Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dattis

    tag

    válasz PyroS #5520 üzenetére

    Erre írok, mert én már "régen" írtam.
    Még mindig küzdök én is hasonló jellegű problémákkal. Nekem sem indul be még mindig csak sokadjára, nem tudok már sok USB-s dolgot kihúzni a gépemből (valaki mondta, hogy ez neki megoldotta). Mondjuk 2 hetente olyat is csinál, hogy amikor nem indul csak fekete képernyővel, nyomok neki pár resetet, utába beindul, és mondja, hogy nem találja a biost, utána mégegy reset, és megtalálja. Elég vicces szerintem, hogy ennyi selejtet gyártsanak. 17-es májusi nem bétás biosom van fönn. Már visszavettem a memóriákat is 800-asra, de azzal is ugyanígy indult be reggel, meg minden értéket hagytam, hogy az alaplap magának állítsa be, ilyen memóriaidőzítések, stb. Ki vagyok teljesen akadva.
    Nektek mennyi alapből a CPU feszkó, pl egy Q6600 esetében? 60 nanos, G0-s steppinges. Nekem alapból 1.2875 van beállítva a BIOSban, viszont a uGurunál meg 1.24-25-öt látok. Ilyenkor mi van? Arra gyanakodhatnánk, hogy valami nem kap elég veszültséget, pl. az északi vagy délihíd, és lehet 1-2 tizeddel megkéne növelni, vagy hasonló, hogy magára találjon. Elején nem indul a gép, utána gyakorlatilag stabil, mondhatni miután bemelegedtek az alkatrészek. Tudom hülyeség.
    Arra is gondoltam, hogy a uGuru irogatja azért a biost rendesen, amikor a profilokat, meg a feszültségeket beállítjuk stb, és lehet valami inkompatibilitás van a bios és a SW között, aztán inkonzisztens lesz a bios a uGuru által, vagy bizonyos memóriaterülete (EEPROM). Vélemény?
    Most akkor mit kéne látnom fesz értéket?

Új hozzászólás Aktív témák