Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Algieba

    őstag

    LOGOUT blog

    Ezt sütöttem tegnap, és olyan jól sikerült, hogy nagy tepsi mérete ellenére még tegnap elfogyott. :)

    Négy lapos krémes
    hozzávalók:

    tészta

    50 dkg liszt
    10 dkg vaj vagy margarin (margarint használtam)
    15 dkg cukor
    1 tasak szalalkáli
    1 dl langyos tej
    2 db tojássárgája

    krém

    1 liter tej
    8 evőkanál liszt
    20 dkg cukor
    1 tasak vanília cukor
    2 dkg kakaópor
    2 db tojásfehérje habbá verve

    A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben, majd a tészta alapanyagit összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre, vékonyra nyújtjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük a lapokat.
    Óvatosan bánjuk velük, törhetnek.

    A krémnél a tojásfehérje kivételével mindent összekeverünk és pudinggá főzünk. Amikor kész és hagytuk hülni, belekeverjük a tojásfehérje habját.
    Most már a lapok közé tölthetjük.
    A süteményt állni hagyjuk, kb. 2 óra alatt megpuhulnak a lapok és szelethető.
    Porcukorral díszíthetjük, ha akarjuk.

    Könnyű, finom sütemény.


    Ui.: Megboldogult nagyanyám sokszor sütötte és ő sorosnak nevezte.

    A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

Új hozzászólás Aktív témák