Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Google
Annyira nem bonyi. Minden pontnak külön színe lehet, a két pont közti színátmenetet pedig kiszámolja az illu.
Pontos vonalakat pedig nagyítva, wacomtáblával.[ Szerkesztve ]
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
-
Polemius
senior tag
Két módon készíthetsz mesh-t.
Egyszer az eszköztáron található eszközzel.
Ekkor ugye egyesével hozzáadod a pontokat.
Másik módszerrel az Object menüben a Create Gradient Mesh.
Utóbbit használva többé-kevésbé szabályos, szép eredményt kapsz, és állítgathatod a vonalak számát is például.
Persze főleg egyszerűbb alakzatoknál lesz egyből szép eredménye.Viszont utána tudod húzgálni a pontokat, egyszerre többet is kijelölve (egy vonalra esőket, vagy szomszédosakat akár). Valamint a direkt kijelölővel (fehér nyíl) a pontokhoz tartozó szerkesztőpontokat (handles?) is tudod húzgálni, ezzel a színátmenetet állítgatni.
Elsőre zavarosnak tűnhet a működése, de hozz létre egy szabályos alakzatot (kört, négyszöget) és abba csinálj egy 3x3-as hálót. Aztán kezdj el játszani vele, hamar megérted hogyan működik.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
Ja, és akkor arról nem is beszéltem, hogy – bízva a smart guides-ban – az ember dolgozgat, rakosgatja a kis dolgait szépen rendben, csak mikor rázoomol 30000%-ra, akkor látja, hogy minden össze-vissza áll, kuszák a vonalak, mert amikor a
smartguides azt írja, hogy "intersection", akkor az kurv...ra nem intersection, hanem egy kicsit mellette van.
Esküszöm, mingyán' leporolom a Corel-t.[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
Igen. Az a konkrét probléma, hogy a koordináta rendszer állandó, nem figyeli az illustrator az objektumokat külön-külön (mint pl. a 3ds Max). Ez abból is látszik, hogy ha egy 10x10 mm-es négyzetet elforgatsz 45 fokkal, akkor már az átlóit veszi a méretének, tehát 14,142x14,142 mm lesz a mérete. Az elforgatás mértékét pedig el is dobta, gyakorlatilag egy új forma született. Viszont ennek az új formának már nem egész számok adják a paramétereit, innentől fogva a pozíciós számok is törtek lesznek és adódik is a pontatlanság.
-
BonFire
veterán
A választ te magad mondtad ki. Mivel az öt kettővel nem osztható maradék nélkül, egy digitális feldolgozás során elkerülhetetlen, hogy az információ torzuljon ilyen vagy olyan irányban. Normál nézetben nincs is semmi probléma, és akkor sem baj, ha ezt a formát plotterel vágják és ragasztják a dekorosok, mert azt a 0,025 ezred millimétert nem fogja látni senki, meg kézi munkánál amúgy is nagyobb pontatlanságok fordulnak elő, viszont te hárommilliószoros zoomban nézed, aminek semmi értelme.
Titkot árulok el: az ötszög sem igazi, szabályos ötszög, hanem egy enyhén torzult forma.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Rayyy
senior tag
Ja, még azt vettem észre, hogy CPU nézetben pontosabbnak tűnik a smart guides. GPU nézetben, ha még a vékony vonalak kiemelés is be van kapcsolva, akkor valahogy többet hibáz. Többször fordul elő az, hogy egy metszéspontra igazított sarok nagyon picit a metszéspont mellé kerül. Szóval, ha ilyesmit tapasztaltok, akkor érdemes CPU nézetre váltani. Ez arra is igaz, ha kicsit belassulna a doksi, amin dolgoztok --> GPU-ról le CPU-ra és vissza GPU-ra, aztán megy tovább rendesen a dolog.
-
matyi012345
őstag
-
matyi012345
őstag
Elég meredek azért ez. Jó, hogy két combosabb magom van.
A fenti jelensére van bárkinek ötlete? Gradient mesh-es alakzatnál képtelen voltam szétvágni a cuccot és levenni az artboardon kívüli részt. Kézzel kellett visszaszednem és EPS-t használok tehát látszik az artboardon kívüli cucc mentés után Biztos hogy valamit én csináltam rosszul és miután visszahúzogattam kézzel a cuccokat már tudtam véglegesíteni a képet de ez kb. nonszensz eljárás, ha ezt minden gradient mesh-es dologgal csak így lehet.
-
C. s.
addikt
-
Grafirka
őstag
Win7 alatt ( 99% ugyanilyen konfig ) tokeltesen mukodik az AI- CC 2015 , semmi szaggatas nincs. Ez valami osszetettebb gond lesz, valoszinunek tartom az oprendszer ( win10) is saros valemennyire. Eredeti az orendszer es a program is, biztos nem itt a hiba.
PSD es indesign siman fut , semmi hibat nem tapasztalok , nagy allomanyok es sok reteg eseteben sem, de az Ai az pocsekul mukodik, sajnos.
-
Grafirka
őstag
AMD VGA- val a win7-en nincs hardveres gyorsitas Ez egy masik adobe huzas, de ne is menjunk bele.
Ez volt az oka hogy NV kartyara valtottam amivel meg is voltam elegedve , jol teljesitett win7 alatt , de nemreg oprendszert valtottam ( win10/64 ) es most szembesulok ezekkel az anomaliakkal. -
Grafirka
őstag
Nalam is megy most, de egy fura dolog most is van. Ha pl egy elozoleg letrehozott es elmentett munkat nyitok meg akkor 10 bol 3alkalommal nem mukodik a HW gyorsitas, viszont ha ugyanezt ugy nyitom meg, hogy egyszer megnyitom az illustratort es utanna open parancsal akkor mukodik
-
-
kuyarashi
őstag
Nálam eszméletlen lelassít minden munkafolyamatot a bekapcsolt GPU gyorsítás. Jelenleg csak IGP-t (HD4600) használok, emiatt nem is csodálkozom, hogy erre nincs optimalizállva, csak megjegyeztem, hátha valakinek szintén gondja volna vele.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Igen, valószínű, ezért is húztam, hogy írjak ide. Már több éve így működik a dolog és nem tetszik. Miért változtatták meg a jót? Szerintem az, hogy egyben lenyílik a panel, nem jobb senkinek. Mármint tényleg nem. Nem vagyunk vele előrébb. Ha akarok, tabbal anélkül is tudok ugrálni, hogy lenyílna egy külön kis ablak.
Szóval marad a kijelölés, vagy dupla kattintás?
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
BonFire
veterán
Én most már főállásban csinálom ezt, és van munka bőven, de bele kell férnie a kialkudott heti negyven órába. Nyilván nem megyek a falnak, ha neha hetvegere is beesik valami, majd lecsúsztatom, amikor hetkoznap hivatalos tennivalóim vannak.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
-
-
BonFire
veterán
Az Ae legfőképp annak köszönhető a szárnyalását, hogy közös összefogással kinyírták a Flast. Tény és való, hogy sebezhető volt rajta keresztül a rendszer, és oka volt, hogy kivonták a forgalomból, de az animáció alapjai már rendkívül jól meg voltak ágyazva, egy kis pixelvarázst hozzácsaptak, átnevezték, és kész.
-
> Viszont az lehet, hogy csak nekem fura, hogy ugyanaz kerül A/5-re, mint A/1-re... azért ilyen különbségeknél már tök más arányokkal/elrendezéssel szoktunk dolgozni.
De ha egyszer az ügyfél ugyanazt kéri A4-re és A1-re!?
Nálunk hetente fordul elő.
És nem fog két külön szerkesztést fizetni. Előre kijelenti, hogy ugyanaz lesz több méretben.
Én meg bolond lennék vacakolni vele.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BonFire
veterán
Általában, ha van rá idő, és sok a szöveg, akkor úgy szoktam csinálni, hogy az A5-ös flyert alaposan kigyomlálom tartalmilag, és más méretű betűk is kerülnek rá. Aztán ha kell egy A2-es is, oda már lehet bővebben írni.
De általában délután 16:45 perckor szokott befutni a rendelés, hogy kéne egy plakát holnap reggelre, ötféle helyszínre eltérő szöveggel, dátumokkal, elérhetőségekkel, QR kódokkal, és legyen A1, A2, A3, A4, A5. Megjegyzem, az A3-at és az A4-et nem értem, minek. Azt irodai nyomtatón is ki tudja nyomtatni. No mindegy. Ilyenkor kénytelen vagyok este, munkaidőn kívül megcsinálni, amit aztán vagy lecsúsztatok, vagy kifizetik túlórába.
A Google hirdető ügynök például húsvét előtt csütörtök délután 17 óra 17 perckor küldte az emailt, hogy pontosan hány és milyen hirdetésre van szüksége a kampányhoz. Jó, mondom akkor, babám, ebből keddnél hamarabb nem lesz semmi.
Aztán kedden kinyitom az emailt, és látom, hogy csak pont a lényeg, a dátum maradt le. Visszakérdezek a dátummal kapcsolatban, és mire elolvasta, és megírta, szerda, azaz ma lett belőle hirdetés. Minden válaszra 1 napot kell várni, a munkát viszont mindig tegnapra kérik, és mindig nagyon sürgős.
Na, ezért nem figurázok külön a méretekkel meg az elrendezéssel.
-
Polemius
senior tag
Mennyivel könnyebb az asztalon/öledben fekvő könyvre lepillantgatni, ahelyett, hogy csak oldalra pillantanál a másik monitorra?
Miközben 3-4 ujjad tartod benne könyvjelzőként, és fél kézzel nyúlkálsz az egér és a billentyűzet közt?Tartalmilag meg, mint fentebb mások is írták, ugyanazt az információt (sőt) megtalálod online is, aktuális verzióban. Ha olvasni szereted, úgy, ha videón néznéd, akkor úgy.
-
-
-
kuyarashi
őstag
Adobe Illustrator CC 2021. Ez a neve a legfrissebb verziónak (v25). Csak a nevén neveztem.
Az érdekel, hogy komolyabb gondok vannak-e vele; olyanok, mint az új Photoshop-al, vagy pedig vállalható. Lehet-e vele simán dolgozni?BonFire (#3120)
Igen, részben miattad tettem fel a kérdést. Láttam, hogy nálad is probléma van a 2021-es PS-al.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség