- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz djsiegfried #2849 üzenetére
Azért annak a lapnak a vrm-je elég gyenge, 2 perc után thottlingolt benne a 8350 alapon is, azért is cseréltem.
Az élet kegyetlen .
-
djsiegfried
tag
Nem tudom, hogy változtat-e valamit, de az én lapom a REV 3.0
Köszi az infót skacok. (Amíg a QB 1080p high-on szépen megy addig szerintem nincs nagy gond)
-
Habugi
addikt
Hibás volt a lapod és/vagy egyéb probléma lehetett, nálam közel 5évet húzott le az FXA-UD3, ebből két évig egy 8320 ment benne 1.5V-al 5Ghz-en 24/7, 5.2-n pedig elég sokat bencheltem, soha egyetlen egyszer sem throttlingolt..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
A jelenlegi vga-mat szeretném lecserélni, az aláírásomban szereplő konfigban.
Ha maradnék AMD fronton, akkorEzt ezt az XFX-et szemeltem ki.
Tapasztalat alapján sok a hőmérsékleti különbség a double dissipation és e között?
köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cintula187
addikt
OK most már tuti az R9 380, kérdés, hogy az XFX megéri -e.(csábítóan olcsó) Vagy esetleg nitro sapphire vagy gigabyte.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz cintula187 #2857 üzenetére
Teljesen mindegy,jó lehet az XFX is.
Volt itt már aggodalom Gigabyte 380 miatt is hogy melegedős és hangos lesz,ehhez képest volt itt olyan Giga ami hűvösebb és csendesebb volt mint az én Sapphire Nitrom.
Gar XFX és Sapphire is 2 év,hacsak nem a 3 év gar ami számít (Gigabyte) akkor veheted akármelyiket.
Idle egyik sem fog forogni,hőmérsékletek között szerintem meg lehet max pár fok,az pedig légyfing.Olvasgasd a topikot hogy egyébként mire számíthatsz.Ha pont vadász vagy akkor sem kell aggódnod,a 380 ak közel vannak egymáshoz gyártófüggetlenül.
A tuning meg lutri,van amelyik többet bír van amelyik kevesebbet,de ahol a GPU kevés ott már a tuning sem fog segíteni.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Apucy01
őstag
válasz cintula187 #2859 üzenetére
Szia az X nem sokkal több a simánál a tudsz azt vegyél és szerintem nyugodtan vedd meg az XFX et
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
CheGhost
aktív tag
Az egyik 380, a másik 380X...
Ha pénzbeni különbség nem sok, akkor az 380X-et érdemes.
[Megelőztek][ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
cintula187
addikt
Akkor benéztem. Ennek akartam az XFX-es oldalát belinkelni, de DF5 valóban csak az X-hez van.
-
fanti
addikt
válasz cintula187 #2862 üzenetére
Giga 380X 8k-val kerül többe, cserébe 3 év a gari, és ugye mégis csak X-es végű, gondold át jól!
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz cintula187 #2864 üzenetére
arra ne várj majd esetleg ha megjelenik a 4xxx széria
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
fanti
addikt
válasz cintula187 #2864 üzenetére
-
fanti
addikt
válasz cintula187 #2869 üzenetére
Te tudod! Mi csak ajánlottuk!
Úgy is az lesz, hogy ott fog benned motoszkálni a "miértnemazikszesetvettem" gondolat....
-
twi452
senior tag
Kipróbáltam ezt a béta windows-os Forza-t a store-ból.
ultrára nem engedi állítani alapból, csak high-ra a 380-al viszont custom-ban azért be lehet szépen lőni a grafikát.
4x-es élsimítással is gyönyörű folyamatosan megy és elég szép isa játék meg... nem vagyok szimulátoros és az árkád dolgokat se igazán csípem.. valahol a kettő között van a sweet spot nálam és ezt nagyon jól be lehet állítani olyanra amilyenre szeretem
nem gondoltam h ilyen jó kis játék ez.. (egyelőre csak gamepad-ed és bill-t támogat)ha hasonló minőségű dolgokat fog bepakolni az ms a store-ba akkor azért lehet majd örülni
-
Apucy01
őstag
válasz cintula187 #2869 üzenetére
Szia
Miért is nem használnád ki az X et? csak egy példa a crysis 3 alatt a sima 380 igen csak meg tud izzadni pedig a játék már nem mai gyerek ... az én 860k procim 4.5 re van rángatva igy nincs cpu limitem de a 380 épp hogy elég ennek a játéknak és ez csak egy példa volt...
a mai napig bánom hogy nem X et vettem bár akkor ez nekem nagyon megérte 65 ért 4 év garival.. ha egy kicsit hosszabb távra gondolkodsz az X et veszed!Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
taknyí
senior tag
Sziasztok!
R9 380 vs R9 380X között a különbség 1792 vs 2048 Stream Processors. Valamint 10k.
Megéri a többletköltség? Vagy tuning megoldja?Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
szasanyi
félisten
~10-15% a teljesítménykülönbség az X javára (esetleg kevesebb, ez játék függő is). Nem oldja meg, mivel a X-et is lehet tuningolni tehát az mindig jobb lesz kábé ugyanannyival (a tuningpotenciál lutri, itt nem lehet pontos értékekről beszélni csak konkrét esetben egy adott kártyáról).
Az, hogy megéri-e egyén függő, ennyiért adják. Ezt neked kell eldönteni, hiszen van akinek 200k-t is "megér" egy dVGA valakinek pedig a 60k-s sem. -
taknyí
senior tag
válasz szasanyi #2876 üzenetére
Ok! Köszi!
Tudom, hogy, ha azt is húzzuk akkor megmarad a különbség. Úgy értem a tuningot, hogy alap x-re felhúzható-e átlagban tapasztalatok szerint, vagy a 256 számoló mindig érződni fog, hiába húzzuk kb azt a 15%-ot rajta.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
cintula187
addikt
Meglett az XFX R9 380. Még barátkozunk, de a hűtés hangja/minősége már tetszik. Furmark alatt megy 50% a venti. 100%-ot kipróbáltam na az már lehet odaveri a porszívót.
"Fura" viszont még az ATI Crimson drivere.
Illetve nem tudok kiszedni belőle memória hőmérséklet adatokat.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
fecsó77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte R9 380 4Gb G1 Gaming kártyám.
Pár napja folyamatosan teljes aktivitással működik. A ventilátor is folyamatosan magas fordulatszámon működik.
Van valami megoldás? Elég idegesítő. Köszönöm a segítséget! -
djsiegfried
tag
Tényleg nagy királyság a DDU. 2 napja kipróbáltam. Csodálatos tisztítószer.
-
Habugi
addikt
válasz fecsó77 #2888 üzenetére
Könnyen lehet az is hogy a teltkeblekteneked.net-ről felkerült hozzád valami alkalmazás/exe file, úgynevezett bányász vírus, ami folyamatosan 100% közelében dolgoztatja a GPU-t..
Két dolgot tehetsz, pl ProcessExplorerrel ránézel hogy van-e olyan folyamat ami Idle is magas kihasználtságon tartja a GPU-t, megnézed az elérési úttat, leállítod majd kézzel törlöd, illetve malwarebytest és/vagy víruskergetőt eresztesz a gépre!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
fanti
addikt
A Power efficiency érdekes hatása a hőmérsékletre és a fogyasztásra.
A S.T.A.L.K.E.R Clear Sky felmoddolva mindenféle fegyver és grafikai csomagokkal, teljesen kimaxolva FullHD felbontáson, ugyanazon pályaszakasz bejárása.
Power efficiency ON
Így szemmel láthatóan "szaggatósabban" fut a játék, cserébe kevésbé melegszik és kevesebbet fogyaszt.Power efficiency OFF
Így az előző beállításhoz képest "vajsimán" fut a játék, több hőtermeléssel és fogyasztással.Ez a Power efficiency igen agresszíven gazdálkodik a fogyasztási és teljesítmény paraméterekkel, egyenlőre más játékokkal nem vizsgáltam, de majd azt is megejtem.
[ Szerkesztve ]
-
jani04
aktív tag
Nálam 3 játéknál csak a baj volt vele.
Nem is kísérleteztem vele tovább.Míg nem tudtam mitől van már azon gondolkodtam a kártyát verjem szét vagy csak simán a fejem a falba.
Amióta nem használom vajsimán megy minden.A kártya hangját még nem halottam.Szerintem jobb kikapcsolni. -
djsiegfried
tag
Srácok, zöld képernyős problémája volt már valakinek? Engem most ért utol a héten másodjára. Előzőleg a Hotfix driver volt fent. Azt leszedtem egy DDU-val. Most a márciusi driver van fent és random bedobott egy zöld képernyőt. (1. CSGO 2.Killer Instinct)
Köszönöm előre is
-
dzoli87
aktív tag
válasz cintula187 #2896 üzenetére
Szerintem sehol!
-
Habugi
addikt
válasz cintula187 #2898 üzenetére
-
dzoli87
aktív tag
válasz cintula187 #2898 üzenetére
A Crimson féle driverben van egy billenő gomb, azzal lehet állítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs