.
-
őstag
ventiszabályzás biosból megy rendesen?
Nekem mind a négy ventit az alaplap vezérli (Q-Fan) és eddig nem volt vele gond. Egyetlen furcsa dolog volt: az északi híd alapjáraton IS 70°C körül volt, de pozitívumként szóljon, hogy 75°C fölé soha nem ment (amint kezdett melegedni, a lap felszabályozta a ventiket).
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
addikt
válasz sátán666 #2142 üzenetére
tökéletes benne a két 4850
és a bios-os szabályzás is megy rendesen, bár nem az összes csatlakozóra dugva. amit a lap "opt_fan"-nak hiv, azokon megy, amit "cha_fan"-nak, azokon meg nem.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jocojoe
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Ilyen alaplap tulajdonosa vagyok, kb. egy éve használom. Egy ideje 3.2 GHz-n pörgött a proci sima fsb 400 és 333 fsb strap to nb beállítással ment probléma nélkül. Intel burn test hiba nélkül lefutott, fagyás nélkül használtam a gépet. A Vga is húzva volt, a CCC beépített tuningja által. Ezzel se volt gáz, World in Conflict-tal órákat játszottam, Furmark stability teszt lefutott, Folding@home-t is ment órákon át.
Tegnap Test Drive Unlimited-del játszottam, pár perc játék után fagyás. Gondoltam sebaj (azt hiszem van a játékkal fagyási gond, vmi cache szerű fájl-t kell törölni és ok). Reset, gondoltam nézzünk egy 3DMark2006-t. Az erdős résznél lefagy. Megint reset, de semmi, kikapcs és áramtalanítás után se. Nyomtam egy Clr Cmos kapcsolót, hátha. Nincs jel a monitor felé, se képe, se hang. Lcd poster cmos error-t ír ki, majd pár másodperc múlva leáll a gép.
Google-n utánanéztem, billentyűn volt del lenyomva tartása, volt többszöri clr cmos, elemet is kivettem, cseréltem, bár csak egy autó központi távírányitójába való, kicsit laposabb volt kéznél, összes kártyát, meghajtót, ramot is, nélkülük is ua. Alaplapi dvd-n lévő rom-ot se tudom betölteni.
A lap még garos, de ha nem muszáj, nem akarok több hétig lap nélkül lenni. Megsérült a bios vagy?
Ilyen egy retek lapot, ennyitől már behal...
Jocojoe
-
jocojoe
csendes tag
Hm, tévútra vitt az lcd poster. A vga távozott a az örök shadermezőkre. R.I.P. Remélem a garanciázás hamar lemegy és új kártyám lesz, addig beéréem a kölcsi 6200Le-vel.
Jocojoe
-
Hemilton
csendes tag
Sziasztok!
Szuksegem volna egy kis segitsegre. Atnyalaztam a hsz ket es igy jutottam el a kovetkezo beallitasomhoz. Csak az a baj hogy ujra mikor kilepek a bios bol akkor nem indul el. tap ki-be es a kovetkezo uzenet fogad.The CPU Core to Bus ratio or VID configuration has failed!
Mar mastol is hallottam hogy a VID et is allitani kell de nekem olyan nincsen a setup ban.
Gep adatok a nevemnel. Koszonom elorre is.Ai Overclock Tuner : Manual
Ratio CMOS Setting : 9
FSB Frequency : 400MHz
FSB Strap to North Bridge : Auto
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR3:1600
DRAM Command Rate : 1T
DRAM Timing Control: Manual
Ez alatti idozitesek:5,5,5,15RAS# to RAS# Delay : Auto
Row Refresh Cycle Time : Auto
Write Recovery Time : Auto
Read to Precharge Time : Auto
Read to Write Delay (S/D) : Auto
Write to Read Delay (S) : Auto
Write to Read Delay (D) : Auto
Read to Read Delay (S) : Auto
Read to Read Delay (D) : Auto
Write to Write Delay (S) : Auto
Write to Write Delay (D) : Auto
DRAM Static Read Control: Disable
DRAM Dynamic Write Control : Disable
Ai Clock Twister : Auto-Strong-Light-Moderate melyiket valasszam?
Transaction Booster : Auto
CPU Voltage : 1.4
CPU PLL Voltage : 1.5
North Bridge Voltage : 1.61
DRAM Voltage : 1.90
FSB Termination Voltage : 1.3
South Bridge Voltage : 1.075
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : Auto-0.63x-0.61x-0.59x-0.57x itt melyik?
North Bridge GTL Reference : Auto
DDR3 Channel A REF Voltage : Auto
DDR3 Channel B REF Voltage : Auto
DDR3 Controller REF Voltage : DDR3_REF
SB 1.5V Voltage : 1.5
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : Disabled
Advanced CPU Configuration
Ratio CMOS Setting : 9.0
C1E Suppport : Disabled
CPU TM Function : Disabled
Vanderpool Technology : Disabled
Execute Disable Bit : Disabled
Max CPUID Value Limit : Disabled -
m.power
csendes tag
Sziasztok! S.O.S.
Szükségem volna egy kis segitségre.az történt ugyanis , h a procihűtő szerelése közben zalmann 9500led ( nem fért be a tartókeret )letörtem a maximus formula hűtéséről "véletlenül "az ezüstszinű bordaerdőt amire a mókuskerék való , na innen kezdve az északi hid 60-90 fok és lekapcsolgat , igaz a procc 19 -24 fokos , de az előző okok miatt nem használható a gép .
Bármilyen építő jellegű információt szívesen fogadok , esetleg ha vkinek van egy ilyen alaplapi heatpipes hűtője azt szívesen átvenném.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest