Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Swen017

    csendes tag

    Sziasztok!
    Volt már valakinek kékhalál miatt problémája az ASRock 970 extreme4 en?
    CPU: FX8150 gyári beállításon
    RAM: Kingston HyperX 1600mhz 2x4Gb kit alap frekvencián
    VGA: HD7850 2GB OC
    Táp: HKC 650w

    Nemrégiben vettem ezt a configot használtan itt PHn, a már meglévő hibát ismerve, hogy a gép randomba kékhalált dob. Volt már cserélve benne a RAM olyanra ami teljesen tökéletesen működik és azzal is ez volt a helyzet. Minden alkatrész gyári beállításon van, tehát nem húztam semmit se meg és az előző tulaj sem az ő állítása szerint.
    Szeptemberbe lett véve a gép és azután kezdte el ezt csinálni, csak az előző tulajt annyira nem érdekelte mert film nézésre használta csak a gépet.
    Olvastam egy olyan teóriát, hogy vannak egyes alaplapok, amelyek nagyon érzékenyek az áramingadozásra és emiatt lehetséges kékhalál. Gondolom úgy lehetséges, hogy az alaplap nem tud adni elég feszültséget valaminek és ezért csinálja. Annyira nem értek hozzá, úgy hogy nem tudom ebből mennyi igaz :D. A táp elvileg nem hibás, bár a bluescreen es topicba ezt írták, de a garanciába azt mondták semmi baja, tesztelték maximális terhelésen 2 gépben is. Bár ez szerintem nem mérv adó, csak a műszeres bemérés de mindegy. Randomba dobja a hibát, mert volt már hogy internetezés, youtubeozás, filmnézés közben csinálja.

    Itt van néhány kép a hibakódokról.


Új hozzászólás Aktív témák