- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz cellpeti #24447 üzenetére
Jelenleg a legjobb ár/érték aránnyal az 5870 max 40k, vagy egy 5850 max 35k rendelkezik.
Ha kifogsz egy tuningosabb példányt akkor egy 5850 950/1200-on hozza az alap GTX570 szintjét, egy 5870 meg kis tuningal beéri a 6970-est is.
Ha referenciatéglahütőset veszel akkor annak szoftveresen adhatsz pluszfeszt, ezért azok jobban mennek, de a ref.hűtő elég hangos!Ha 40-ért látsz GTX570-est akkor az is jó vétel, de ennyiért nem fogsz!
Az 5830-at olyan 25 k körül tudod elpasszolni.
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Motion_Blur
félisten
-
kisza25
félisten
válasz cellpeti #24455 üzenetére
1., egy alapfeszes tuninghoz nem kell sok hozzáértés
2., ha nem emelsz feszt és figyelsz a hőmérsékletre nem fog elszállni
3.,miért ne segítenék, de szerintem itt mindenki szívesen segítEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
cellpeti
nagyúr
ok. Akkor első kérdésem, hogy lehúzzam-e majd a legújabb drivert a tuninghoz, illetve milyen progik kellenek hozzá? MSI Afterburner? Kell hozzá a CCC, mert akkor ezeket majd még le kell húznom a nagy gépre, mert most notiról vagyok. Hétfő este leszek újra nagy gépnél majd
amúgy csak az euro miatt szálltak el így a vga árak? vagy a jó kis hongkong-i áradástól is?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ittakary
nagyúr
válasz Motion_Blur #24448 üzenetére
Amúgy könnyű mondani, de nézd meg, alig lehet kapni a kártyánkat apróban. Amik vannak, azok is aranyáron. Ez tényleg a "dehogyadomel" kategóriájú kártya
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz cellpeti #24458 üzenetére
attól függ, mit enged CCC és mit bír a kártya alap feszen,
nekem pl. 900Mhz-et enged CCC és 775Mhz ami stabil alapon, a HD5830-nak magasabb az alap fesze, az 850-900körül megy, ha CCC-nem enged többet, de még menne akkor meg trixx
ittakary: én pont most néztem, hogy boltokból totál eltűntek a HD5830/50/70-ek 1-1db van[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Remus389
veterán
nálam kétmagos E5200-zal(3,6 ghz), 4 giga ramm, 5850 @900/1100mhz
minden ultrán egész szépen elfut a BF3, FPS-t nem mértem de smooth
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
kisza25
félisten
válasz ricshard444 #24462 üzenetére
BF3 elvan 2 maggal nekem laposon is elég szépen fut 1366x768 High-on,
szép és nem túl hardverigényes jó munkát végeztek a fiukEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Remus389
veterán
válasz ricshard444 #24462 üzenetére
miert?
nalad nem fut ilyen jol?
1. nekem jatekra van optimalizalva a win7-esem
2. a legujabb hotfixes driverem van fent
szerintem nalad a fenti ket pont kozul nem stimmel valami
most megyek ket napra balcsira de utana lemerem az fpst
egyebkent full hd-ba
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #24464 üzenetére
gyorsan csináltam mégis pár shotot indulás előtt
olyan 32 FPS lehet az átlag ezen a pályán, de én úgy vagyok vele hogy inkább legyen látványos mint sok FPS
és folyamatos
szerintem a repülős pályán több volt, vagy a kezdeti vonatos pályán
játszható maxon, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz kisza25 #24467 üzenetére
gyengusz ugyan, de még sosem éreztem kevésnek
azért 3,6 ghz-re húzva van ereje, jól húz
miért ha alatta négymagosom lenne, Full HD-ba ugyanilyen beállításokkal mit kapnék?(kipróbálná valaki)
ilyen beállításoknál gyanítom a videókaresz van leterhelve és nem a proci
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Remus389 #24468 üzenetére
nem túl CPU igényes játékoknál erős VGA limites beállításokkal rendben vagy, de ahol kell a cpu erő is ott kevés a procid kiszolgálni a vga-t, az erősebb proci stabilizálja a min FPS-t közel arra a szinte ahol neked jelenleg az átlag FPS-ed van, én kipróbáltam i3-ról váltottam i7-re
most visszaváltottam i3-ra de még így is előnyben vagyok a 4szállal, BF3 pl. használja HT-t elég szépen[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Remus389
veterán
válasz kisza25 #24470 üzenetére
magyarul szamit valamit a negymagos, de alig
a legtobb jateknal full hd-ba meg szinte semmit
mondjuk ahol nekem van 32 fps-em ebbe a jatekba(ilyen beallitasokkal) nagymagossal talan 35 fps
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Remus389 #24468 üzenetére
hát egy E5200 as proci még 4500.ra húzva se tudja rendesen kihajtani a 5850.edet!
kevés benne a CHACE mint medve sajtba a brummogás Ha legalább E8xxx lenne még rendbe is lenne de a Dual Core Pentium már sajnos kevés!
BF3 simán megeszik még egy 4.magos (vagy 2.mag+HT pl:i3) procit is ami 4000MHZ en ketyeg!
-
h1n1_900
senior tag
válasz DroiDMester #24474 üzenetére
BF3 single résznél a 4300Mhz-es X4-em Ultra grafikán minden maxon ha 40%-on megy.
Ide elég a 2Mag. És a cache teljesen lényegtelen. Haveromnak Athlon II X4 640-van 3700-on egy 5870-el és szinte semmivel semm rosszabb játékba mint az én procim.De hogy jobban megcáfoljalak. Laposomon is megy Ultran a játék. I5-2410M + GT540M 2GB 1366*768-ban
[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Remus389
veterán
válasz DroiDMester #24474 üzenetére
a cache nem szamit annyira ez butasag
-
kisza25
félisten
válasz Remus389 #24477 üzenetére
nem mi? az Athlon II és Phenom II között csak L3 cache volt a különbség és játékok alatt ez jelentett 5-10 FPS-t valóban nincs jelentősége
az igaz, hogy játéka válogatja mindenesetre nem hátrány[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz h1n1_900 #24476 üzenetére
el vagytok akkor tévedve!
előbb próbáljátok ki és majd meglátjátok!
én teszteltem ugyan abban a gépben és ugyan azon játékon/beállításon egy E7200 ast 4050.MHz(9*450) és egy E8400 szintén 9*450@4050MHz en! és a 2proci csak abban tér el így hogy mind 2 9x450.en van hajtva hogy egyikben 3Mega az L2 a másikban meg duplája 6Mega az L2
És hát még ígyis jócskán volt előnye minden játéknál az E8400 es procinak
Remusz911 kollégának meg még az E7xxx től is butább és csak dual core pentium procija van, aminek csak 2mega az L2 je pont a 3.a mint a E8xxx nek!
Nem akarok most ezen vitába szállni senkivel mert nem az a tropik De előbb próbáljátok ki aztán beszéljetek!
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz ricshard444 #24479 üzenetére
és ezzel, most mit akarsz mondani
a játék 2szálon 100% járatja a procit 4szállon már csak 75-80%-ban, ezek szerint 6szállon már csak 50-60%-ban, ezek szerint 4mag bőven elég nekiEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
h1n1_900
senior tag
válasz DroiDMester #24481 üzenetére
Kipróbáltam
X4 640+X4 955.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
ittakary
nagyúr
válasz Remus389 #24472 üzenetére
Ezt könnyű mondani, hogy "alig számít". De fogadok, ha kapnál kölcsön 2 hétre egy négymagos konfigot, és utána vissza kellene térni a mostani gépedre, olyan lenne mintha a fél lábadat vágnák le
Hidd el, nem azért növekszik egyre nagyobb tempóban a 4 magos CPU-val rendelkezők száma, mert mindenki "hülye".
De egy szónak is 100 a vége: minket ne próbálj meggyőzni arról, hogy alig jobb a 4 mag mint a 2 mag
-
Remus389
veterán
ez erdekes es volt is errol teszt hogy a tobb cache szinte semennyit se szamit(ollie cikke logout.hu)
c2duo eseten
az e8000 legfeljebb a magasabb orajelnek koszonheti elonyet
keress ra a cikkre
a 6 mega cache parasztvakitas
logout.hu/cikk/intel_gyorsitotar_csata/teljes.html
tessek, ez neked nagy kulonbseg? a kozepso ket grafikon, ez egetvero?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Remus389 #24485 üzenetére
Mint mondtam nem az a troipik ami arról szól hogy melyik CPU jobb és miért!
és olvass te is picit mit írtam előbb E7200 vs E8400 ról ugyan abban a gépben ugyan azon a beállításon ugyan azzal a végéával és még a procik is ugyan úgy voltak hajtva 9x450 @ 4050.MHz Tehát ne beszélj hülyeséget kérlek! csak a L2 mérete változott mégis Crysis2 ben 1680.ba tesztelve volt 5.FPS (25 vs 30) eltérés! szóval ne akarj vitatkozni velem!
ott van kisza25 kolléga neki is 2 magos(+HT amivel ugye majdnem felér egy valós 4.magos AMD p2 vel) procija van és 50.FPS felett van neki szintén 5850.el!
-
Remus389
veterán
válasz DroiDMester #24487 üzenetére
ollie cikkenek jobban hiszek, ott nincs ilyen kulonbseg crysis alatt, radasul 2 mega cache van ott
ott a grafikon, pont. a tenyekkel ne vitatkozz
lehet hogy 50 fps-e volt, de nem mindegy melyik palyan es pontosan milyen beallitasokkal
nekem is vab 50 fps-em ha a videokartyat kevesbe terhelem(ha visszaveszek a grafikabol, ugye a grafikat nem a cpu szamolja)
[ Szerkesztve ]
-
Majkee84
aktív tag
-
kisza25
félisten
válasz Remus389 #24485 üzenetére
tehát amit írsz egy 3éves tesztre alapozod, ahol nem is játékkal hanem 3trémarkal mértek ami 5éves és dx9-cet használ, most erre mit mondjak, lol
a beállításaim 1920x1080 minden HIGH és a minimum FPS 45, ja és alapon a VGA és a proci isEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Sarkítasz, megint..az E5x00 ugyanolyan Wolfdale, mint az E7x/8x00ek..csak 200as alap FSBvel és 2MB L2vel..clock2clock ez 10-15% hátrány, ahol számít, de ettől nem lesz gyenge proci..ahol kevés ez, ott kevés az E8x00 is.
-
Repsol600
addikt
Helló!
Van egy Asus 5850 DC-m, mennyi feszt kell állítani hogy stabilan működjön ha meghúzom a gpu-t max 850mhz-ig? -
Remus389
veterán
válasz kisza25 #24491 üzenetére
azert csinal screenshotokat is
high-on megnezem en is, biztos lesz nekem is annyi hisz ezt-azt levettem(pl motion blur, anti aliasing), probalgattam es szepen gyorsult erzesre
tehat szo sincs arrol hogy cpu korlatozna, vga limitem van
40+ fps meglesz highon nekem is(ugye ultra high customon vagyok)
Balcsin vagyok tehat nem ma
-
Remus389
veterán
válasz Repsol600 #24494 üzenetére
nekem is asus direct cu-m van
eloszor beallitottam 850/1050-et, catalyst teszten atment
gondoltam legyen 900/1100 atment a teszten es bf3 alatt is jol mukodott, a jatek is szepen gyorsult(BF3)
alapfeszen!
tobb idom nem volt, de azert eleg laza karesz
ventifordulatot feltekertem 80%-ra, biztos ami biztos, fulessel jatszottam tehat nem zavart
szerintem alapfeszen is van meg benne tartalek
szerintem van ebbe 1 ghz is + fesszel(de minek? igy is minden zsirul fut)
szerintem eloszor ne adj neki feszt hanem csak az orajelet emeld es ott keresd meg a hatarait
aztan ha kell meg +50-100mhz(minek?), akkor szorakozz a plusz fesszel
de szerintem felesleges(ami 900mhzen szaggat az 1 gigan is) illetve veszelyes a plusz fesz szerintem, ha megis akkor az asus programmal csinald, az csak nem b*ssza el
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)