Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsigaGyilkos

    aktív tag

    válasz Shkiz0 #1939 üzenetére

    Hasonló a véleményem az előttem szólókhoz. Szvsz nem éri meg (nekem) az NVidia a többlet árat. Nyílván erősebb, biztos jó is, de nem jobb, ha pedig az árakat vesszük figyelembe egyáltalán nem éri meg.

    Szintén saját vélemény, de van akinél ez számít van akinél nem, de ami tény az tény. Én nem fogok egy olyan gyártótól venni kártyát aki szándékosan nem támogat egy ingyenes szolgáltatás/technológiát. Miért is nem támogatja az NVidia a Freesyncet? Mert fél attól, hogy akkor még kevesebb G-sync monitort vennének az emberek, vagy inkább kihalna a G-sync. De miért is fél ettől mikor azt állították, hogy a G-sync a hardveres chip miatt sokkal jobb mint a Freesync ? Azért mert nem jobb, mint a Freesync. Ha annyival jobb lenne, akkor nem lenne mitől félni, hiszen így is úgy is megvennék a G-sync monitort. De így mindenki az NV kártyája mellé Freesyncet választana, senki nem fizetné ki azt a többletet a technológiájukért. Én értem, hogy NV a saját üzletét védi azzal hogy nem támogatja a Freesyncet. Önmagában ezzel nem lenne semmi bajom! A gondom az, hogy az NVidia a két technológia útra kelése előtt leszögezte, hogy a G-sync hez kell a hardveres támogatás anélkül nem valósítható meg és a Freesync sem fog anélkül jól működni, soha nem fogják tudni a hibákat javítani, nem lesz hosszú életű, mert szoftveres támogatás nem elég és ezért bizony a G-sync többletköltségeit a felhasználóknak megkell fizetnie! Erre tessék az idő igazolta hogy elég a szoftveres támogatottság is és köszöni szépen nagyon jól van... Ráadásul a Freesync mint ötlet előbb volt, mint a G-sync.

    Nos ezt nem azért írtam le, hogy egy AMD vs NV vitát indítsak. Inkább azért mert én is hasonló cipőben jártam.
    Adott volt a Freesync monitorom (MG279Q) és a MSI 390 -es kártyám. Én is elgondolkodtam, hogy váltok NV -re, mert ami tény az tény. 1070/1080 kártyák nagyon jól sikerültek és az idő múlásával + a Vega érkezésével az árai is elég jók lettek. Engem nagyon csábított, hogy arra kéne váltani. Igen ám, de azután elkezdtem számolgatni mibe is kerülne nekem egy olyan tudású monitor G-sync változatba mint ami most van.
    Elkellett volna adnom használt áron a mostanim (már azon is buknék ügye) és venni egy ugyanolyan tudásút G-sync változatban, ami semmivel sem lenne jobb mint a mostanim! Ez durván +100K -ba került volna. A vga -nál nem lett volna többletköltségem, mert azonos árban hasonló kategóriájú kártyákat lehet kapni mind a két oldalnál. Tehát +100K csak azért hogy lehessen egy NV kártyám. Hát én nem ezt az utat választottam, mert Vega 56 tulaj lettem.
    Arra a felbontásra amire neked kell mind a Vega 56/64, mind az NV 1070/1080 kártyái elegendőek. Itt a kérdés az, hogy hajlandó vagy e a többletköltséget kifizetni és van e kedved monitor eladással + új monitor vásárlásával foglalkozni.
    Egy biztos a Vega 56 nagyon jó áron van ahhoz képest, hogy kis állítgatással ref. hűtéssel a 64/1080 szintjét hozza. (igaz a nagyokat is lehet tuningolni)

    Szintén biztos egyikkel sem fogsz rosszul járni, mind a kettőnek megvannak az előnyei. AMD vonalon az olcsó kártyák és olcsóbb monitorok, jó teljesítménnyel, újabb technológiával. NV oldalon brutál árak, viszont rendszeresen új, versenyképes kártyákat kínál. Mert azt megkell említeni, hogy én a Vega -t már régóta vártam...

    Remélem tudtam segíteni! :R

    (#1947) Shkiz0: Én vártam meg a custom kártyákat, mert karácsony előtt fognak befutni és szinte garantált, hogy magas árakkal fognak startolni, ha másért nem, hát az ünnepek miatt. Ref hűtéstől én magam is féltem, hogy hangos lesz, de nem. Simán tűrhető akár füles nélkül is, fülessel meg semmit nem hallok belőle. Na meg azért sem vártam customra, mert elképzelhető, hogy vizezni szeretnék a jövőben. :B

    [ Szerkesztve ]

    Visca el Barcelona!

Új hozzászólás Aktív témák