Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olyan feladatot kaptam hogy Win98-as gép speció többtizmillás szövőgépet vezérel soros porton és egy szintén speciális nyomtatót párhuzamoson. Szoftver már nincs rá, a gép döglődik, kondis, bad sectoros. A szoftvere valami 16 bites csoda. Mentés már megvan róla.
    Na ezt kellene kiváltanom modernebb vassal.

    1-es verzió: teljesen új vason menne virtuálisan
    VMware-ben sikerült emulálnom a klónozott rendszert de nem próbáltam le még a soros/párhuzamos portját. Win10-benne vmware a win98 a régi szoftal, mindenki happy, vadi új eszközökkel
    Asus J3455M-E
    lap, 4gb ram, SSD, passzív táp. Soros van a lapon, kivezetéssel és párhuzamost is tud. Elvileg megfelel.
    Proci alig melegszik, használtam már ilyen gépet, tetü dög de erre a célra jó! Érzésre Athlon 5350-nél gyengébb, videókártyája is trágya szint.

    Ezt a verziót holnap rakom teljesen össze, van hozzá minden, elsőnek ez lesz kipróbálva de félek hogy a portok virtuálisba nem fognak menni.

    2. verzió: rendes régebbi gépen közvetlenül a vason futna
    Mi az a lehetőleg brand vas ami támogat win98-at, soros, párhuzamos portos, nincs benne mozgó alkatrész...és brutálisan megbízható!
    Na erre keresek választ!

    Gépigény gyakorlatilag szinte nincs is 64mb ram is elég, proci is mindegy P3 szint legyen azért. Adatot valahogy bevinni kell, ez lehet LAN vagy pendrive meg akár floppy is bár utóbbit csak végszükség esetén.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák