- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Azt tudom, hogy sokkal szigorúbbak az előírások.
Az imaxról néztem több videót is és azt láttam, hogy a fake verzió sokszor túltölti a cellákat. Láttam azt is, hogy van benne kalibráló funkció amivel pontosítani lehet a cellák feszültségét.Viszont azt nem tudom, hogy így is érdemes lehet e azt megvenni.
-
vampire17
addikt
Leirasok alapjan azt mondtak akik mar regebb ota hasznaljak "sima" toltheto elemmel ezt a tipusu termosztatot, hogy 'amugy" nincs vele gond, szezontol fuggoen 3-9 honapig is elmegy toltheto elemmel.
Maga a riasztas tenye zavart csak.
Egy Opus BT-C3100 V2.2 toltom van amugy, (tud li-ion-t is tolteni) szted ezzel lehetne ezt a fajta akkut tolteni, vagy mindenkepp a gyari kene?
Aliexpressrol tervezem amugy vasarolni az elemeket, ott fele ennyibe kerul csak. A magyar linket az erthetoseg miatt linkeltem inkabb.
-
b.vr
őstag
Köszönöm! Közben amúgy is arra gondoltam hogy hozzáadom a +3e ft-ot, a jövőben bármikor szükség lehet a Li-ion támogatásra és a más cellaméretekre, és akkor upgrade-elni kellene meg megpróbálni a régit eladni, stb, szóval így a CC-2-t választom egyből.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
ledgeri
nagyúr
Értem, köszönöm. Akkor marad az "amíg megfelel, nem kell cserélni" mind a töltőt, mind az akkut...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
vz12
tag
Értem a lényeget, köszi.
Az 1.39V engem nem zavarna, azt csak a 9 órával összefüggésben, "ráerősítésként" említettem. A 9 óra zavar, ez számít ebben az esetben, a többi szinte lényegtelen. Március elején refresh-eltem, sőt úgy emlékszem, hogy 2-szer is egymás után (egyet 1000-rel, egyet 700-zal, mert az első túl hamar véget ért, nem csinált "sok" kört, mintha teljesen rendben lenne az aksi). Nem tudom már a konkrét értéket, de nem tetszett. Azért bíztam benne, hogy mégis ért valamit a dolog, de nem úgy tűnik.
Eleinte tudta a 2.4 Ah-t, és egy jó darabig még 2 Ah felett volt a sima "charge" után is, de aztán szépen lassan aláment.
Most fel van töltve, de legközelebb megpróbálom a másik töltőmmel (IPC1L), illetve van egy Lidl-es Tronic töltőm is, a rákövetkező körben lehet hogy azzal is megpróbálom, és így kiderül majd, hogy az IPC1-em jó, vagy nem jó. Kíváncsi vagyok rá.
Ha EZ az aksi mégsem jó, akkor jön a másik 3 Ladda, egy pár évig még el leszek velük.[ Szerkesztve ]
-
vz12
tag
Mostanában megy el 3.7 Ah-ig (2-3 hónapja kezdte el, összesen 8-9 hónapja használom), előtte nem volt ilyen probléma. Amíg új volt, akkor volt 2.4 Ah, sőt jobban visszaemlékezve 2.5 Ah is előfordult, és egy darabig még jól tartotta magát, de aztán lement 2 alá. A 3.7 előtti utolsó "értelmes" mennyiség 1.5 Ah körül volt, egyszer rám ijesztett egy 1.2 Ah-val, de újratöltöttem 200 mA-rel, és úgy kicsit jobb lett, de csak 1.5-1.6 lehetett.
A "sima" töltés programban bevitt töltés mennyisége azért eléggé mérvadó szerintem, mert eléggé kimerült állapotban szokott töltőre kerülni az aksi, 1.1x Volt, az MP3 játszó még kb. 0-30 percet bírt volna vele.Eddig mindig a töltés végén a kijelzőn látott mAh értékekről írtam, én máshogy ilyen adatot nem is tudok produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
vz12
tag
Úgy tűnik megvan a probléma forrása, valóban az "első generációs" Voltcraft IPC1 töltő volt a ludas, sajnos úgy tűnik, hogy "elfáradt".
A másik IPC töltőmről kiderült, hogy szintén IPC1, pontosabban La Crosse BC-900, ami ugyanaz, tehát nem IPC1-L, csak annak a hazai árában sikerült venni külföldről mennyiségi kedvezménnyel (többen összefogtunk), ezért emlékezhettem rá rosszul, az ára miatt.
2 db "Discharge"-ot csináltam a BC-900-zal, az első után 2.56 Ah ment bele, 1.49 V.
A második "Discharge"-nál a 350 mA-es merítés kb. 7-7.5 óra időtartamos volt, tehát valósnak tűnik a 2.56Ah, ami arra utal, hogy a Ladda-nak semmi baja, annyi ment bele, amennyi kell, és a töltés végének érzékelése is rendben volt. Ezután a töltési fázis végén "Full"-nál 2.49 Ah és 1.48 V állt a kijelzőn, de nem sokáig volt csepptöltésen.Ez alapján nagyon bízom abban, hogy visszakapom az MP3 játszóm számára a kb. 15 órás időtartamot, a fentiek alapján nem látom akadályát, hacsak nem hülyeségeket mutat ez a töltő is. Egyelőre maradok ennél a töltőnél, ez most teszik, meg tesztelni is kell , a Voltcraft most pihen egy kicsit, aztán majd eldöntöm, hogy mi lesz vele.
Sajnos így drágább lett a történet, mintha az aksi lett volna rossz, de hát ez van.
Véletlenül tudja-e azt valaki, hogy a Conrad annak idején nem adott erre a töltőre örök garanciát? Bár működik most is, tehát elvileg "nem romlott el" ...Köszönöm tomcsi23 és And rutinos tippjét, hogy felhívták a figyelmemet a töltő probléma lehetőségére, én erre magamtól nem gondoltam, eddig az IPC1 a megbízhatóság "szobra" volt nálam, automatikusan az aksi tűnt a "vádlott"-nak, tanulságos volt.
Lehetett volna probléma az aksival is, de az derült ki hogy nincs.
Erről ez a vicc jut eszembe:
- Doktor úr, ha megnyomom itt az oldalam, akkor nagyon fáj, ha megnyomom itt a mellkasom, akkor nagyon fáj, és ha megnyomom itt a hátamat, akkor is nagyon fáj. Mi lehet a bajom?
- Mutassa csak ..., de hiszen magának el van törve az ujja! -
vz12
tag
Köszi a választ.
Tehát akkor nyugodtan rajta lehet a töltőkábel, akár folyamatosan is.
Nem a strandon fogom használni, hanem szobában, fix helyen. A kérdés inkább teoretikusan érdekelt, nem lesz rajta folyamatosan a kábel, de érdekelt a válasz.
A kapott választ is alapul véve akkor úgy fogok eljárni, hogy amikor még "messze" NEM merült le az aksi (érzésre, időbecslésre alapozva a 20 órához viszonyítva), akkor valamikor ráteszem a kábelt és teljesen fel fogom tölteni, ezt tudom detektálni, és "félig" meg fog valósulni az amit olvastam, legalább "alulról" kíméletes lesz az aksinak.Az a cél, hogy minél később kerüljön sor a 18650 cseréjére, a hosszabb (töltőtől független) működési időtartam nem annyira lényeges, a készülék töltés közben is működik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest