-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz Mukucs #61487 üzenetére
Alakul a molekula, máris 10fokkal kevesebb a kupak.
Nem egy nagy ördöngősség, a kapott scoreok értelmezése max akkor ér valamit/számít ha van mihez hasonlítani. Magát a benchet is azért javasoltam mert amikor rátaláltam akkor nálam egy hónapok óta jól bevált tuningot sikerült megborítania, olyat amit beton stabilnak hittem addig, kvázi stabilitás tesztnek lépett elő.
HWInfo64 ablakban rendre a maghőt vetem össze a kupakhővel és a terhelés alatt felvett valós feszt nézem, mivel együtt változtak (mag/kupak) mostmár egészen biztos hogy a második "CPU" szenzor a socket/kupak. Függően attól nyitott vagy zárt házzal futtatad-e ezt a tesztet, amennyiben utóbbi, még egy hangyányit elvennék a feszből.
Egyébiránt ha csak játékra használod a gépet akár így is maradhat, játék ennyire az életben nem fogja megterhelni/felfűteni, ráadásul rá is próbálhatsz hogy a feszhez nem nyúlva esetleg megy-e 4.1-4.2-ön, csak szorzóemeléssel.
Mindentől függetlenül sokallom hogy közel 1.3V-al ennyire melegszik, ez lehet elégtelen házszellőzés, felejhető paszta vagy elrontott pasztázás, esetleg ezek összessége. Szerintem abban a hűtőben több van de majd a többiek kisegítenek/kijavítanak, 212 EVO-val még nem volt dolgom.
Még az 1600as (?) RAM-jaid időzítését kéne beállítani a BIOS-ban a specnek megfelelően, most CL10-en mennek és erős a gyanúm hogy azok bizony CL9-esek. Esetleg 1866osak csak az "Auto" beállítás okán mennek 1600/CL10-en..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Vírusirtó topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen monitort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.