Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bengio

    tag

    Sziasztok!

    2012-es mac mini-t használok. Korábban Dell U2312HM, majd P2414H monitorral gond nélkül üzemelt a mini. Azóta van problémám, mióta megvettem az MSI G242 monitoromat:

    Bekapcsolom a mac minit, és használom, pár napig hibátlanul. Alvóba szoktam tenni, nem kapcsolom ki. Billentyű leütésre, vagy egérkattintásra azonnal ébred, használatba tudom venni. Erre egy idő után, kb. 3-4 nap elteltével azonban erre nem képes, a képernyőt nem kapcsolja be, csak hardveres kikapcsolás, és újraindítás segít, onnantól kezdődik elölről, pár napig, jó, majd megint nem.

    Ami feltűnt most: szoktam teamviewer-en bejelentkezni a mini-re távolról. Amikor jól üzemel, akkor rendes, 1920x1080 felbontásban kapom meg teamviewer-ben már a bejelentkező képernyőt (ilyenkor az MSI monitort is bekapcsolja otthon), tehát jó minden. Amikor előjön a hiba, tehát monitor off, akkor a teamviewerben is csak 4:3 képarányban kapom a login screen-t, majd a fiók jelszót beírva csak a karika forog, és nem jut tovább.

    Ugyanezt produkálja DisplayPorton, és HDMI-n is.
    Csináltam NVRAM, PRAM, és SMC reset-et, akkor talán kicsit gyorsabban "felébredt" alvó módból a mac mini, mint reset előtt (hamarabb bekapcsolta a monitort), de a szokásos pár nap után ismét elszarta magát.

    Windows-os PC is rá van kötve ugyanerre a monitorra, az simán lekezeli ugyanezt a monitort, vele nincs gond.

    Mintha a 2012-es mac mini, és az MSI monitor nem lenne kompatibilis egymással :F

    Szerintetek driver / szoftveres gond lehet, vagy más specifikációjú a DP / HDMI a 2 eszközön? Nekem úgy tűnik, mintha "eldobná" a drivert valami oknál fogva. Létezik erre megoldás?

    Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák