- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxiné
aktív tag
Hú srácok. Hát elvitte a cuccok nagy részét az írfutár. Egy nappal előbb jöttek, mert sok helyre kell még menniük. Kicsit meglepett, amikor telefonáltak, hogy itt vannak tőlünk 10 km-re. Még ezt a gyors pakolást láttátok volna. Este akartunk végleg bepakolni mindent. De rendesek voltak a srácok, és segítettek.
Azt mondták, hogy november óta csak hazaköltöztetnek. Mindenki húz haza."A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
AMD Power
titán
Sziasztok....
Mennyire lehet kint érezni a Válságot? Mennyire vannak veszélyben a kinti munkahelyek....
-
MegalodonS
őstag
válasz AMD Power #4053 üzenetére
Szeva AMD Koma :-)!
Erezheto itt is a valsag.
A munkahelyek mennyire vannak veszelyben??haat ez attol fugg hogy hol dolgozik az ember.Az viszont teny, hogy ma olyan helyekre is todulnak az angolok, ahol eddig csak kulfoldiek dolgoztak.Most ha mar 3 angol van elotted az interjun, nehez lesz bejutnod.
-
Boxiné
aktív tag
válasz MegalodonS #4056 üzenetére
Hát igen. Néha nekünk is fura belegondolni, dehát ez van.
Most egyelőre azon izgulunk, hogy rendben megérkezzenek haza a cuccaink. Aztán jöhet a többi elintéznivaló. Még mindig sok van előttünk."A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
Boxiné
aktív tag
válasz MegalodonS #4058 üzenetére
Egyelőre még semmi nem érkezett. Ha a héten nem kapjuk meg a pénzt, bemegyünk újra az adóhivatalba, és rákérdezünk. Elvileg visszakapom az eddig befizetett adómat. Az a baj, hogy nagyon szorít az idő, és az itteni bankszámlára utalják majd a pénzt, de lehet, hogy ezt módosítanunk kell (ha lehet egyáltalán), és az otthonira utaltatni. Ezt a nyomi Lloydsos számlát meg fogjuk szűntetni.
"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
Bondi
tag
A tegnapi hírek szerint nemhogy idén, hanem még jövőre is szarban lesz még Anglia. Nagyon örülök neki. A haverom szerint Írországba kéne áthúzni. Mondtam neki, hogy onnan is rossz hírek jönnek, mindenki menekül... Emlegettétek már többször, hogy van itt egy írországos topik is, azt merre találom?
-
Balinov
titán
itt sem fenekig tejfel az elet, allitolag munkaugyi kozpontokban sorok allnak, mar nem csak kulfoldiekkel. Valahol olvastam, hogy az ir gazdasag varhatoan 2009-ben kb 10%-al esik vissza, hala az ingatlanlufi kipukkadasanak....
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
AMD Power
titán
Bajban a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok
Ez durva....
-
jessybaby
csendes tag
Július végén megyek Angliába aupair-nek. Mindenki szorítson léci léci léci!! Van itt esetleg valaki, aki tudna nekem mesélni a kinti au pairek életéről? Vagy valaki, aki szintén most készül kimenni?
Szép napot nektek!
-
Balinov
titán
válasz jessybaby #4071 üzenetére
ha nem felejtem el,megkeresem neked Kraftxld huganak blogjat, o tavaly volt kinn aupairkedni es eleg korrektul blogolt a tapasztalatairol.
na, meg is van, itt van Bea blogja
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Boxiné
aktív tag
Sikeresen hazaértek a cuccaink az Írfutárral!
-
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4076 üzenetére
2 hét múlva megyünk haza Angliából. A cuccaink nagy részét muszáj volt így hazaküldeni, mert repülővel kissé húzós lett volna. Sok melója van mostanság az írfutárnak. De persze nem kitelepülni akarnak az emberek, hanem innen hazamenni.
-
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4078 üzenetére
Válság, munkanélküliség. Hát nem éppen így terveztük. Kicsit többet szerettünk volna itt lenni, hogy tudjunk egy kis pénzt gyűjteni. Majd' egy év van itt mögöttünk. Már írtam korábban is, hogy itt már nincs sok lehetősége egy külföldinek. De ez az ország közepén van. Londonban lehet, hogy több a lehetőség, bár onnan sem hallunk túl jó híreket. Tegnap este hallgattuk az otthoni híreket, és abban is elmondták, hogy nagyon sokan fordulnak a konzulátushoz, mert problémák vannak a munkaadókkal. Vagy részben fizetnek, vagy nem a megígért munkát kapják. Naponta 80-an fordulnak hozzájuk.
Persze sok múlhat a szerencsén is. Remélem Te nem így jársz majd!"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
Boxer001
veterán
Nah, letudtam a mai napot, ez azért kicsit érdekes, mert ma dolgoztam itt Angliában utóljára. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön ez a nap. Egy kisebb korszak zárul le.
-
jessybaby
csendes tag
Továbbra is keresem a céget, amelyikben megbízhatok, illetve regisztráltam az aupair world oldalra, ahol én kereshetek magamnak családot. Eddig sajnos nem sok sikerrel. Bár 2 napja regisztráltam, türelemmel kell lennem.
Amennyiben ti tudnátok nekem ajánlani céget, vagy család keresőt, nagyon megköszönném.
Nagy a csend most nagyon.. Kinél mi a helyzet?szép napot!
-
jessybaby
csendes tag
Jelentem augusztusban go Anglia, Camberley Meg van a családom egy tündéri 1éves kislánnyal. Szurkoljatok hogy ne legyek átverve léci léci léci. Igyekszem minél többet levelezni velük.
Az apuka kórházban dolgozik mint valami nem tudom milyen kutató, az anyuka pedig ügyvéd. 55fontot kapok egy hétre. -
jessybaby
csendes tag
válasz MegalodonS #4088 üzenetére
Még nem kaptam választ rá, hogy heti hány órát és hány napot kell majd dolgoznom. Igazából örülök, hogy találtam. Mindenhol azt olvastam, hogy heti 25-30óra munkáért jár 60-65font. Ezért érdekel, hogy mennyit kéne dolgoznom. Nyilván napi 8óra munkáért nem fogom hagyni hogy ennyit fizessen, mert azért hülye nem vagyok. Kíváncsian várom a válaszukat.
-
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4089 üzenetére
Ezt én sehogy sem értem. 25-30 óra munkáért 60 font? Akkor nagyjából 2 fontos lenne az órabéred? A minimum órabér 5.73 font Angliában. Szóval vagy nagyon le akarnak húzni, vagy Te értettél félre valamit, vagy én értelmezem rosszul.
-
-
jessybaby
csendes tag
Igen, az étkezés, szállás, net és minden biztosított. Ezen felül kapok zsebpénzt, ami 55font, de továbbra sem tudom mennyi munkáért adnak ennyit. Várom a válaszukat..
Elnézést, én nem fogalmaztam jól. -
jessybaby
csendes tag
Pont ezért kellett volna leírnom
Hogy miért döntöttem Anglia mellett.. Itthon tavaly március óta nem találtam egy normális munkát, már síró görcseim voltak, mert utálom hogy a barátom tart el.. Ez az egyik fele. A másik, hogy változni szeretnék, mindenki azt mondta új környezet jót tenne nekem. Anyukám szeretetéből adódóan félt és mindenbe beleszól, ami nekem nagyon nem tetszik. Mivel nem tudok normális felnőtt módjára viselkedni velük szemben, nem is tartanak annak. Meg nyilván benne van az is, hogy másfél éve költöztem el otthonról és most vagyok 21 éves, még nem tartanak felnőttnek. A harmadik indok pedig kedvesem. 5és fél éve vagyunk együtt, más fél éve együtt lakunk. Nos az együttélés nem tett jót a kapcsoltunknak. Valamint az sem hogy elsők vagyunk egymásnak. Ez a félév kint, el fogja dönteni, hogy hogyan tovább. És persze fél évig szabad.
Azért anglia, mert kinn él Londonban egy ismerősöm, Skóciában is vannak barátaim és Londontól távolabbi kisvárosban is él egy.
Természetesen nem ragaszkodom én annyira au pairkedéshez, de középfokú angollal és egy szimpla közgazdasági érettségivel, nem igen kapnék munkát, főleg most nem. Gondolom..
Ami pedig itthon megy, az már egyszerűen szánalom.. -
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4095 üzenetére
Így már azért érthető, hogy ki akarsz törni, és máshol próbálsz szerencsét. Nem lehet könnyű neked lelkileg. Nagyon fontos, hogyha kint leszel, tartsd majd a kapcsolatot az ottani ismerősökkel, mert idekint még jobban kell a társaság az embernek, mint otthon. Ne legyél egyedül sokat!
-
jessybaby
csendes tag
Szerencsém van, mert ha minden jól megy, akkor egyik jó barátom jön velem. Csak ő mást fog dolgozni és lakást bérelni. Igyekszünk együtt kimenni és ő ott próbál lakást keresni, ahol én is lakni fogok. Remélem össze jön Nem bánnám, ha ott lennénk egymásnak.
Igen, nagyon szeretnék kitörni. A szüleimmel még nem beszéltem erről, mert úgy szeretnék oda állni, hogy ne tudjanak lebeszélni és már csak kijelentsem a dolgokat és már legyen munkám. A családom tegnap jelentkezett, érik hogy beszéljek az otthoniakkal..Gondolhatod, hogy görcsbe van a gyomrom..
És hát nyilván félek hogy mikor vissza jövök, akkor vajon folytatódik a kapcsolatom, vagy barátok maradunk. Hát, eldől...
Azért aggódom ám, hogy bízhatok e a családban -
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4097 üzenetére
Úgy a legjobb, ha nem egyedül mész. Neked mindenképp jót fog tenni ez a kis kiruccanás. Tisztába jössz majd magaddal is, hogy mit akarsz majd a jövőben, és hogy kiket szeretnél magad köré.
A barátod mit szól a terveidhez?"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
jessybaby
csendes tag
Támogat. Eljutottunk arra a szintre, hogy nem álmodozunk.. Kell nekünk ez a távolság, hogy kiderüljön hogyan tovább. Ha szeretjük egymást, annyira, amennyire a közös jövőnkhöz szükséges, akkor ez a fél év nem számít és csak jobb lesz. Ha pedig nem, akkor ideje, hogy kiderüljön és barátok tudjunk maradni. Nehéz mindkettőnknek, de segíteni fog ez a külön töltött idő. Tőle sem várhatom, hogy egy életen át egyetlen nővel legyen, anélkül, hogy mással lenne tapasztalata. Nehéz és szar bele gondolni, hogy... De igyekszem ezekre nem gondolni
Köszönöm a tanácsaidat, aranyos vagy! Sajnálom, hogy ti/te hazajöttök. Örülök, hogy te is úgy látod, hogy jót fog tenni ez az utazás Remélem csak pozitív dolgokról számolhatok majd be. Na jó, biztos lesz negatív is, de pozitív legyen a több -
Boxiné
aktív tag
válasz jessybaby #4099 üzenetére
Majd meglátod, hogy jól fog alakulni minden.
Nekünk itt már nincs jövőnk. Hétvégén voltunk az itteni barátainknál egy jó nagyot dumcsizni. Nekik is mondtam, hogy biztos van oka annak, hogy haza kell mennünk. Igaz, fogalmunk sincs még, hogy mi vár ránk, milyen munkánk lesz majd, de mi már úgy látjuk, akármi is lesz, otthon leszünk. Itt sosem tudnánk magunkat otthon érezni. Nem tud a szívünkbe férkőzni Anglia. Persze nem is azért jöttünk."A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest