Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Teljesítményben mit jelent ha a HT3.0 (5200 MT/s) helyett HT1.0 (2000 MT/s)?
Mert egy Asrock AM2NF3-VSTA alaplapot tervezek venni, és a speckó azt írja hogy ha AM2+ vagy AM3 as procit használok, akkor lecsökken a HT sebesség.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
smokk
csendes tag
sziasztok!
kellene egy kis segítéség
Asrock 890FX deluxe4 alaplap elfér e egy Cooler Master HAF 912 Plus házban?
előre is köszönöm a segítséget
üdv
Smokk -
Cadal
őstag
A lustaság fél egészség...
M/B Type: Micro-ATX / ATX
Form Factor - ATX Form Factor: 12.0-in x 9.6-in, 30.5 cm x 24.4 cm
A válasz: Igen elfér.
-
GAbre
veterán
Vkinek van hasonló problémája?
A gépem néha újraindul!És ilyenkor megáll a boot a vinyók felismerése után és 417C számsor marad a jobb alsó sarokban.Ilyenkor le kell kapcsolnom 10-15 secre a gépem pihizni,h jó legyen.
Vkinek vmi ötlet,h mitől lehet?Avatar
-
voyi
aktív tag
egy fórumon találtam valakit akinek pont ilyen hibakódja volt:
http://forums.tweaktown.com/asrock/41970-870-extreme3-computer-randomly-rebooted-postcode-418c.html
"Re: 870 Extreme3 Computer Randomly Rebooted with postcode 418C
Well Seems like the motherboard is dying. From the BIOS what info I've been able to dig up about the BIOS code is they are broke into two code like this XX-XX 41 = System Board Select Bad and 8C = Failed to Initialize Floppy Drive Controller. 8C was just because I didn't have a Floppy Drive installed and didn't have it disabled in BIOS either. lol in the end I answered all 3 of my own post for help in these forums."
Aláírás
-
smiti
veterán
Igaz, hogy nekem csak egy 880G Extreme3 lapom van de az méretre megegyezik a 890FX deluxe4-el. Az alábbi képen megnézheted mennyire kényelmesen fér el a HAF 912+ házban: [link]
mod.: egyébként vígan elfért az előző Thermaltake V3 házban is.
[ Szerkesztve ]
-
Száni
tag
Sziasztok!
Egy 890FX Deluxe4 - Phenom II X2 555 BE páros dolgozik a gépházban 64 bites Win7-tel. Két kérdésem lenne:
1. Az normális, ha a CPU Voltage BIOS-ban beállított értéke 1.365V, akkor win alatt CPU-Z szerint 1.386V idle és 1.408V load a feszérték? Vagy ennyit droppol a lap?
A CPU végét keresem, és kicsit meglepett az eltérés (amúgy a fenti feszen 3.9GHz-en stabil, feljebb még nem néztem).
2. Az AsRock IES szoftverének aktív C'n'Q mellett van értelme, vagy hagyjam a fenébe?Köszönöm előre is! Üdv.: G.
[ Szerkesztve ]
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Száni
tag
válasz #16729600 #4616 üzenetére
Köszi! Azt nem írtam, hogy az Aida 64 is ugyanazt mutatja, mint a CPU-Z. Ennek fényében is normális még?
Ami pedig az IES-t illeti, nekem is ez a meglátásom, a win7 kiegyensúlyozott módban ugyanazt csinálja, akkor meg minek még egy progi.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Száni
tag
válasz #16729600 #4618 üzenetére
Ok, köszi.
Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy melyik tekintendő "valósnak"? Amiatt kérdezem, mert ökölszabály szerint a K10/10.5-ösöknek tartósan 1.45V-nál többet nem illik adni. Ez az érték a BIOS-ban beállított, vagy a CPU-Z, AIDA64 stb. által mutatott érték? Mert nagyon nem mindegy, ui. a BIOS 1.375V az ennél a lapnál, terhelve AIDA64 szerint 1.424VHa akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
lacsita
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy vasat Asrock N68-S3 UCC alaplappal és van egy gondom.
Az integrált hangkari elég gyakran berecseg. Főleg amikor dolgozik a proci.Léci segitsetek nekem, mert utálom, ha nem tiszta a zene.
Előre is köszönom . -
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacsita #4620 üzenetére
Akkor miert integraltat hasznalsz? Minimum egy SB Audigy2, 4-5 korul kapsz. (sb0240 - asszem ez a fullos, a ZS-vel problemak vannak)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Új gépem alaplapja Asrock 770 extreme3. Még csak nézegetem a beállításait, de lenne pár kérdésem
1.: kicsi tuning: Processzort (X4 955BE) csak picit húzogattam, megy szépen 3.6-ig.
De a memóriánál ha picit is elállítom auto-ról nem akar indulni a lap. időzítések 8-8-8-22 pl és nem indul. Hogyan fogjak neki? Mit állítsak HT, memóriasebesség maradjon auto-n? Mekkora fesz. kell a memóriáknak?2.: nem tejesen idevág, de a régi hűtőm AC64 freezer pro csatija 3tűs, és a gyári hűtö pedig 4 tűs. Ennek okaként mindíg maxon pörög, mert 3 tűvel nem megy a pwm. A BIOS ba semmi-t se lehet állítani (csak h mennyire pörögjön). Tudtok Win alól szoftvert ami szabályozná a 3 tűs ventit? Vagy átalakító adaptert? (A maszek megoldás is éredekel)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
wwenigma
Jómunkásember
Sajnos anti3pines az alaplap (rühelli, csak a 4pines cpu coolerrel baratkozik), nem tudtam szabalyozni. A speedfan fagyott ezert nem is kiserleteztem, hanem csereltem ventit.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Jimmy8
senior tag
válasz wwenigma #4621 üzenetére
Az alaplapi hangnak sem szabad a procihasználatnak megfelelően recsegnie. Nem a "Hi-Fi" élményre, vagy alapzajra panaszkodott lacsita, hanem pusztán recsegésmentes hangot szeretne. A lapnak ezt biztosítani kellene, tehát valószínűleg hibás. Ha lehet, gariztatni kell, ha nem, akkor valóban az általad javasolt eljárása megoldás.
Mod: Most nézem, hogy a vásárolt alaplap, szinte a lapok "legalja" árban, így el tudom képzelni, hogy ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
lacsita
csendes tag
Köszi a választ.
Jaja a legalja árban, de mindent tud, ami nekem kell.
8gb 1600-as ddr3, 4magos procit,Sata,pci-expr.....nekem ezekre volt szükségem, ezért vettem meg. Attól függetlenül, hogy olcsó az alaplap nem tudom elképzelni, hogy egy annyira gagyi hangkártyát tegyenek bele, ami még az mp3 lejátszását se birja ..Igazából azért kérdeztem tőletek, hogy vkinek volt-e ilyen tapasztalata, mert az alaplaptelepitő cd-jéről minden programot telepitettek , igy volt a gépen sound blaster, creativ hangpanel, meg kutyafasza is , ami a hangvezérlésel összefüggött.
Azt hittem, hogy ez a sok progi már sok neki, és zavarja egymást a müködésben, ezért kértem a segitségeteket, hogy nem tudjátok-e, meiket szedjem le.
Ezt az egyet nem értem, hogy miért csak akkor recseg, amikor a procinak dolga van...ha csak alapjában megy a winamp, vagy media player, semmi akadozás, recsegés sincs, de ha photoshopolok, folyamatosan akad,recseg, szóval gecizik
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacsita #4625 üzenetére
A tápköre gyenge lehet ezert van athallas vagy akar xar a földelés a konnektorban. De ha akkor akad amikor kerreg a vinyó, lehet csak lassu. Bufferen emelj lejatszoban, es ha lehet, prioritast is.
-
Milka 78
nagyúr
Üdv.körünkben! Az A-Data memóriák általában jól muzsikálnak az Asrock lapokban.Melyik fajtát tetted bele?Ez lenne az?Ezek a modulok(hacsak nem a low woltage verziót szerezted be) 9-9-9-24-es időzítéseken mennek 1.65v-n.A 8-8-8-22-hez próbálhatsz 1.7v-t majd ha így sem megy akkor mehetsz feljebb.1.9v fölé lehetőleg ne menj.Ezen felül(a ht-val kapcsolatban) ezt az olvasmányt ajánlom figyelmedbe.Ebben minden benne van amit tudni kell.
A hűtőd legegyszerűbb megoldása ez lenne.Régi venti le,új venti fel és kész is,de kérdezz utána itt bővebben.biztos tudnak segíteni.
-
oz82
senior tag
válasz Milka 78 #4628 üzenetére
Üdv.
Kösz a tippet. ezek vannak bent 2x4GB
Nem voltam biztos a voltokban. Asszem 1,55 el próbálkoztam. De akkor feljebb megyek.A hűtőre meg u.a-t találtam én is korábban . Nem otthon vok, most ööö a venti úgy fog lejönni majd ahogy a link kinagyított képén látszik, vagy a 4 darab kis gumi tüskéről (külső vagy belső?) jön le és a keret marad?
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
ja, 1T be mehetnek ugye 8-8-8-22 vagy ha minden ok akkor 7-7-7-20 on?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Ha jól sejtem igen. A gumi tüskéket le,majd a hűtő keretére fel.
Viszont ami a memóriákat illeti.Ezek full alap chipek,ráadásul 1333 cl9-esek.Ha mákod van akkor cl8-ban fognak menni,de ne fűz hozzá sok reményt.Én azt hittem 1600-os Gaming-szériás van a lapban,de amiket most használsz inkább arra vannak,hogy full. auto-n működjenek.Azért egy próbát megér,de inkább csak 1.8v legyen a felső határ. -
oz82
senior tag
válasz Milka 78 #4631 üzenetére
Kösz.
Holnap leszedem a ventit próbaképp.
Végül is tesztek alapján ahogy láttam olyan sokat nem hoz a Mhz emelése, sőt az időzítés se. Legalább is annyit mint a DDR1 esetében nem. Szerintem.
-
Száni
tag
Erre a venticserére kíváncsi vagyok én is .
Hasonló cipőben járok azzal az eltéréssel, hogy a 890FX lapom valamennyire tudja szabályozni az AC Freezer 64 Pro-t, mivel az alaplapon a CPU-hoz van 3 pines FAN csati is. A "gond" az, hogy a legkisebb beállítható fordulat (Level 1) az 1350 rpm, ami sok, mivel idle 800-900 rpm-en is bőven elég, és azért ott lényegesen halkabb.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
oz82
senior tag
Hát majd megírom.
Egy hétig biztos nem tok vele tökölni mert nyaralunk, meg sehol sincs csereventi raktáron.
http://prohardver.hu/tema/leghutes_topik_halkan_de_hatekonyan/friss.htmlOtt írtak segítséget is, ha érdekel.
-
3103nwlmi
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában,átnyálaztam már az egész topikot úgyhogy az alapokat kapizsgálom a magnyitással kapcsolatban.De valamiért nekem nem sikerü ez az egész müvelet!
Asrock 880GM-LE alaplapom van AMD Phenom II X2 550BE procim,4GB DDR3 RAM-om!
Nos ha megnyitom a másik 2 magot a procimban,akkor a BIOS-ban az alapórajel automatikusan 3,1ghz-ről felmegy 3,3ghz-ra,ez normális jelenség?
Megemelem a feszt is 1,5V-ig,de a WIN7 betöltödése után,mikor már teljesen lenyugszik a rendszer,akkor leáll a gép,de nem indul ujra.Probáltam a magokat külön-külön aktiválni,de ugyanezt produkálja.
Valami tippet tudtuk adni,vagy mondjak le teljesen az unblockról?
Lehet csak rosszak a beállításaim,leírná valaki pontosan miket állítsak? -
///Krisz\\\
senior tag
válasz 3103nwlmi #4636 üzenetére
Hali!
Nekem is ilyen lapom van. Véletlenül nem a Turbo UCC-t kapcsolod be (mert akkor tuningol is egy kicsit a magfeloldás mellé)? Az 1,5V az nagyon sok elég az 1,4V vagy ha azon nem stabil akkor max. 1,45V. Elképzelhető, hogy a túl sok fesz miatt áll le, mert a lapon nincs hűtés a feszszabályzókon, de az is lehet, hogy hibásak a magok.
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
3103nwlmi
csendes tag
válasz ///Krisz\\\ #4637 üzenetére
Azóta rájöttem,hogy igazad van a turbo ucc-t kapcsoltam,de most már nem azt!Akkor is csinálja 1,4V-1,45V-ig probálgattam,de semmi változás ugyhogy lehet hibásak a magok.Hogyan tudnám kiszürni azt hogy melyik mag a hibás és milyen mértékben?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz 3103nwlmi #4638 üzenetére
CPU Active Core Control-ban nem az All Cores-t választod ki hanem a Per Cores (ha jól emlékszem ez a neve, de mindegy mert úgy is csak 3 van az all cores, a disabled és ez). Ekkor kiírja mind a 4 magot és ott tudod őket engedélyezni illetve letiltani (egyszerre mind a 4-et ne tiltsd le 1 mag mindig menjen).
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
3103nwlmi
csendes tag
válasz ///Krisz\\\ #4639 üzenetére
Nem jó ugy sem ahogy irtad,ugy probálgattam külön is,de ujra indul az egyik maggal hamarabb mint a másikkal!Szerintem hibásak
-
oz82
senior tag
válasz Milka 78 #4633 üzenetére
Még annyit az időzítésekről ,hogy az öszes többit hagyjam auton-n ugye?
De hiába, 1,7V oln 1333Mhz nél ha valamit elmozdítok autorol, akkor satu. A main timinget engedi CR1 re de a többt nem Nem akar indulni. (1333Mhz nél 9-9-9-26
1600 Mhz nél pedig 10-11-11-32 az auto beállítás)[ Szerkesztve ]
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz 3103nwlmi #4640 üzenetére
Akkor sajnos hibásak. Talán még azt próbáld meg, hogy csak 1 plusz (az alap kettőn kívül) magot engedélyezel és egy kicsit több feszt adsz neki, hátha. De max 1.45V-ot, mert nem lenne értelme túl sok feszt adni 1 mag miatt.
-
Jimmy8
senior tag
Sziaszok!
Aki esetleg használ 890GX Pro3 lapot, megírná a véleményét? Melegedés, alaplapi hang minőség, stabilitás, bios használhatóság (Full HD felbontással nincs baja?)
Főleg azon dolgok érdekelnének, ami nem nem tetszik.
köszi -
voyi
aktív tag
én 890 gx extreme 3-at használok, gondolom annyira egetverően nincs nagy különbség a pro3-al szemben. Pro3-nál az am3+ foglalat és a másmilyen hűtőborda a lapon,nameg a kevesebb sata csatlakozó(6 helyett 5,viszont mind sata3) ami más.
Alaplapi hang nálam serceg/pattog,de nálam a hangrendszernek csak analóg csatlakozója van,ami azért orvosolható,ha pl. egy optikai digitális csatlakoztathatóságú erősítőt kötsz a gépedre.
Alaplapi videókarit (hd4290) nem használom,de mindenhol azt írják,hogy simán viszi a full hd-t,úgyhogy azzal gond tuti nem lesz
stabilitás szempontjából nálam gyönyörűen műxik, szerintem a te általad kiszemelt lapnak sem lesz baja,még a hűtésével sem. (ezutóbbinál azért nem árt egy jól szellőző házba rakni,főleg így nyáron).
A hangon kívül egyéb negatívumot én nem vettem észre az alaplapomban. Talán még annyi hiányosságot megemlítenék, hogy ezekből az alaplapokban már nincs benne az IDE csatlakozó,ami pl. régebbi vinyók csatlakoztathatóságát jelentősen megnehezíti(külön ide foglalatú dokkoló vagy bővítőkártya szükséges hozzá). Amúgy mindazonáltal remek kis lap Majd azért még érdemes várni vele addíg míg megjelennek rá a bulldozeres amd procik.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
Jimmy8
senior tag
Köszi a választ
Egy 2.1-es Creative "hangrendszerrel" hallgatnám, amin ugye a minőség (értsd frekvenciamenet, enyhe alapzaj) nem jön át, de a recsegés, pörcögés igencsak kiidegelne.Az a baj, hogy nem te vagy az első aki panaszkodik az ASrock alaplapi hangra... Persze tudom ide általában azok néznek be, akiknek valamilyen "bajuk" van, aki meg gond nélkül használja, az nem jár erre.
IDe csati hiánya nem probléma, mert SATA-ra váltottam mindent.
A FULL HD gond az EFI BIOS-nál jött elő... -
GAbre
veterán
Hellosztok!Kérdezném,h 1.60-as bioszom van fent,és lehet-e "frissíteni" újra 1.60ra?
Csak azért akarom,mert a procim szórakozik,meg pl most se 4 magosítja a procit,2 maggal megy.De általában restart megoldja.Avatar
-
varmi2
nagyúr
üdv!
én 880G ext.3-at használok, és nekem nincs gondom a hanggal, tökéletesen meghajtja az 5,1-es hangrendszeremet analógon. Bár az enyébnem "csak" 4250-es videókari van alapból, míg nem tudtam venni dedikált videókarit, azt használtam, kb 2 hónapig.Simán vitte a full hd-t. És játszani is lehetett vele kompromisszumokkal, persze nem full hd-ba. A hőmérdékletekkel is tökéletesen meg vagyok elégedve, sosem ment 40 fok föle, de 35 fok is ritka.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
_DiEGO_
őstag
A kis Zambezi proci 5,1 GHz-en léggel
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Régen jártam erre.
Kinéztem az ASrock 880G Pro3 alaplapomhoz ezt a memória párost.
Tök olcsó,1600 Mhz-es,mi kell még?
Kérdésem az hogy volt már valakinek ilyennel tapasztalata?
Érdemes megvenni? A lap memória listáján szerepel.
És mi az az XMP,miben befolyásolja a működést?
Vagy van egy ilyen is.Ez nem XMP-s.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant