- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
Az alkalmazásommal szeretnék külső adatbázisra csatlakozni(mysql), mik szükségesek hozzá? mi után kell néznem hogy ezt megtudjam csinálni?
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
sztanozs
veterán
válasz SektorFlop #151 üzenetére
google > mysql webservice android
pl: [link]Ahogy nézegettem nincs natív mysql kliens android alá - így kell csinálni egy webservice-t valahol, ami kiszolgálja az sql kéréseket.
De mivel ez egy köztes réteg az adatbázis és a kliens között, egy csomó dologgal foglalkozni kell:
- mennyire publikus az adat
- ki adhat utasításokat a webservice-nek
- kellenek-e különbözö jogosultsági szintek (admin/user/guest)
- hogy biztosítja a környezet az felhasználó-ellenőrzés és az adatok bizalmasságát
- mekkora lesz az adatforgalom
- kell-e (mennyire kell) a felhasználói bevitelt ellenőrizni
- stb.
Szóval egy WS esetében is meg kell csinálni (le kell kódolni) azokat a biztonsági képességeket, amelyek egy fejlett adatbázisszerveren már léteznek (pl. azonosítás, jogosultságok kezelése, titkosítás)[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
fatal`
titán
Tapasztalt valaki olyat, hogy a Developer Consoleon nem frissül a statisztika? Elvileg naponta kellene, de már két napja semmi, még mindig júl 25 (26-27 nincs, tehát 27 óta nem frissül) az utolsó.
-
Sianis
addikt
válasz SektorFlop #159 üzenetére
Tipp: A cikket ajánlhatod Facebookon.
Sianis
-
kacsuszka
aktív tag
Hali van egy projektem gps adatokat rák adatbázisba. Gombnyomásra leállás a gps vétel de mindig forceclose t kapok. Mit tegyek?
Itt a log:Annyira ahhoz nem értek de itt van
07-30 11:43:39.557: D/AndroidRuntime(1071): Shutting down VM 07-30 11:43:39.557: W/dalvikvm(1071): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40015560) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): FATAL EXCEPTION: main 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): java.lang.NullPointerException 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.example.anotheractivity.Festival e$1.onClick(Festivale.java:109) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.view.View.performClick(View. java:2485) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.view.View$PerformClick.run(V iew.java:9080) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Handler.handleCallback(Ha ndler.java:587) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Handler.dispatchMessage(H andler.java:92) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Looper.loop(Looper.java:1 23) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.app.ActivityThread.main(Acti vityThread.java:3683) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at java.lang.reflect.Method.invokeNativ e(Native Method) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at java.lang.reflect.Method.invoke(Meth od.java:507) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.android.internal.os.ZygoteInit$M ethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.ja va:839) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.android.internal.os.ZygoteInit.m ain(ZygoteInit.java:597) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at dalvik.system.NativeStart.main(Nativ e Method) 07-30 11:43:41.565: I/Process(1071): Sending signal. PID: 1071 SIG: 9
-
kacsuszka
aktív tag
Itt az új :
07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): FATAL EXCEPTION: main 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): java.lang.RuntimeException: stop failed. 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.media.MediaRecorder.stop(Native Method) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.example.anotheractivity. record$1.onClick(record.java:64) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.view.View. performClick(View.java:3591) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.view.View$ PerformClick.run(View.java:14263) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Handler. handleCallback(Handler.java:605) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Handler. dispatchMessage(Handler.java:92) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.app.ActivityThread. main(ActivityThread.java:4507) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at java.lang.reflect.Method. invoke(Method.java:511) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.android.internal.os.ZygoteInit$ MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:790) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.android.internal.os. ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:557) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at dalvik.system.NativeStart.main(Native[ Szerkesztve ]
-
kacsuszka
aktív tag
ezen valaki nemtudna segíteni?
-
SektorFlop
aktív tag
Valaki tapasztalt olyat hogy nem indul el az emulátor, semmi hibaüzenetet nem ír. start után konzolon végig megy a csík és annyi. Ubuntut használok ha esetleg fontos
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
Ha tudtok olyan android fejlesztőt, aki munkát keres, szóljatok légyszives privátban. Egy külföldi cég keres itthon alakuló fejlesztőközpontba embert.
P
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz MotorBoy79 #172 üzenetére
Köszi.
Ha mást is érdekel, még mindig aktuális.
less qq more pewpew!
-
fatal`
titán
válasz SektorFlop #174 üzenetére
Nekem is ez a problémám.
-
Sianis
addikt
Akkor húzzatok bele, nekem jelenleg van munkám, nem is keresek másikat, pedig ezt vinném :-)
-
SektorFlop
aktív tag
Közel 2 éve foglalkozom aktívan PHP-val, és épp a napokban gondoltam úgy azzal már meg kellene próbálni elhelyezkedni. El is mentem megírni egy tesztet szerdán, ahol aztán értek meglepetések. Meg azért hozzá kell tennem, hogy papíron nem a legjobb programozni.
-
SektorFlop
aktív tag
Megjelent az első magyar könyv, ha valaki be szeretné szerezni a Libribe megteheti.
-
pakriksz
őstag
én nem értem ezt az android marháskodást (főleg azt nem értem miért nem volt jó az eredeti javas működés),
Szóval tesztelgetek, majd egy service-t szeretnék csinálni.
Szóval létrehozok osztályt ami extends Activity. Az oncreate metódusába beírtam egy log üzenetet hogy lássam mit csinál. Ez megy is csak elég furán... az üzenet mindig megjelenik ha forgatom a telefont és változtatja az alkalmazás felületének orientációját, tehát forgatáskor mindig lefut az oncreate? Ez wtf?
ugyanitt egy startservice-el elindítom a teszt service osztályt aminek szintén raktam az oncreate metódusába egy log-os jelzést, ez viszont soha nem jelenik meg, tehát úgy néz ki nem is hozza létre az osztályt... viszont az app ablak bezárása után még is ott marad a folyamatok között, tehát még is service-ként viselkedik.(egyébként ha összejön egy normális hangerőszabályzást szeretnék vele megoldani, mert az alap 15 fokozatú szabályzás az egy hulladék(a legkisebb fokozat is túl hangos ha fülhallgatót használok), és ennek megoldására csak 1 db fizetős bloatware app van, amit szeretnék elkerülni)
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
fatal`
titán
válasz pakriksz #179 üzenetére
Lehet el kéne olvasni a dokumentációt? Az onCreate mindig lefut, ha elfordítod a telefont, lévén újratölti az activityt, amikor fekvőről állóra (vagy állóról fekvőre) vált.
"viszont az app ablak bezárása után még is ott marad a folyamatok között, tehát még is service-ként viselkedik."
Ettől még nem lesz service, ez minden appra igaz, mert a rendszer kezeli a folyamatokat.
"(egyébként ha összejön egy normális hangerőszabályzást szeretnék vele megoldani, mert az alap 15 fokozatú szabályzás az egy hulladék(a legkisebb fokozat is túl hangos ha fülhallgatót használok), és ennek megoldására csak 1 db fizetős bloatware app van, amit szeretnék elkerülni)"
Ez meg, ha jól tudom csak a framework módosításával érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
Igen láttam egy framework moddolós megoldást(system-en belül valamit felülír) erre, de nem mertem kipróbálni még, rootolva sincs a telefon, de ezek szerint meg kéne tennem és kipróbálni.
Viszont van ez a fine volume control app (a bloatware), na azzal 1%-os lépésekben lehet szabályozni, és nem kell hozzá a root.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
lanszlo
csendes tag
válasz SektorFlop #178 üzenetére
Köszi az infót, a jövő hét folyamán lehet bemegyek és belelapozok! Aki esetleg már megvette az tudna mondani róla pár szót? Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mennyire gyakorlatias a könyv...
-
SektorFlop
aktív tag
-
lanszlo
csendes tag
válasz SektorFlop #183 üzenetére
Köszi! Pontosan ezt értettem gyakorlati dolog alatt, hogy sok a példa
-
pakriksz
őstag
válasz SektorFlop #185 üzenetére
nem nyertünk hangszórót... nem lehet sajnos... az api szépen lekorlátozza...
Most csináltam egy seekbart, 100 fokozattal, ami változáskor setstreamvolumezik. 15-nél szépen eléri a max hangerőt és onnantól nincs hatása. 15 alatt megy, és ugyanúgy megmarad a 15 fokozat.Szívesen elbeszélgetnék azzal az idióta fejlesztővel aki így írta meg ezt a részét az apinak, hogy ezt most miért kellett így(mert technikai oka tuti nincs)? Arra gondolt, hogy vagy cigányhifizni fognak vele, vagy csak mindent mindig max hangerőn hallgató halláskárosultak fogják használni?
[ Szerkesztve ]
-
SektorFlop
aktív tag
válasz pakriksz #186 üzenetére
setStreamVolume-nek nincs olyan lehetősége, hogy megadod mennyi legyen a max?
például ilyenre gondolok:
setStreamVolume(AudioManager.STREAM_SYSTEM, 100, AudioManager.FLAG_SHOW_UI);nem tudom működőképes-e még ilyet nem csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
Egy androidos progit írogatok épp, de elakadtam.
Hogyan lehet a legegyszerűbben lekérdezni a teljes és szabad memóriát?A neten jó néhány kódot találtam, de egyik sem működik hibátlanul.
Pl.:
public static long getMemoryTotal() {
long size = -1L;
try {
Runtime info = Runtime.getRuntime();
size = info.totalMemory();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
return size;
}
}Első indításra jó, de amikor már másodszor frissítem, akkor hülyeségeket ad vissza, olyan számokat, ami nem lehet valós. Miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
pakriksz
őstag
vagy egyszerűen alapon gyenge a kimenet a telefonodon, és a maximum hangerő is halkabb.
Egyébként fülestől is függ... nagyobb fülhallgatónak több kakaó kell, így azok ugyan azon a hangerőn halkabbak. De az is lehet hogy te is halláskárosult vagy
Szarul implementálva az androidban van, azzal hogy 15 fokozat van... még egy buta mp3 lejátszó is 30 fokozatot tudott 7 éve...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz pakriksz #190 üzenetére
Attól nem lesz valami halkabb, hogy többfelé osztod a skálát, mivel a minimum meg a maximum ugyanaz marad. Nem gyenge a kimenet, maximumon megsüketülsz.
Nincs nagy fülhallgató, sima SE agybadugós füles.
(#189) sirály12:
Ezt próbáltad?
MemoryInfo mi = new MemoryInfo();
ActivityManager activityManager = (ActivityManager) getSystemService(ACTIVITY_SERVICE);
activityManager.getMemoryInfo(mi);
long availableMegs = mi.availMem / 1048576L;[ Szerkesztve ]
-
SektorFlop
aktív tag
lenne egy olyan problémám, hogy ha valaki átmegy egy másik activity-re és ott feltölt adatbázisra adatott, onnan vissza megy az adatok megjelenítésére szolgáló activity-re nem frissül. Melyik callback metódusban kellene, megadni hogy újra frissítse amint visszatér a felhasználó? onStart vagy onResurme kell nekem? Még annyira nem látom át hogy mikor melyiket kell használni.
-
fatal`
titán
válasz SektorFlop #193 üzenetére
Az onStart biztosan nem jó, valószínűleg az onResume kell neked.
[ Szerkesztve ]
-
lanszlo
csendes tag
válasz SektorFlop #193 üzenetére
Biztos ismered, meg láttad ezt az oldalt, de ha mégsem, akkor ajánlanám a hivatalos android developer-ről a tutorialt ezzel kapcsolatban. Szerintem eléggé érthető és remélem választ kapsz a kérdésedre!
-
pakriksz
őstag
de halkabb lesz, mert ha nem 15 fokozat van hanem mondjuk 100 akkor az első fokozat 1%-os hangerő és nem 6,6%...
Csak ugye ezt a hulladék api nem engedi beállítani így pedig, lehet mert a fine volume control app százalékonként teszi (na meg a linux mindig is így tudta).Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz SektorFlop #187 üzenetére
nem lehet. Ezt a kódot benyomod annak semmi hatása nem lesz ha már 15-ön van a hangerő. Ha itt 15-nél nagyobb számot adsz meg, egyszerűen ignorálja. 15 alatt meg ugyan azok a fokozatok mennek mint amúgy.
-
fatal`
titán
válasz pakriksz #196 üzenetére
De nem. Mert nem az android hanem a hardver korlátoz. A minimum hangerő attól még minimum marad, x dB, a maximum meg y. Ha 15 lépcső helyett százat csinálsz, akkor egy lépcső x/100 dB-t fog jelenteni, nem x/15-t, ennyi történik.
Nekem módosítva van a framework, 30 lépcső van 15 helyett, de ettől még se halkabb, se hangosabb nem lett a telefon, kisebb léptekben lehet állítani a hangerőt, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
SektorFlop
aktív tag
köszi, már az ábrából úgy veszem ki hogy az onResurme kell nekem
ui: nah jó nem, már belekavarodtam elvileg ha egy új activity látszódik akkor stopped állapotba kerül a régi. az ábra szerint onRestart-al indul újra. Na majd kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
nem, nem a hardver korlátoz... értsd már meg hogy az említett program tud kisebb hangerőt adni.
az 1-es lépcső NEM a minimum hangerő az a hulladék apiban beállítható minimum.
A framework módosítás nem jelent semmit, mert lehet ott is ugyan az a minimum van korlátozva mint a 15 lépcsősnél és azt máshol kell módosítani...
Nincs ilyen 15 lépcsős korlátozás semmilyen hardverben, sem a linuxban, sehol főleg nem egy okostelefon SOC-ban amikor ős kőtbuta mp3 lejátszók 2x ennyi fokozatot tudtak kisebb hangerővel. Ez szoftveres korlát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Gitáros topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külpolitika
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Szemüveges topik