Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz nesa #13529 üzenetére

    Nekem a Lexus CT200h volt így, haver Svájcban mondta eljár 5-6 literrel dombos kisvárosban, rövid távok, nem odafigyelve. Én szeretek sportosan vezetni, nincsenek nagy szintkülönbségek, még is bekérte a 6,5 - 7,5 litert. Márkaszervizes, átnézett, karbantartott, sőt garanciális volt mert ugye 10 év. Nálam inkább 6,5 - 7, asszonynál inkább 7 eleje. Pedig ő nem előrelátóan vezet, én kigurulok, figyelem a lámpákat, forgalmat stb.

    Kedvencem az UK Volvo csoportban jött pár hete egy srác, S80 V8, kék fólia, tele aggatva minden elképzelhető matricával, ablak szél terelővel, meg amit akarsz...

    Jajj de jó a kocsi 9 literrel járok vegyesbe. Na nem bírtam tovább, meg anyád az a 9 liter. 2 V8 Volvóm volt, 10 liter alatt lehetetlen eljárni velük. Ha bemelegítve nullázod, felkészülve, óvatosan erre mész hogy lefotózz valami 9 literes fogyasztást, ahhoz valami rettentő nagy lejtő kell... Tankolás után pályán, bemelegedve, klíma ki, nagyon odafigyelve mentem egyszer az XC90-el, hogy csak egyszer megnézzem mit mutat úgy, lett 10,8 liter. Normálisan pályázva, 140 körül nem annyira figyelve a fogyasztásra 12-13 között. Padlózva a ringen 4 kör alatt ürül a 75 liter, az majdnem 1 liter / km :DDD (vegyes átlag, néha sportosabban gyorsítva 14 liter az S80 V8)

    Most az XC60 az tudja a 6,x litereket pályán, megpakolva, 4 személlyel is, de 140 felett klímával dinamikusabban inkább 8,x. Városban szintén dinamikusan 9 körül.

Új hozzászólás Aktív témák