Új hozzászólás Aktív témák
-
BenceShearer
aktív tag
Jelenlegi játék tesztekben egál a 2 kártya.A jövőben a RR 550 esélyesebben kiszolgál majd? (Nyilván nem csodát várok egy belépő kártyától). Modernebb? Vagy miért?
Ilyen van valakinek?
https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-550-AERO-ITX-2G-OCEz Film/Internet alatt pörgeti a ventit?
Vagy Giga? Vagy Shapphire? Az ASUS hűtése nem tetszik (picinek látom).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz BenceShearer #3601 üzenetére
Igen, az RX550 modernebb. Az ilyen olcsóbb verziójú kártyákon állandóan forog a venti, ennél az MSI típusnál 1400rpm fix tesztek alapján. A 2 ventis Gigabyte Gaming-nél leáll a venti, ha nem játszol.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz BenceShearer #3603 üzenetére
Nekem Sapphire RX550 Pulse 2Gb van, egy i3-4160 cpuval. Nekem tökéletesen elég, mert nem nagy gépigényű játékokkal tolom, és csak 1600x900-at tud max a monitor. De még a maffia 3 is egész tűrhetően megy rajta.
Netezés, filmezés általános használat mellett áll a venti 40 fok körül van a gpu. 50 felett kapcsol be, játékok alatt 70-72 fok körül volt max, és nem igazán hallani. -
BenceShearer
aktív tag
válasz hegegabi80 #3604 üzenetére
Köszönöm a hasznos információt.
-
robertosz91
tag
Sziasztok
Tegnap vettem egy rx 560-ast, az ajánlott gigabyteból. Tegnap semmi baja nem volt, de ma reggel már bekapcsolás után egyből durván csíkozott, villogott a képernyő. Szóval egyből memória hibára gondoltam. Azt a drivert raktam fel ami a cd-n volt. Áprilisi, és magában a radeon szoftverben az írta, hogy eszközillesztő azonosítója PRESS. Már nem azért de ez nem a sajtónak szánt tesztelő driver?Na a lényeg, feltettem nagy nehezen egy májusi drivert és azzal megszűnt. Volt valakinek hasonló? Dp-vel van a monitorhoz kötve. Tudom a legfrisebb drivert kellett volna fel tenni, de ahol élek, ott nincs egyelőre se net, se térerő. Úgyhogy értitek.
Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
bali777
aktív tag
válasz robertosz91 #3606 üzenetére
Olvastam már hasonlóról, nem vagy egyedül. Az én rx 560-asom DP-VGA-ra rendesen muzsikál, de ha a TV-re váltok (ami HDMI-vel van bekötve), akkor ott néha zavarba jön: bejön a kép, majd behangyásodva eltűnik. Ezt megcsinálja 3-4x és jó lesz. De nem mindig csinálja szerencsére
Ja és nem mindig a legújabb driver a legjobb!
Nálad bejön a kép, mielőtt bootlna a windows? Mert nekem nincs jel addig sajna, így ha a Biosba akarok lépni, akkor ki kell vennem a kártyám és az integrált VGA-ba dugom a monitort, ha el a akarom érni a biost
[ Szerkesztve ]
Meta Quest 3
-
PuMbA
titán
válasz robertosz91 #3606 üzenetére
Amint tudsz, az AMD honlapjáról tedd fel a friss, ropogós pár hetes meghajtót.
"Tudom a legfrisebb drivert kellett volna fel tenni, de ahol élek, ott nincs egyelőre se net, se térerő. "
Ez valami új építésű ház vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Első benyomások: Játék tetszik, de borzasztóan fut. 1080p lowon, és majdnem maxon is random 35-40FPS pálya egy részén, máshol 60+.
No Sana No Life
-
Näz
újonc
Sziasztok nekem kellene 1 kis segítség nem vagyok nagy pc guru de vettem egy radeon rx 560 4 gb - s videokártyát berakom a gépbe és nem indul el a kezdő csipogás sincs meg mint alapból indításkor 550 w os tápom van én arra gyanakszom hogy haldoklik és nem bírja el a vidi kártyát de lehet az alaplap a gyenge Alaplap neve ASRock 870 Extreme3 R2.0 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
kérlek segítsetek ha tudtok köszi -
-
MK VII
veterán
Na remek...
Én most töltöm lefele...
Majd holnap lesz kártyám, de bepattintom addig a tartalék GTX560 1GB-ot.. Megnézem mit tud vele kezdeni.(#3612) CJ4567
Valószínűleg még nincs rendesen optimalizálva.. Szerintem jönni fog egy AMD driver ami a Call of Duty-hoz meg a Battlefront 2-höz lesz kiadva.
Vagy, ha már van akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz kecsawi #3615 üzenetére
Jövő hét végén pedig a Battlefront 2-nek lesz open bétája.
-
-
távcsőves
senior tag
válasz távcsőves #3619 üzenetére
Point Du Hoc mapon voltam. Vajpuhán fut, 60+ mindenhol, a grafika az volt amit a játék magának beállított, az egyetlen amit átálitottam a felbontás, mert 720P-re lőtte be, ezt full HD-ra álítottam.
Játékról gyorsan, a grafika nem ronda. De, hogy nem egy Battlefield az biztos. (Nekem Fallout4 minőségűnek tűnik, ha már hasonlítani akarom nagyon valamihez) XBOX és hasonló kontrollerekre felkészítve, mert ott van mindenhol az "A" meg "D" hasonló ikon is... Amúgy szarrá lőttek, nem vagyok jó ezekben, törlöm is a fenébe.
Mégvalami, én 17.9.1. driver-t használom, de most épp a radeon settings is gerjed, hogy frissítsek, szóval frissítek.
-
robertosz91
tag
válasz bali777 #3607 üzenetére
Bejön a kép egyből, azzal nekem nincs probléma.
PuMbA: Tegnap délután feltettem a legújjabb drivert. Biztos ami biztos. Minden rendben volt, még 2-3 órát játszottam is. Erre sima asztalon, megint elkezdett csíkozni. Wattman-be gyorsan levettem a memória órajelet, de nem lett jobb. Levettem 10 mhz-el a gpu órajelet és hirtelen helyreállt. Úgy látszik nem bírja a gyári órajelet? Mármint a gyári gigabyte oc-t?
Nem új építésű a ház. Hanem nagyon eldugott a falu.
-
PuMbA
titán
válasz robertosz91 #3622 üzenetére
Akkor az garanciás visszaküldés lehet Kártya hőfoka terhelés alatt? GPU-Z-vel megnézheted.
[ Szerkesztve ]
-
bali777
aktív tag
Sziasztok!
Ez igaz?
"amd kártyák mostanában elég sűrűn halnak be ,de ez még a az r9 4x és ellőtte lévőkre igaz abból is felső közép és felső kategóriára igaz. Az oka amúgy annyi hogy az amd nagyobb hőt termel de próbálja azt csinálni mint az nvidia hogy le szabályozza a ventiket és játék közben is 15 -20 % on pörögnek a ventik így hosszú távon elég magas hőn mennek ami megtöri a forrasztást . Ezért mondom sosem szabad a nagyon halk üzem módra menni főleg egy magas teljesítményű kártyánál mert tönkre fog menni előbb . Inkább menjen 70 -80 % on játék közben a venti de nem fog be halni a kártya."
Ti hagyjátok az alapbeállításokat, vagy hamarabb beindítjátok a ventilátorokat?
Meta Quest 3
-
távcsőves
senior tag
válasz bali777 #3624 üzenetére
Húh.
Ez a szösszenett részben igaz. De csak AMD-re kihegyezve nem igaz. Régi probléma egyébként, youtube és keress vga baking vagy vga oven kifejezésre.
(Nem megyek bele értelmetlen vitába, a lényeg, komoly hőtermelésel rendelkező chip hőingadozása elég nagy lehet, egy elbacarintott hűtés esetén. Ez az oka a hibának idővel a forassz anyag merevsége mellett. Hogy azt a komoly hőt zöld NV vagy piros AMD gpu "termeli", mindegy.)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bali777 #3624 üzenetére
Normális hűtésű kártyáknak semmi baja sincs extrém helyzetben sem, de amelyik kártya 70-80 fok köré engedi a hőmérsékletet, ott a nagyobb hőingadozás esetén hamarabb bekövetkezhet, ha például játék után állandóan kinyitod az ablakot télen és odacsapja a hideg levegőt a gépházhoz Ami még fontos az a ház szellőzése, amire 0 figyelmet szoktak fordítani, mert be van zsúfolva minden egy olcsó házba. Ennek kiküszöbölése már sok bajt megakadályoz.
Mi egyébként mindig ezt mondjuk, hogy ha az ember nem akar bajlódni kártya beállítással és hosszú távra vesz videókártyát, akkor jó hűtésű kártyát kell venni (2 venti, hőcső) és nem a legrosszabb, mini ventilátoros verziót.
[ Szerkesztve ]
-
robertosz91
tag
Hát én is attól félek. Az az érdekes, hogy nem komoly terhelés alatt csinálja. Ma reggel is csinálta, levettem a gpu órajelet 1180-ra, megszűnt. Játék közben kb max 72 fokos, de amikor csíkoz, akkor 25-35 fok max. Bekapcsolás után egyből csinálta. Játék közben meg még egyszer sem.
Az a baj most műtöttek, és nem tudok mit csinálni. Ezért vettem gyorsan a kártyát. Erre pont kifogok egy rosszat. Lujo kollégával együtt rendeltük. Az övének semmi baja. Majd vissza kérem tőle azt.
-
Lujo416
tag
válasz robertosz91 #3629 üzenetére
Esélytelen
Nem adom -
CJ4567
nagyúr
Sajnos kevés a G4560 a CODWW2-nek. Itt egy videó, ReLivevel felvéve. A béna gameplayért bocs, de nem vagyok egy nagy COD player.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Árnyék nélkül megy a játék normálisan.
No Sana No Life
-
hegegabi80
addikt
Én is leszedtem, tegnap este próbáltam is, de maikor tölti be kidob hibával. Nem tudom mi lehet a bibi. Hagytam úgy a grafikát, ahogy beállította magának.
-
félisten
Annyira azért nem kevés, sehol sem ment 30fps alá, arról nem beszélve, hogy a videó rögzítés erőforrást vesz el.
Ha egy i5-öd lenne mellette, akkor 5-10fps-t simán rászámolhatnál szvsz..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bali777
aktív tag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérem. Kb. egy óra játék után az F1 2017 kidobott a következő hibaüzenettel: A videó eszközt eltávolították. Leokéztam, akkor jött a következő: Elégtelen grafikus memóriarx 560 gaming 4BG a kártyám.
Mitől lehet ez? Közepes grafikára állítottam be, árnyékokkal
Meta Quest 3
-
MK VII
veterán
válasz távcsőves #3641 üzenetére
Tudom...
Épp a bányászláz előtt akartam vásárolni egy 470-et. Aztán keresztet vethettem rá.
Már 55 körül lehetett akkoriban kapni 470 4GB-ot. Most 49-ért vettem a 1050Ti-t.
Inkább maradtam volna AMD oldalon, de olyan nagy űrt hagyott az AMD a 460 és a 470 közt, hogy semmi alternatíva nincs csak az NV.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz bali777 #3642 üzenetére
17.8.2 legyen legalább a driver vagy frissebb. Ha a játék a legfrissebb és nem virágbolti, akkor fogalmam sincs. CPU és GPU nincs basztatva? Értem ezalatt, tuning, undervolt bármi?
@MK: igen, nagy a luk, az rx560 már jó azért,
De az 1050Ti vagy gtx1060 3gb-nak (nézőpont kérdése) elfelejtettek konkurenciát állítani az rx470-el. Egyiknél lényegesen gyorsabb, másiknál picit gyengébb átlagosan. De mindegy, normális áron nem lehet kapni őket már régóta, ahogy mondod.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz távcsőves #3640 üzenetére
Nem unlockos. Pedig kikapcsoltam, és azóta szinte sose esik be 60 alá. (Videóban látható, hogy a CPU 100%-on ment, GPU gyakran meg 50-60%-on)Bár így se tudok COD-dal játszani, de legalább kevésbé vagyok rossz.
Nem szeretném unlockolni, mert nem kockáztatom a kártyát.
No Sana No Life
-
távcsőves
senior tag
Megértelek, de nem nagy truváj azért. Shader hiányos helyzetekben rengeteget segít. Legjobb példa ilyenre, Tomb Raider játékokban a TressFX vagy Pure Hair opció. Unlockolva mehet ilyen nyalánkság szépen. És csak 1200mhz amin használom. Videód csak mobilon láttam még, nem tudom kivenni mit mutatt az OSD, majd este nagy gépen meglessem.
Lassan eladó lesz a vga-m, ha valakinek kell majd egy pre-tested rx460 jóárasítva. Mégegyszer nekifuttok majd az rx560 rom készítésnek, de alapvetően kiszórakoztam magam.
[ Szerkesztve ]
-
bali777
aktív tag
válasz távcsőves #3644 üzenetére
17.9.3-as legújabb driverem van. A játék virágbolti...
Se tuning, se semmi, ami nem lenne alapbeállítás. Mondjuk csak egyszer csinálta, le is vettem egy két dolgot. Szerencsére lenyomtam egy teljes versenyhétvégét és semmi probléma nem volt. Köszi, hogy próbáltál segíteni, talán nem jön elő többetMeta Quest 3
-
kisza25
félisten
Nekem WW2 kapásból 1280*768 állított be a játékhoz LOL
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
MK VII
veterán
No...
Sikerült harmadnapra ellepnie a WW2 bétát a cheatereknek..
Wallhackerek tömkelege van fent... Nálam delete a játék pedig egyre jobban tetszett.
Hihetetlen, hogy cheat nélkül a senkiháziak nem tudnak játszani....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest