Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz HSM #27770 üzenetére

    A valóság valószínű az amit Whit3Rav3n írt le.
    Viszont anno Quad topikban pörkölődött meg pár deszka és csatlakozó, mert nem nagyon volt tapasztalat 4 magos tuninggal kapcsolatban... főleg, hogy merre hány amper stb.
    A gyártó minél több pines csatlakozót tesz a kártyára annál jobb, mert nem csak a táp, VGA PCB áramköri kialakítása és a kábel keresztmetszete szólhat bele a dologba. Sokszor találkozni olyan gépekkel, hogy a csatlakozót épphogy csak a rögzítő pöcök tartja a helyén, mert a csatlakozó érintkezői annyira kitágultak.
    Általában Dr. Vér Istvánék szoktak ilyen géppel beállítani, aki a fél város gépét bütykölte saját táppal, vagy 2 hetente hardvert cserél. Minél nagyobb az érintkező felület, annál kevesebb amper jut az érintkező minden egyes négyzet milliméterére. Ha kontaktos, vagy rossz a csatlakozó érintkező minősége, akkor nyilván minden négyzetmilliméteren ahol legalább érintkezik több áram halad át. Bizonyos határ felett a csatlakozó melegedni kezd, hő hatására nőhet az ellenállása, illetve tágulhat is.... gondolom én.
    Ha nő az ellenállása és a VGA beéri az ezt megelőző ideális áramfelvétellel, akkor nő a felvett áramerősség mértéke is, így további melegedést idézve elő, míg az amper szagot a User észreveszi, vagy a táp védelme le nem kapcsol. Sarkallatos példaként Dangerzolee Quad topikban most is megtalálható képét mutatnám... igaz ez 4-pin E-ATX ami egy 3,6Ghz-re húzott 1,3xV-on hajtott Q6600-at etetett.

Új hozzászólás Aktív témák