- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca000
őstag
válasz DroiDMester #26500 üzenetére
Te nagyon értelmes, ha neki így fut 5850 cf-el, szerinted nekem hogyan?
Te vagy az aki mediumon szüttyögsz, nem én 3db 6870-el!
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Száni
tag
válasz k.soma #26494 üzenetére
Hát pedig nálam is (900/1100MHz) fullhd-ban, 2XAA, minden ultra és 45-50 fps-el, simán akadás nélkül fut a BF3
...még mielőtt: 25 fps fölött folyamatos a "kép", ha nem annak látod, akkor SZTK...igaz kb. 4 hónapra adnak csak időpontot a szemészetre[ Szerkesztve ]
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
halisa
tag
ÉN csak egyet mondok:
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek és örülök, hogy hozzá jutottam idén egy 5870-es kártyához jóáron.[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
B.Ú.É.K!
-
Zotya984
senior tag
B.U.É.K.
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
laca000
őstag
Boldog FPS-ekben is gazdag Új Évet Mindenkinek!
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Labolt
csendes tag
Egy kis segítség kellene.
5850 Xtreme 46-50 fok körül mozog 0-1%-os kihasználtság mellett.
GPU core 157.0 MHz, memory 300.0 MHz GPU-Z 0.5.3 szerint.Nincs tuningolva 725/1000. 1,088 V Trixxen.
Bekapcsolásnál 1,092 V-ot mutat. Ezt mindig visszaveszem.Hővezető paszta cserélve AC MX-4-re, Adtam neki kellően.
Mi lehet a bibi? Ugyanis mondenhol 35 fok körül írják a terheletlen hőfokot?
Agy nélkül is van élet!!!
-
Zotya984
senior tag
-
Labolt
csendes tag
válasz Zotya984 #26509 üzenetére
Köszönöm.
Jelen pillanataban az oldalfal is le van véve, de ez sem hatotta meg a kis drágát, nincs változás.
Nincs másik kártya melette, ami elfogná a levegőt előle.
Nem nyomtam rá az egész tubust. Elöször elkentem egy rétegben névjegykártyával. 47-50 fok között mozgott. Levettem ismét, megpöttyöztem 9 helyen visszaszereltem a hűtőt, most 46-49 ok között mozog.
Reális lenne alapbeállításon a 10 fok különbség?Agy nélkül is van élet!!!
-
Zoo123
senior tag
válasz Labolt #26511 üzenetére
Nálam 20,5 fokos szobában idle 38 fok a GPU, ha nálad 25 fok van, vagy kevésbé jól szellőzik a géped akkor simán lehet 10 fok eltérés.
Nézzed meg terhelés alatt is, adjál neki valami komolyabb terhelést és nézd meg úgy mennyi, ha nem megy 70-80 fok főlé akkor nincs baj.
Vagy ahogy Zotya984 mondja nézd meg hogy 2d órajeleken 157/300 megy-e, firefox, youtube ezek szokták alattomba terhelni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
gege71.hu
addikt
30án vettem egy 5870es 2 gigás kártyát.
Sajna egyelőre mivel szilveszter és újév befigyelt közben nem tudtam 6 pin-8 pinre átalakítókat.
500 wattos enermax tápom an amin van dedikálva 2 ág PCI-Express VGA-knak, de sajna csak 6 pines.
Na mármost a kártyán ugye 8 pines a csati, de beeszi a 6osokat is.
Ezzel megy is a gép, fel is tettem a hozzá való drivereket, minden okésnak tűnt.Ma azonban call of duty modern warfare 3mal sőt webes angy bird-özés közben is egyszer kékhalállal elhasalt a gép. A cod-dal vagy 4x (kék halál valami nem címezhető memóriaterületre címzés miatt).
Létezik, hogy az a 2 földelés ág a 8 pinesnél ennyire hiányzik neki, hogy így eldobálja magát? Mindenképp veszek átalakítót, csak kíváncsi vagyok vajon csek ez e az ok vagy valami teljesen más van a háttérben.
gigabyte x38-dq6 os lapom van, e8400 c2c proci és 2x2gb OCZ reaper 1200as ram.
ha van más tippetek szívesen hallanám.
-
Zotya984
senior tag
válasz gege71.hu #26514 üzenetére
Érdekes eset.
Ha túlságosan kevés lenne neki a "delely" akkor kiírja hogy nem indul kevés a tápcsati vagy 3 sípolással el sem indulna a gép.
Viszont a kevesebb ág okozhat instabilitást a VGA-nak. Nekem úgy tűnik hogy valamelyik fesz nem elég. Ezért a kékhalál. Kisebb energiaigényű karid ha van dobd bele és prime95 aztán memtest 4.2. Ha stabil ezeken és játéknál sem hasal el akkor biz kevés a VGA-nak a 12V-os ág.
Szerintem."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
gege71.hu
addikt
válasz ittakary #26516 üzenetére
Tudom, hogy lehet kapni, ez mondjuk dec 31én és ma kissé kihívásokkal teli lett volna, de holnap veszek kettőt. Nem is állt szándékomban a 6 pinessel hajtani.
Ideiglenes megoldás, ami úgy látszik megmutatja, hogy biza a 8 pines csatlakozónak nyomós oka van ami a stabilitást illetikösz a tippeket
gege -
gege71.hu
addikt
válasz Zotya984 #26515 üzenetére
3870 x2-ről váltottam ami a két magjával nagyon durván fogyaszt és azzal nem dobált kékhalált soha. Az enermax táp amúgy is elég stabilan adja le a teljesítményt. Úgy látszik az a plusz két-két pin valami feszültség balanszírozásban kerül szerepbe és a memóriacímzés ezért hasal el mert valami labilitást okoz a hiányuk
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gege71.hu #26517 üzenetére
Nekem anno 4850X2n is hasonlóan volt a tápellátás, a 8 pin csati hiányában pusztán az overdrive rész lett inaktív a Catalystban (ettől függetlenül ugyanúgy húzhattam ahová jólesett ATT/ABvel..).
És ha jobban belegondolsz, a PCIe sínen és a két 6os csatin 3x75Wot vehet fel..ergó semmi köze a problémádnak a tápellátáshoz szerintem.
Sokkal inkább az 1200as RAMoknál nézelődnék (Memtest86+/Prime95). -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gege71.hu #26522 üzenetére
Alapvetően nem szabadna összehánynia magát OS-install nélkül se..nálam volt, hogy 5 új kártyát élt meg a W7..kutya baja, ha rendesen leszedi az ember az előző cuccait. Ettől függetlenül, ártani nem árt..most én is azzal kell kezdjek, lapcsere is volt, azzal már nem játszok..
5850hez nemrég a 11.12t toltam én is, nem találkoztam hibával. -
cellpeti
nagyúr
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ittakary
nagyúr
válasz dangerzone #26527 üzenetére
Ne is mond. Szenvedek teljesen... Most lenne pénzem VGA-ra de letiltottam magam legalább január végéig Ezzel a VGA-val az LFS elfutkos valamennyire, úgyhogy ha nagyon rámjön a kockulhatnék ezzel szoktam zúzni, de ezen kívül már 2 hónapja nem játszottam semmivel... Ilyen évekkel ezelőtt volt utoljára...
Azt vágom hogy KTK-ban laksz, de hova jársz, hanyadév?
[ Szerkesztve ]
-
-
cellpeti
nagyúr
-
gege71.hu
addikt
országomat 2db 6pin - 8pin átalakító tápkábelért!
Esküszöm nem találok sehol raktáron Budapesten! -
cellpeti
nagyúr
Tigris, tigris, csóvafény...
-
gege71.hu
addikt
válasz Speed® #26523 üzenetére
Meglett a hiba.
Túrtam a BIOS-t és valami múltkori ram időzítés meg tweakelési beállításoknál rajta maradt valami "turbo" mode ami a ram időzítésekkel csinál valami "zorall"-osítást. Ezt még az OCZ memók vételekor állítottam be pár hónapja és a 3870 x2-vel el is szaladgált gond nélkül.
Úgy tűnik az új 5870 2GB-tal nem szerette ezt a beállítást ezért hányta be a kék halálokat. Továbbra is 6-6 pines tápkábelekkel megy a vga (ma hozzák a 6-->8 változatokat(biztos ami ziher azért megkapja ami jár neki)
Tegnap nyomtam memtesteket meg MW3-at rogyásig..semmi fagyás. vége -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gege71.hu #26546 üzenetére
Nocsak, mégis jó volt az első tippem..virágot az öltözőbe ;p
Valamilyen szinten befolyásolhatja a feszszinteket a csere.
Ezért tolok prociteszt közben is fánkot, fogyasszon a VGA.
Néha nagyobb droppok vannak így, ami hibát eredményez..Lényeg a lényeg: használd sokáig az immár hibátlan karid!
Én eszem a kefét, mert 7végére lesz csak meg az 560Ti ;p -
Zotya984
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest