- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Teljesen felesleges. Régebben is voltak már gondjaim, nem a 7.x verziókkal hanem még előtte. Küldtem is a supportnak memory dump filet, stb. Hümmögnek rajta egy sort aztán maximum megírják, hogy mindent megtesznek, hogy a következő verzióban kijavítsák a hibákat. Aztán vagy igen vagy nem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
dbius
veterán
válasz nubreed #3001 üzenetére
Mondhatni ez eddig rendben is van, mert ha egy-két nap alatt nem találják meg a valószínűsíthető hibaforrást, mást nem nagyon tudnak írni, DE ha nem jelzed Nekik - akár minden alkalommal -, akkor lehet tényleg elsiklanak fölötte, hogy egyszeri probléma, user nem panaszkodik, user error...
Ezen kívül több log, ill. dump fájlból könnyebben ki lehet nekik hámozni, hogy mi okozhatja.
Milyen vírusírtó, egyéb védelmi szoftver van a gépeden az outpost mellett?
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz nubreed #3003 üzenetére
Az outpostban az antispyware rész ki van kapcsolva? - nem tudom, hogy az outpost érzékeli-e telepítéskor a nodot, ha igen, akkor elvileg ki kell kapcsolja, de ez csak akkor van így, ha először a nodot telepítetted, utána az outpostot -.
A nod32-ben kivételek közé raktad az outpost futó processeit, exe fájljait?
Bár nem az 5.0-hoz való leírások, de segíthetnek, ill. magad is rákereshetsz a googlin:
-
nubreed
veterán
Köszönöm az érdeklődést.
Azért nem válaszoltam, mert ritkán fordult elő kék halál eddig, összesen kétszer. Az 100%, hogy a legújabb változathoz köthető a kékhalál, a 7.1-esnél sosem volt. Nem tudom (és nem is akarom) újraprodklálni a történetet. Reménykedem benne, hogy minde ok, az biztos, hogy azóta nem volt.
-
törölt tag
Helló
Magyar Agnitum Outpost Firewall Pro 7.5.2
Java 7.0 Update 4Sem Chrome, sem Internet Explorer 9.0, sem Mozilla Firefox alól nem működik nálam a CIB Internet Bank.
Tiltómódban, még bejött a java-s felület ahol be kell írnom az azonosítómat s a Tokenes jelszavamat, de hibára hivatkozva nem lépett be...
Aztán mivel a másik gépen hibátlanul belépett, átkapcsoltam tanulómódba, létre is hozta a szükséges szabályokat, viszont azóta a Java-s Applet helyén egy fehér ablak van, a Chrome kiakad a többi böngésző hasonlóan nem működik. Töröltem a Java-s szabályokat, majd megint tanulómódban létrehozattam hátha véletlen, de nem, ugyanúgy nem jó. Valakinek hasonló tapasztalat?
Esetleg itt nézzétek már meg, hogy 7-es Java mellett Nálatok, hogy működik?
-
dbius
veterán
válasz #41133696 #3012 üzenetére
Eddig nálam a 6-os java volt fent, a gyerekek gépén most frissítettem 7-re, ill. kézzel leszedtem a 6-ost.
Valami biztos nem oké még a 7-sel, mert a java teszt oldala leáll hibával.
Viszont firefox 12 alatt java 7-tel nekem bejön a cib netbank: - tovább nem tudok lépni, mivel otp-s vagyok - szerk: Outpost 7.5.2 - legfrissebb angol build
szerk2: én feltettem az x86 és x64-es flasht is.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #3012 üzenetére
Elvileg működőképes ilyen Java mellett a CIB online felület. Nemrég linkeltek nekem egy képet is erről.
Itt megtalálod: [link]
Cawington 2012.05.12. 23:16:32 hsz-ában van az eredeti link. Természetesen nem próbáltam 7-essel, jó nekem a 6-os Java is egyelőre. Mondjuk nem tudom milyen védelmi szoftvere van a srácnak
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Szia, a 6-ost én azért váltottam le, mert a Secunia is jelzett ha jól emlékszem, hogy veszélyes... szóval kényszerből.
Az imént elvégeztem már műveletet. Elindítottam a 32-bites Java telepítőjét, hátha van javítás, szólt, hogy már fent van, akarom e hogy leszedje majd újra feltegye. Akkartam, bár kár volt
Utána Norton Utilities, CCleaner stb, úgy sem segít, de a sok szemetet vágja ki alapon...
Feltettem a 64-bites 7-es Java-t, mert kiváncsi voltam mit produkál 64-bites IE alatt, ugyanaz a helyzet mint a 32-bites esetében. Egyébként minden böngésző megfagy a java kéréstől. Néztem más Java-s oldalt, pl a csevegő.net-et az sem megy
Vistát használok, és egészen biztosra veszem, hogy az Outpostnál akad meg, mert nagyobbik gépemen ahol nem csak a Windows hanem a java is 7-es NIs mellet bejön Firefox-al, Chrome-al, Internet Explorer-rrel, Operával nem néztem mert régen nagyon nem jött be
64-bites Flash-t nem tettem fel, mert Vistára nem csinálta meg a sztahanovista Adobe
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #3016 üzenetére
java.exe (prgfiles x86):
- allow local UDP activity (remote My Computer)
- allow local TCP activity (remote My Computer)
- Java HTTP connection (protocol is TCP, direction OUT, remote port HTTP-83)
- Java DNS UDP connection (protocol is UDP, remote address DNS SERVERS, remote port DNS)
- *Allow Outbound TCP to HTTPS for JAVA.EXE (protocol is TCP, direction Outbound, remote port HTTPS)Itt a system guard fülön a System Objects engedélyezve van
---------------------------------
java.exe (win/syswow64):
- allow local UDP activity (remote My Computer)
- Java HTTP connection (protocol is TCP, direction OUT, remote port HTTP-83)
- Java DNS UDP connection (protocol is UDP, remote address DNS SERVERS, remote port DNS)Itt a system guard fül üres
----------------------------------
javaw.exe (prgfiles x86):
- Javaw HTTP connection (protocol is TCP, direction OUT, remote port HTTP-83)
- Javaw DNS UDP connection (protocol is UDP, remote address DNS SERVERS, remote port DNS)Itt a system guard fülön az Internet Settings engedélyezve van
---------------------------------
javaws.exe (win/syswow64):
- Java Web Start DNS UDP connection (protocol is UDP, remote address DNS SERVERS, remote port DNS)Itt a system guard fül üres
-------------------------------A képeken már nem fér ki, de a legalsó sor, a Screen and clipboard logging Use Global beállításon van mindegyik esetben
-
törölt tag
Nos nálam alapból így néz ki:
JAVA.EXE 32 & 64-bit
Teljesen üres a rendszervédelemnél...
Az első három kép a 64-bites JAVA-t mutatja a negyedik a 32-bitest annyi a kettő között az eltérés ami a negyedik képen látható.
JAVAW.exe
Ugyanúgy néz ki szabályrendszerileg mint a többi ezt leszámítva
Érdekes, hogy automatikus szabálylétrehozásnál milyen difi van ...
-
törölt tag
válasz #41133696 #3018 üzenetére
Felesleges volt vele túráznom mert:
Ez a legfrisebb magyar verzió:Miközben:
Számos topic keletkezett az ügyben az Agnitum Angol fórumán...
Az igazi az ez lett
Egyébként ha a Java.exe-nél kikapcsolom a tartalomszűrést akkor szépen bejön, csak bleépni nem tudok
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
-
AtHoS
nagyúr
válasz Gubek-Einste #3021 üzenetére
Amint látod a rémhírek fele igaz lehet sajnos
-
törölt tag
Na most ez egy olyan hiba, mely az összes 7.5.2 (3939.602.1809) verziót használó felhasználót érinti, mert hogy a Java az lényegében mindenkinek ott van a gépén, ha Chatel, vagy ha Java-ra épülő Netbankot használ, akkor gond van. Ami engem illet nekem három okból kifolyólag nem tűnt fel eddig.
- Nem Chatelek
- A 7 -es verziójú Java-ra csak azután álltam át miután a 6-ost hivatalosan már nem támogatottá minősítették, tehát kivártam a végsőkig vele
- Az Internetbankomat rendszerint nem erről a gépről használom, most is csak megakartam nézni egy tranzakciót, hogy égül is mennyi változott az árfolyam a lezárást jelentő három napban.A kérdés az, hogy a magyar disztribútor mikor fog egy ilyen súlyú frissítés miatt, új installert kiadni?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nubreed #3024 üzenetére
Ahhoz komplett uninstallálás kellene, nem lenne elég egy szimplaráfrissítés, ez elég mély dolog, és nincs kedvem a féléves korához közeledő Windows Vistát megkínozni... az ilyesmit csak elengedhetetlen esetben lépem meg, ez mondjuk az lenne, ha innen Java-znék..., de nem innen teszem, itt csupán tegnap bosszantott a dolog, de ma már még a java reinstallációját is felesleges hibának tartom.
Mennél kevesebbszer piszkáljuk az ilyen dolgokat annál tovább marad életképes a Windows
Ez amúgy nem rossz stratégia, ez a Windows a félévhez közelít, a másik meg 8 hónapos
-
nubreed
veterán
válasz #41133696 #3025 üzenetére
Sosem voltak gondjaim ezzel.
Amióta megvettem a Windows 7-et azóta szépen úgy van, lassan 2 éve, semmi baja és azóta szerintem legalább kétszer cseréltem Outpost Firewall verzót alatta úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva: előszőr rendes uninstall, utána safe mode -ba bebootolva clean.exe -f futtatom és ezután rakom fel az újat.
Nekem pont a ráfrissítéses telepítés nem jött be, egyszer próbáltam még xp alatt a 6-os verzók környékén, elbaszta az egészet, instabillá vált a Firewall működése, így soha többet nem csináltam ilyet.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
Ja
Mivel az Agnitum-ot nem látom a kompatibilitási/inkompatibilitási listán mint esetleges probléma forrást így: Microsoft Security Essentials + Agnitum Outpost Firewall Pro felhasználóknak kiegészítővédelemként:
ahogy azt a Microsoft Security Essentials Topic-ba is belinkeltem: SysWatch Personal for Microsoft® Security Essentials - Promóció, köszönet érte Fire/Soul/CD-nek
-
kororo
tag
Sziasztok!
Weblogtrick.com-on láttam OSS Pro-promót.Próba cseresznye!Üdv!in gold,we trust
-
törölt tag
Helló!
Valaki közületek nem használja az új 7.5.2-t Norton Antivirussal? Csak mert anno gondom volt a 7.5.0 + NAV -al, de most a friss rendszert nem túrnám össze feleslegesen
-
AtHoS
nagyúr
Na történtek fejlemények a fagyásos problémámmal kapcsolatban.
kezdeti problémák -> első jelentésem alapja -> megoldás a problémára (ami valljuk be nem a legjobb, mert így egy hasznos funkciót veszít az ember) -> ezután több hibakeresési log-ot küldtem és beállításkombinációkat teszteltem, melyek eredményéről számot adtam a fejlesztők irányába.
A mai napon kaptam ezt a kis szösszenetet "megoldásként":
"Our engineers report that it is not a bug. When many tabs are opened,
Outpost filters content of all these tabs and it takes more system
resources, that is why disabling of content filtering via machine.ini
file helped to solve the issue.We are sorry for the inconvenience."
Nos, bizonyára így van, ahogy írják és a sok Opera fül miatti nagy forráshasználati igény miatt fagy be a rendszer.
Viszont akkor 7.1-el miért nem tapasztalni ilyen jelenséget, illetve 3 füllel is tudom reprodukálni, csak picit tovább tart előhozni (sok füllel nagyon hamar előjön).
Most gondolkodom rajta megírjam-e nekik a bizonytalanságomat.
Szerintetek?
-
törölt tag
Hát sajnos 7.5 előtt nem volt még NAV-om, 7.5-nél rengeteget szívtam vele, itt a topicban is, most úgy vagyok vele, hogy ameddig meg nem érkezik a 7.5.2-nek a Java kompatibilis hazai verziója jegelem a dolgot, marad a Windows 7 beépített tűzfala a NAV-al, illetve a NAV mellé még felment a Norton Identity Safe külön is letölthető változata, plusz még beállítom neki a Norton DNS-t , aztán majd meglátom Egyelőre ez így elégnek tűnik
Athos: szerintem ha Opera specifikus a dolog, - már pedig emlékeim szerint az -, akkor nem érdemes megírni nekik, mert ők is lezárhatják annyival, hogy opera inkompatibilitási problémája az Agnitummal. Aminek a javítására lenne is esély, ha nem masszív egy jegyű lenne az Opera piaci részesedése a világon.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #3036 üzenetére
Igazából fogalmam nincs, hogy Opera specifikus-e, ugyanis olyannyira keveset használok más böngészőt (ie9 van csak mindössze az opera mellett), hogy ott esélye sem volt előjönni a problémának. Természetesen nem elképzelhetetlen, hogy valóban az Opera-val akad össze bizonyos esetekben.
Viszont az a tény, hogy 7.1-el nincs gond, míg 7.5 és fölötte mindegyik verzióval tapasztaltam, mutatja, hogy lehet ez nem csak az Opera sara lesz. Az új fejlesztésekből okozhatja ezt valami.
Azt meg nekem ne írogassák, hogy a sok megnyitott fül tartalmának szűréséhez kevés 16GB memó és egy turbo órajellel 3700MHz-en zötykölődő i5-2500k, ami miatt eldobja a win7 a hálózati kapcsolatot (sárga felkiáltójel jelenik meg az óra mellett), majd olyan szinten beáll a rendszer, hogy egy idő után már az egérkurzort sem lehet mozgatni)
szvsz. fingjuk nincs mi okozza a problémát, de valószínű annyira elenyésző számban jeleztek ilyen vagy hasonló jelenséget, hogy nem gazdaságos a probléma forrásának megkeresése.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Még annyi, hogy az Anti Leak Control képes néha olyan szintű fagyást produkálni bizonyos programok elindításánál, hogy még az egér kurzor sem mozog és fél percig kb csak áll a rendszer és nem történik semmi.
-
törölt tag
válasz #41133696 #3036 üzenetére
No hát ami engem illet, csak nagy kísértést éreztem rá, hogy kipróbáljam az új 7.5.2-es OFP-t a szintén új NAV-al, egyelőre okénak tűnik
1 napos tanulási időt választottam, nem importáltam be a Vista alatti szabályokat, mert azok más rendszeren készültek, és a szoftverek is némileg mások.
Remélem nem szívat meg
A teszt rendszer:
Agnitum Outpost Firewall 7.5.2
Norton Antivirus 2012 19.7.1.5
Norton Identity Safe
Norton DNS -
törölt tag
Azért akadnak nehezen kifürkészheto dolgok
Ilyen pl, a Steam-es Company Of Heroes relicdownloader.exe-je, mely már jó régen frissült utoljára, de ettQl függetlenül a progi sárga színkód mellett gyanúsnak jelzi. Szernecsére a 7.5.2-ben már van opció az engedélyezés megjegyeztetésére, így ez is kipipálva.
-
AtHoS
nagyúr
No csak megírtam nekik, hogy köszönöm szépen a türelmüket, de inkább visszatértem a 7.1 verzióra, mert azzal nem jelentkezik a bosszantó probléma.
Hátha elgondolkodnak egy kicsit, hogy talán mégsem az elégtelen rendszer erőforrásokból indul a probléma, hanem valamit nem egészen jól programoztak le a nagyszerű 7.5-ös verziónál, mivel a 7.1-nél érdekesen nem okoz ilyet problémát az "elégtelen rendszer erőforrás".
Bár sok reményt nem fűzök hozzá...
-
titán
Aki OSS-t használ: 15-ös vírus adatbázis megjelenése
Nekem tegnap majd nem egy órán át ment a frissítés.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
Mivel érinti az OFP-t ezt itt is megosztanám veletek, mint tapasztalatot:
[link] -
HZoli87
veterán
Új verzió jelent meg: 7.5.3
-
AtHoS
nagyúr
válasz HZoli87 #3047 üzenetére
Kösz az infót, megy majd ezzel a verzióval is a teszt a szokásos problémámmal
Belenéztem Whats New? pdf-be és azt hiszem megtaláltam miért problémás nálam a 7.5 és miért nem az attól korábbi verziók:
"Improved! 3x faster web page filtering
In the ongoing struggle to balance ease-of-use with optimal performance, Agnitum engineers have reworked the Firewall and Web Control modules and have achieved lesser PC resource load compared
to the previous versions (4.0, 6.x and 7.0). This means that users of the newest Outpost Security Suite or Outpost Firewall almost won't feel any slowdowns while opening web pages. Additionally spyware-site
filtering engine is now up to 100 times faster."Mondjuk ez az idézet pont azt állítja, hogy 7.5-ben az újraírt modul miatt kevesebb erőforrást használ a tűzfal és a webcontrol rész, míg a supporttól kapott indoklás a problémámra az volt, hogy elfogynak az erőforrások
Ennek ellenére az idézet alapján nagyobb erőforrással dolgozó korábbi verzióval egyszer sem jelentkezett nálam rendszerfagyás, míg az új kevesebb erőforrást használónál minden egyes használatkor
Szóval marketing részen ott vannak a szeren ezt már látom.
Nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy nálam rendben lesz ez a verzió, de emiatt a változás miatt megnézem:
"Causes of several of the most commonly reported crashes fixed"Szerk
Gubek-Einste #3045Ez is bekerült a changelogba
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App