- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szeky81 #3650 üzenetére
Nekem 3 éve is és most is - a két termék árára is figyelemmel - az OFP tűnik jobb megoldásnak az OSS-nél, ugyanis az tűzfala elsőrangú, és megadja azt a szabadságot, hogy több olyan AV-t is kipróbálhass és azokból kiválaszd a számodra megfelelőt, melyekkel 100%-ban képes együttműködni. Ilyen például a Windows Defender / Microsoft Security Essentials, Avast,AVG,Avira,Bitdefender,Dr.Web,
G-Data,Kaspersky,McAfee,Panda,TrendMicro,ESET. Ezek között van olyan, amely több kártevőt ismerhet fel, erősebb védelmet adhat mint az OSS saját megoldása. Ami egy kicsit aggaszt, hogy esetleg az OFP életre szóló licencet, mi több esetleg a különálló tűzfalat fogják megszüntetni, OFP-ból most nem is látok egy ideje Lifetime verziót értékesíteni. -
szeky81
tag
válasz #41133696 #3651 üzenetére
Nem hiszem, hogy emiatt aggódnod kellene! De ha mégis meszüntetnék, akkor ez a cég van olyan korrekt, hogy az OFP-t upgradelheted egy OSSP-ra, akár nulla Ft-ért is...
Amiket írtál vírusírtók közül az AVG és Avast sosem jött be (sok a false riasztás...), Bitdefendernél meg 800M!!! a telepítő, ami kicsit elriaszt, de valahogy mindegyikben találok hibát... A Kaspy-t még bepróbálnám...
Nameg jobban szeretem a komplett, átfogó megoldásokat.
Réges régen Nod32 v2 antivirus + kerio tűzfal kombóval kezdtem... De szép is volt. Szerettem a Keriot. De ma már úgy vagyok talán gyorsabb a rendszer, ha csak egy progi fogyaszt RAM-ot és proci-t, mintha kettő tenné.
Mint írtam, szerintem fog ez a progi még fejlődni. Vagy legalább bízom benne!szódabikarbabónábó'
-
törölt tag
válasz szeky81 #3652 üzenetére
Most néztem vissza, mikor vettem meg a Lifetime verziót, majdnem 4 éve , de már 2010-ben használtam a hazai forgalmazótól vásárolt 1 éves előfizetést
Az említett programokkal nekem az a bajom, hogy:
1. Jelentős részük nem ingyenes - magazinos kulccsal meg nem akarok bajlódni
2. Amelyik ingyenes, az mint az Avira valamilyen úton-módon állandóan "figyelmeztetne", hogy vásároljam meg a fizetős verziót
3. Nagy részük, nem natív 64-bites
4. Windows 8.0-tól kezdve a Windows Defender a rendszer szerves része, tehát nem kell külön telepíteni, és amire én használom arra elég. Ha véletlen csalódást okozna, még mindig válthatok (az OSS verzióval nekem az a bajom, ahogy korábban is írtam, hogy ott a kocka el van vetve, elvégre hogy nézne az ki, ha csalódik benne mondjuk az ember, akkor kikapcsolja az AV részt - ezt a Free verziónál többen csinálták... -, és feltettek mellé egy másik kergetőt, a Windows Műveletközpontot jól megzavarva, a saját rendszerük stabilitását veszélyeztetve).[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ezeket alap telepítés melletti beállításokkal kaptad? Gondolom igen.
Sajna elég sok funkció nem igazán a megfelelő szintű biztonsági beállításon van alapból illetőleg, inkább úgy fogalmaznék, hogy van hová emelni a biztonsági szintet telepítés után bár utána ne csodálkozzunk ha valamire nem kérdez a program
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
bitdefender azt inkább ne.. szeretem, hogy "lájtos" a rendszerterhelése
Kíváncsi lennék mennyire ill. milyen irányba "gyúrják" a VB motort. Mert ahogy így rémlik, több éve is hasonlóan kullogott az is a többiek után, bár ugye mostanában már azért új szelek fújdogálnak AV területen is és előbb-utóbb az adatbázis alapú felismeréssel lassan kitörölhetik a gyártók. Van ill. lenne hová fejlődni, csak nem lehet tudni mikor érik meg rá egy technológia
-
törölt tag
-
törölt tag
Mekkora volt a minta? Hány kártevő volt benne? Mennyit hagyott érintetlenül? Windows Defenderrel ugyanezt a mintát meg tudnád nézni? A képen én úgy látom,hogy a Hitman és az MBAM csak a maradékot likvidálta. A "szűz" csomagon külön-külön tudnál egy-egy ellenőrzést ezekkel is csinálni?
-
trance89
őstag
másik kérdés, milyenek voltak a beállítások? csak mert nem gyári alapbeállításokon szokás tesztelni
-
törölt tag
válasz trance89 #3664 üzenetére
Igazából én azt nem szeretem, amikor úgy indul a Youtube-on a teszt, hogy nem engedik netről frissíteni, illetve kikapcsolnak minden védelmi komponenst, és csak a keresés és felismerés, megy. Ez így megtévesztő, egy védelmi program sokszor ha nem is ismeri definíciók alapján, még a viselkedéselemzője, vagy akár a tűzfala is blokkolhatja.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz #41133696 #3663 üzenetére
30 db kártevő volt . Íme pár hash:
1c5f3bf4ddc6f255a71788deeb052435
41378f6611e67fca821266bd8d84698c
39ba57532da96906e6ddbe8669011e76
7d6cbda928ce43eb520730a94c4f33c3
409541f2ca9bc08e528a05970e278e57Alap mappa vizsgálat mellet semmit nem ismert fel . Beállításokat maximumra állítottam ,minták futtatása során az általános besorolás megbízható volt .Végül 2 mintát blokkolt . Nem tudom megnézni ,mert már nincs VBox.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
ƵøŁĭ
veterán
Tegnapi.Megdöbbentő eredmények felismerés terén . 4000db mintáig is ha elmegyek hasonlót lehet tapasztalni . Lesz még itt sok dolguk a keresőmotorral .
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
törölt tag
Nagyon durva. De az extrém az lett volna, ha 15k-ért OFP licenc mellett váltok Szóval nem hiába, hogy a legtöbb helyen nem engedik egyelőre tesztelni (régen a Panda is így volt), Egyébként anno amikor vacilláltam rajta, pont ezen részén rugóztak itt a fórum vírusírtós topicjában is (akkor még a Virusbuster is működött "javában") és az egyik érv ez volt, hogy OFP-t vegyek. Csakhogy ez 4 éve volt, szóval ideiglenes állapotnak nem nevezhető annyira...
(#3668) szeky81 : Ugyanabból az időből emlékszem arra, hogy páran küldözgették be az MS-nek a frissebbnél frissebb vadvírusokat, de aztán leszoktak róla, mert rendre nem kerültek be - legalábbis gyorsan bizonyosan nem - az adatbázisba.
-
törölt tag
Alapértelmezés szerint a tartalomblokkolás napló nálatok is csak az utolsó órákat mutatja ablakban?
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #3675 üzenetére
Úgy veszem észre, hogy az alkalmazásvédelem naplót, a támadásészlelés naplót, a rendszervédelem naplót leszámítva, a többire is maximum 1-2 napos időintervallum jellemző, után "tiszta lap".
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #3677 üzenetére
Érdekes, mert most az imént átmentem megnézni a NAV+OFP-s gépen, és a naplózás azonosan van beállítva mind a két gépen:
A program napló a másik gépen, hetekre visszamenőleg van, de az újabbik telepítésen, noha a Windows 2014.12.16-án lett telepítve, 24-e a legrégebbi élmény számára:
A naplót pedig nem töröltem.
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #3679 üzenetére
Köszi, ez így megnyugtató
-
törölt tag
Belefutottam egy ilyenbe, pontosabban Nagypapám:
-
szeky81
tag
GoodSpeed!
Most olvastam a Logout-on írt Outpost tűzfalról írt cikkedet! Teljesen korrekt, mindenre kiterjedő írás volt.
Kérdésem is lenne ezzel. Írtad, hogy tiltó módra át kell állítani a szabály varázslóról egy kis idő után. Mivel én szinte mindent feltettem már a gépre, (eltelt pár hét az OSSP telepítése óta) tegyem ezt én is?
-Milyen korlátok lesznek így?
-Sok kérdést fog intézni?
-El tudom-e dönteni vajon mi jöhet be/ki? - Mondjuk Comodó tűzfalával ezt megoldottam, ha ez is hasonló nem lehet gond.szódabikarbabónábó'
-
törölt tag
válasz szeky81 #3687 üzenetére
Igen javasolt, ezen posztomban leírt kiegészítésekkel.
Ami lényegesen, hogy alapértelmezés szerint ha elkezdesz játszani, akkor átvált megengedő módra, de ezt beállíthatod úgy, hogy ne tegye, hanem maradjon érvényben a tiltó mód.
Mielőtt ezt megteszed, tanulómódban indítsd el a játékokat játsz velük egy kicsit, hogy miután átállítottad, a háttérben már a tanuló mód alatt megalkossa az esetlegesen játék közben felmerülő kérésekre a megfelelő szabályokat.
A támadásészlelésnél is érdemes szigorítani kicsit.
Eddig nem kérdez szinte egyáltalán.
Adatszivárgás-védelem Optimálisról, erősre
Ha új programokat telepítesz például játékokat amik frissítik a DirectX-et, akkor sűrűn fog a telepítés alatt kérdezni, így vagy gyorsan nyomogatod, vag a telepítés idejére visszább kapcsolod, ha be van kapcsolva akkor itt, megjelenik a speciális jelzés:
-
szeky81
tag
Köszönöm így lesz!
Még egy kérdésem van.
Utorrenthez hogy kell portot nyitni a tűzfalban? Mert annyi megy, hogy:
Alkalmazás szabályok -> uTorrent kiválaszt -> szerkesztés -> hálózati szabályoknál (fül) -> az UDP és TCP-t módosítani kell és kipipálni a hely portot, majd lent beírni a portnak a számát. Még nem okéztam le, nem tudtam ez-e a járható és megfelelő út.szódabikarbabónábó'
-
AtHoS
nagyúr
válasz szeky81 #3689 üzenetére
Jó helyen jársz, ott kell portot nyitni:
Felül katt az Allow All TCP-re, majd alul a portszámra vagy tartományra és beütni az új ablakban a kívánt portszámot és mehet az OK.
Vagy ha Te hozod létre a szabályt, akkor jobboldalon ÚJ gomb, majd felül a pipa ahol a távoli port, majd alul katt a portszám helyén lévő szövegre (nálam ez Undefined) és beírod a portszámot.
Ugyanezt eljátszod azzal is, hogy a TCP-t átrakod UDP-re és kész is
A képek a nálam élő szabályrendszert mutatják, bár nem használok utorrent-et. Meg amúgy is inkább a qBittorrent klienst próbáld ki, de ugye ez csak ajánlás, azt használsz akarsz
[ Szerkesztve ]
-
szeky81
tag
1. - Nekem a "Network Rules" fül alatt az uTorrentnél ezt írja: "Allow utorrent.exe server udp connections" és ugyan ezt az tcp-re. Az mindegy mit ír ott ki?
2. - Távoli portot (remote) kell nyitni, nem helyit (local)?
3.- Ha engedem neki úgy, ahogy leírtad, akkor az ki és be engedélyezi a kommunikációt? Most a TCP nél csak bejövő irány szerepel. (ő hozta létre automatikus szabály alapján)szódabikarbabónábó'
-
AtHoS
nagyúr
válasz szeky81 #3693 üzenetére
Ha jól emlékszem nálam is auto szabály hozta létre, de az már évekkel ezelőtt volt és mint írtam nem használok évek óta utorrentet.
Ha működik a jelenlegi kialakítás, akkor ne babráld, használd úgy.
Ami nálam van szabály az működik ki- és be irányra is, mivel nincs benne irányra vonatkozó kitétel. Egyébként a local és a remote port normál esetben ugyanaz kellene legyen, így szvsz. jó lesz oda local port is
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #3695 üzenetére
Pedig blokkolásnál kiírja, hogy miért is blokkolta
Nálam nem blokkolt blikkes oldalon, de Admuncher is fut, abban viszont volt infó blokkolásról onnan adocean, right_banner elemekre és egy scriptre (etargetopeners)
A steam-es blokkolásnál is írnia kell miért blokkolt
-
törölt tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #3697 üzenetére
A fekete listához betöltött fájlban van olyan elem, ami miatt blokkolt, de ugye ettől sokkal többet is kiír a logban a tényleges blokkolással kapcsolatban.
Nálam pl. ez olvasható a blokkolt bejegyzéseknél:
Object Type: Ad (by keyword)
Allow/Block Reason: AD Block
Details: http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js (pagead)Bár lehet, hogy feketelistás esetben itt nem szerepel ilyen bejegyzés?
-
szeky81
tag
Úgy lesz és maradt is, ahogy "ő" megcsinálta.
+ Átállítottam az adatszivárgás védelmet erősre és még pluszba bepipáltam az összetevő-ellenörzés fülön belül a: figyelmeztetés az új vagy ismeretlen futtatható fájlokra rublikát, és a tűzfalat tiltóra állítottam.
Köszi mégegyszer Nektek a segítséget!szódabikarbabónábó'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért