Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''mire kikapcsoltam (5s) addigra már büdös lett.''
Milyen alaplapod van? (Mert már pár éve kötelező lenne ezirányú védelmet beépíteni.)
''Nem igazán akarok újat venni mindenből.''
Ha az alaplapod is meghibásodott, akkor van esély rá, hogy az új procit is ki fogja nyírni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Savage5
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
''Honnan lehetne megtudni, hogy a lap kapott-e?''
Egy hozzáértő proci nélkül rámérne a PWM-ekre, hogy 1,85V-ot adnak-e le, ill. az I/O táp 2,5V-ot (azt hiszem).
Utána pedig a sufni fiókból valami régi 700-1000-es TB procival elindítani. (Aminek már csak eszmei értéke van
Te -talán- az utóbbit tudnád kipróbálni. (Ill. szemrevételezni a CPU foglalatot, égés- és olvadás nyomok után kutatva.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Tippem szerint az alaplap és a vidkari röppent el de szerintem a proci jó (egy procihűtő leeséstől).''
Procihűtő leesésnél a proci röppen először. (Ha az alaplapon nincs hardveres hővédelem.)
A VGA mitől? Arra esett a hűtő?
''Ha egy proci halott és ki szeretném próbálni egy jó lapban elképzelhető, hogy a lapot is agyonvágja?''
Igen.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Ment a szg és egyszer csak leesett a hűtő a prociról''
A hűtő oldalanként 1 vagy 3 fülön kapaszkodik, és a fül(ek) nincs(enek) letörve?
''A többit valahogy ki kellene próbálni de hogyan?''
Neked nem tudok tanácsot adni.
Én az alaplappal kezdeném. Szemrevételezés, hogy vannak-e egésnyomok, púposodások elöl és hátul is.
Aztán proci, kártyák és memória nélkül indítanám. Ha elindul és lecsipogja a memóriahiányt, az már jó pont. Ezután lemérném a CPU core feszültséget mindegyik PWM-en. (Proci nélkül 1,025V körül kell lennie.) Meg a CPU i/o, a memória és a chipset feszültségét.
Ha ezek rendben vannak, akkor van egy régi 1G-ás procim, amit belepróbálnék. Ha indul, akkor raknék bele memóriát és egy másik VGA-t, majd több órán át mennének a tesztprogik.
Aztán belepróbálnám az eredeti VGA-t, majd végül az eredeti procit is.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest