-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Rinocerosz #35599 üzenetére
Hali!
Nekem hasonló problémám van, annyi különbséggel, hogy ma érkezett meg a vadiúj Aspire 5-ös (i5 12450H procival), és én marha azt gondoltam, hogy majd jól rátelepítem a gyári Win10-emet. Azóta is szívok, mert a win install persze nem lát semmilyen meghajtót, amire települhetne.
Utánanéztem ennek az IRST problémának, és a belinkelt megoldások a Tiger Lake-re vonatkoznak, ez viszont már egy Alder Lake proci. Arra is megfelelő lehet ez? Az Intel oldalán már nincs ott az a file, amit a videóban letöltenek (F6flpy-x64.zip), ezt eltávolították, mást viszont nem tettek a helyére.
A Win telepítő pendrivom írásvédett, arra másolni nem lehet semmit, más pendrive-ról nem hajlandó beolvasni a gép az IRST drivert. Szóval meg vagyok lőve. Esetleg valami tanács?(Amúgy hihetetlennek tartom, hogy képesek így kiadni egy terméket a kezükből a gyártók. Egyáltalán hogy képzelik? Sandra néni Omah-külvárosból hogy fogja megoldani ezt?)
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
aktív tag
válasz teptep #35680 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Így fogok eljárni.
Ugyanakkor már elnézést, de végképp nem tudok egyetérteni a leírtakkal, amennyiben:
1. NEM akarok újravásárolni egy terméket, amit már megvettem. Az, hogy szándékosan nehezítik a win installt, ha nem fizetek külön nekik is érte, nem egyéb, mint szimpla köcsög lehúzás. Pont.
2. Nem akarok szervíznek fizetni valamiért, aminek simán kellene mennie minden, kicsit is normális minőségű terméksupport esetében. Mint ahogy pl. az asztali gépemre is fölment.
3. Nem akarok Pistikét keresni, különben is, én vagyok a Pistike a családban. :-) Csak ilyen ordas hülyeséget elképzelni sem tudtam, hogy így adnak el több százezres termékeket. Szégyen.
4. A gyártó szidalmazása teljesen megérdemelt, sőt: szerintem egy csoportos pert is megérne a dolog simán. Arra pl. az EU-ban külön törvény figyel, hogy ne kelljen a default browsereket keresgélned, hanem ajánlja föl a windows, melyiket akarod használni, de ahhoz, hogy beüzelemjek egy laptopot, hány lépést is kellene megtennem? Ötöt? Mert nem hajlandók megoldani, hogy egy win install default lássa a meghajtót a gépben? Ugyan már... Fölösleges védeni a védhetetlent, ez teljességgel elfogadhatatlan.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
aktív tag
válasz teptep #35683 üzenetére
Értem én, nem is a Windowstól vártam a megoldást (elvégre nem rakhatják föl a világ összes HDD-jének driverét), én azt nem értem, miért nem oldják ezt meg a hardvergyártók maguk? Ők csak tudják, mit pakolnak a gépbe, miért nekem kell rájönnöm, hogy "ménemszól", aztán töltögetni, telepítgetni? Az egész napom erre ment el, és még nem működik semmi....
-
aktív tag
válasz teptep #35680 üzenetére
Nos végigmentem a lépéseken, pontosan követve az útmutatót, és tádááámm...
Nem megy.
A telepítő működik, az Acer honlapjáról töltött IRST driverek viszont láthatóan nem kompatibilisek a számítógép hardverével(!), legalábbis erre enged következtetni, hogy a load-olható driverek eltűnnek, ha bepipálom a "csak kompatibilis" lehetőséget. De különben teljesen mindegy, a nem kompatibilis listából választva némi gondolkodás után ugyanúgy visszatér a "nem találtunk meghajtót" üzenet.
Ennyit erről.Remélem, most már világosabb, miért várom el egy gyártótól, hogy ezt ő oldja meg, és ne a vásárlónak kelljen.
-
aktív tag
-
aktív tag
-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Amazon Fire TV stick/box
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Formula-1
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Projektor topic
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Dell 5570 Intel core i7 6820hq 2,7ghz 8gb ram 500gb ssd
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest