Új hozzászólás Aktív témák
-
vlp
csendes tag
válasz SystemRoot #2151 üzenetére
Végignézve min változtatnál, tudnál akkor olyan jóminőségü 22" lapos monitort ajánlani ami nem TN, és nem csillagászati az ára? (néztem a képernyős topicot is, de nem lettem okosabb)
-
SystemRoot
őstag
Tudtommal az összes (vagy legalábbis a legtöbb) 22"os monitort TN-panellal gyártják.
Az a 22"os kategória valamiért az olcsó szegmensé. Ne kérdezd miért...
Vegyél inkább valami 21"-osat. Lesd meg a jobb márkák felhozatalát. Pl ViewsonicÜdv: SystemRoot
[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Egy Debian alapú levelezőszerver-t szeretnénk beüzemelni. Az érdekelne hogy milyen szerver -vasat tegyük alá. Kb 1000 felhasználót kellene kiszolgálnia. Konkrét ajánlatok érdekelnek procira, memre, meg hogy mire kell odafigyelni egy ilyen eszköz beszerzésénél.
Intel & ATI
-
SystemRoot
őstag
Hali.
Hát, szerver-építésben hatalmas szintkülönbségek vannak (árban); írhattál volna egy kb-összeget hogy miből akarod kihozni. Elmondom neked hogy sztem mik az alap-elvek egy szerver építésénél.
1. nagyon minőségi, abszolút passzív chipset-hűtésű alaplap, ami támogasson ECC-t.
2. ECC memória, Chipkill vagy ezzel a technológiával azonos képességű memória.(a legtöbben chipkillnek nevezik, de elméletileg IBM-szabvány/név, vagyis lehet más gyártók másként hívják) (ez egy fejlett ecc algoritmus. iszonyú fontos. 4bit-es ECC. Annyire durva, hogy amikor múltkor túlhajtottam egy rampárt és fekete képernyő volt postolás helyet (se kép se hang) amikor bekapcsoltam a chipkill, bebootolt a linux ...persze lassan mert folyamatosan javította a hibákat...)
3. winchesternek én SCSI-t ajánlok. azt egyrészt 24*7-re tervezték, másrészt nagyobb az élettartama, harmadrészt gyorsabb, negyedrészt jobban terhelhető I/O műveletekkel lassulás nélkül. Ennek ellnére RAID 1-et ajánlok hozzá, mert az a abszolút biztos, plusz gyorsul az olvasás(2x). 3-nál több winyó esetén alternatíva lehe a RAID5 (gyorsul minden plusz biztosít is).
-ha sima IDE-s vinyónál maradsz, akkor pedig figyelj oda hogy olyat vegyél amit 24*7-es üzemmódra terveztek. Ez fel van tüntetve a gyártók oldalán hogy mely kódnevű típusok ezek. Én a seagate-et vagy a wd-t ajánlom, nekik tudom hogy van ilyen tipusú cuccaik, vettem is ilyet gyakran. Ami a meglepő hogy a seagaté asszem nem is volt drágább mint egy átlag cucc, a WD-é viszont igen. Természetesen ezt is Raid 1 / 5 be érdemes rakni.
-talán ezek kombinációja a legjobb. Rendszervinyónak egy Raid-5-ös kisebb (73gb) vinyós SCSI-tömb. Adatnak meg két db nagy (750gb) Satás vinyóból egy Raid1-tömb. <-legyen hozzá hardveres(!) vezérlő(mert gyorsabb, megbízhatóbb, és jelez ha az egyik vinyó kihal. <-ezt sofveresen komplikált lehet figyelni)
4.Táp ultra márkás, nagyon megbízható legyen. Redundáns az igazi, csak az egy pöppet drága. A névleges teljesítménnyel ne törődj, csak a minőség számít.
5. proci sebessséggel se törődj sztem(viszont legyen több cpu). mint ahogy a memória sebességével sem. nem számít annyira. Inkább csak mennyiségileg legyen elég.Nah, ezekre odafigyelve össze tudsz hozni egy "desktop-servert". Ezeket mind meg lehet valósítani sima cuccokkal, és nem túl vész áron. Pech hogy tudtommal nincs ECC-t támogató C2D chipset. Vagyis A64/Opteron-nál kell maradni. Xeon-os cuccok nagyon drágák, P4-meg halovány gyenge.
A64/Opty támogat ECC-t. Sztem nagyon olcsón össze lehetne ezt hozni egy S939-es platformon Opteron x2-vel. Ahoz non-reg ECC ből 2 vagy 4 giga, valami jófajta scsi vezérlő, és egy izmos Tagan/OCZ táp.
Ha ennél komolyabb szintre akarsz lépni. Pl újgenerációs Opteronok, vagy intel, akkor nagyon kemény pénzeket kell majd letenned az asztalra.
Amit tudok még jószívvel ajánlani hogy vegyél e-bay en egy márkás félig elavult szervert. Néha találni nagyon olcsón nagyon jókat. Pl vegyél egy IBM X235-öt. Dual Xeon 3.06Ghz és mondjuk 4GB- reg ecc vel, nagyon komoly kis rendszered lehet. És ezeknek a kialakítása télleg profi, nagyon igényes (redundáns táp stb...)remélem segítettem.
Üdv: SystemRoot
[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
cucka
addikt
válasz SystemRoot #2156 üzenetére
egy mindössze 1000 ember levelezését kiszolgáló debian alapú szervernek miért kellenek ilyen brutál vasak, mint amiket összeírtál?
(konkrétan scsi vinyó, több opteron/xeon proci..)olcsó alternatívát egy asztali brand szerver jelentene. mittomén, mi egy sima 1 xeon procis fujitsu-siemens "szerveren" fejlesztünk és elég gyorsnak tűnik, ugyanakkor mégsem csak dzsunka pc alkatrészek vannak benne, fogad második procit, nagyon komoly a hűtése, stb.
[ Szerkesztve ]
-
SystemRoot
őstag
ez nem olyan brutál szvsz, csak annak tűnik.
Az adatok, ez esetben levelek, biztonsága miatt van rá szükség. ECC ram kell mert nagy ram-kiahsználtságnál gyakori az 1bit-es hiba.(meg már csak a kozmikus sugárzás, meg eletromos zaj is, meg mifenék is okozzák ezt). SCSI- azért mert 24*7-be menne.
Dual Opteron meg nagyon olcsó. Pl S939-be egy Opteron 170 vagy 165 e-bayről olyan 120$, ami 21k. ECC-s ramot is lehet oclsón szerezni.
Persze van ennél olcsóbb alternatíva is, de sztem megéri ennyit rászánni.Jah és réig dual xeon-os márkás szervereket meg kapni gyakran 500$ alatt...
Üdv: SystemRoot
-
arpi6k
addikt
-
cucka
addikt
válasz SystemRoot #2158 üzenetére
azzal ugye tisztában vagy, hogy ha 1000 ember levelezését kell megoldani, akkor az cégre fog menni. na ott nem játszik az, hogy szerzek óccsóért az ebay-ről meg a szomszéd sanyikától, számla nélkül.
sata diszk nem megy el 24/7-ben csak a scsi? nettó16-17 egy 300as sata diszk, ha elromlik, akkor szívfájdalom nélkül dobod ki és veszel egy másikat. mondjuk látom, nagyon rá vagy cuppanva a scsi témára, még játékgépbe is azt ajánlanád, ami már bőven a "más f*szával verjük a csalánt" minősített esete.
-
SystemRoot
őstag
Hát ha komoly cégről van szó akkor egyáltalán még az sem jöhet szóba hogy alkatrészekből buheráljék össze a dolgokat... Legalábbis a legtöbb nagyobb, vagy közepes cég nem törődik ilyesmivel, van szerződésük a Dell-el HP-van vagy valamelyikkel hogy x% kedvezményt és supportot kapnak. Ergo eszük ágában sem lesz összerakosgatni egy szervert, de még egy pc-t sem.
Szal ez esetben én úgy gondoltam hogy nem erről van szó.Mint mondtam a Sata-lemezek 95%át NEM 24*7 re tervezték. Ez nem azt jelenti hogy nem mennek 24*7-be. Csak azt sokkal hogy nagyobb valószínűséggel romlik el. Ergo az MTBF átlag értékük iszonyat tréé lesz ha kimérnénk. Namost ez sem azt jelenti hogy tutira elromlik, csak hogy elromolhat. Az SCSI-t pontosan EMIATT találták fel.
Hogy játékgépbe is azt ajánlom? Én dolgom, érvelhetnél esetleg hogy miért ne!
1. sok átlagfelhasználó is nappal játszik este meg torrent megy és gyakran nem kapcsolják ki a gépeiket hetekig. Ez nem akkora gond persze, de ha netán elromlik a kis elöregedő satá-s cucc akkor ugye elveszik minden adat, savegame, stb, mert persze nem használnak tükröző raid1-et vagy paritás Raid5-öt...
2. gyorsabb az elérése írása, olvasása, ettől maga a játék nem gyorsul, csak ha swappol ergo már szaggat. Viszon a betöltések igen! És sokaknak az is szempont!
3. Nem olyan drága egy alap scsi rendszer megcsinálása.
Akkor meg miért ne?Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
A másik ellenérv a satával szemben hogy ha akarunk Raid-et hogy biztonságban legyenek a leveleink akkor ahoz a hardveres raid a legnormálisabb dolog. Nem terheli a processzort, jelez ha kihalt az egyik diszk, és gyorsabb is, meg megbízhatóbb. Debian alól sztem kiváltképp nehéz lehet kideríteni hogy meghalt e az egyik disk az array-ben, mert az alaplapi szánalmasan gagyi sw-es raid-ekhez csak windózos drivert és softvert adnak, ami még win-alatt is gagyinak és megbízhatatlannak számít...
Persze lehet venni Ide-raid kártyát, de egy rendes megoldása már drága. Akkor meg inkább SCSI, tény hogy abból is drága a RAID, de megéri sztem rászánni azt a többletet már.Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
cucka
addikt
válasz SystemRoot #2161 üzenetére
tipikusan az a felhasználó vagy, akinek a csúcskategórián kívül minden szar. a home userek 99.99%-ának tökéletesen jó a sata diszk, neked nem.
megsúgom, ha az adatbiztonság a szempont, akkor 1 darab scsi diszk árából lehet csinálni egy sata raid5-ös rendszert, na most akkor melyik éri meg jobban? 2 scsi diszk árából meg mások komplett számítógépet vesznek (nem is rosszat). hadd ne mondjam, melyik jobb az adatok biztonsága szempontjából. (és totál mindegy, hogy a sata diszkeket nem 24/7-re tervezték, a sci-t meg igen, mert mindkettő elromolhat, csak a satát olcsóbb, könnyebb pótolni. egy sima sata raid1-el nagyságrendekkel nagyobb biztonságot nyújt, mint a legfaszább scsi diszk önmagában).
a gyorsaság megint jó kérdés, ha valaki hajlandó 6 számjegyű összeget fizetni csak azért, hogy 10 másodperc helyett 7 alatt jöjjön be a játék, az vegye a scsi-t. normális ember általában nem így gondolkozik.komoly cég pedig nem feltétlenül van szerződésben valamilyen nagy gyártóval - nem it profilú cégekre gondolok.
Namost ez sem azt jelenti hogy tutira elromlik, csak hogy elromolhat. Az SCSI-t pontosan EMIATT találták fel. - ezt a következtetést gondold át még egyszer. a scsi-t azért fejlesztették ki a 80-as évek elején, mert nem volt normális sebességű csatolórendszer. (akkor még ide sem volt, sőt, az otthoni számítógépekben vinyó sem). semmi köze nincs a jelenlegi vinyók mtbf értékeihez.
-
SystemRoot
őstag
- Ok, abban lehet igazad van hogy régen nem arra találták ki, én olyan régen még nem foglalkoztam IT-vel, szal ezt nem tudtam. mindenesetre átfogalmazva: ma azért van a scsi mert megbízható, magas mtbf el és nagy I/O terhelhetőséggel bír.
-Nem annyira drága egy scsi vinyó mint ahogy azt sztem te gondolod. Én a múltkor a CHS nél (oké ez nagyker, de sztem borzasztó áraik vannak, kb "jobbfajta kisker") , kb 3hónapja, nagyon olcsón vettem 73GB és 143GB os SCSI-U320-as vinyókat. Pontos árra már nem emléxem, de nézz csak utána hogy mennyi(találni nagykeres aktuális árlistákat itt PH-n), nem 6számjegyű összeg....-Olvass vissza mit írtam az IDE-s Raid-ről...
"és totál mindegy, hogy a sata diszkeket nem 24/7-re tervezték, a sci-t meg igen, mert mindkettő elromolhat, csak a satát olcsóbb, könnyebb pótolni."
-ezt meg te gondold át még egyszer
Mindkettő elromolhat, de melyiknek a nagyobb a valószínűsége? és mennyivel?
A SCSI vincseszterekre általában minimum 5év garanciát szoktak adni. Míg a legtöbb ide-srre 1-et. Ha nagyon szerencsés vagy akkor 2/3-at. Akkor most meiket is könyebb pótolni?Egyedül az lehetne ésszerű ellenérved a SCSI-s rendszerek ellen, hogy egy SCSI-s raid kártya újonnan télleg nagyon drága....
Amúgy én meg nem azt mondom hogy minden adat tárolására SCSI-t kell használni.
Ha visszaolvasol láthatod hogy azt ajánlottam hogy a rendszer meg a legfontosabb adatok legyenek SCSI-raid-en.Üdv: SystemRoot
-
cucka
addikt
válasz SystemRoot #2164 üzenetére
egy 300-as scsi vinyót néztem, az 100ezer forint az iponnál, ugyanez a kapacitás satában 20ezer alatt van. ok, a 73 gigás csak 40 körül van, ebből pont kijön egy sata raid1 300 giga kapacitással, alaplapi kontrollerrel. nem vitás, melyik éri meg jobban adatbiztonság szempontjából.
scsi raid még 2 darab legolcsóbb vinyóval is bőven 6 számjegyű, és akkor ezzel még csak 70 giga tárhelyed van, ami manapság fika.Mindkettő elromolhat, de melyiknek a nagyobb a valószínűsége? és mennyivel? a raid jelentése "redundant array of inexpensive disks". a lényeg az olcsóság, 2 überfasza vinyó helyett beraksz 5-öt és még marad pénz 1-2 tartalékra is, hogy ha valamelyik megpukkan.
a kérdésedre a válasz: a 2 diszkes sata raid megbízhatóbb, mint egy darab scsi vinyó.
előbbinél csak akkor van probléma, ha az egyik meghibásodása után nagyon hamar a másik is megpusztul, még mielőtt pótolnád az első hibásat.persze ha komoly szerverben gondolkozol, akkor nyilván egyszerű sata kilőve, de itt még olyanról nem volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
SystemRoot
őstag
a kérdésedre a válasz: a 2 diszkes sata raid megbízhatóbb, mint egy darab scsi vinyó. ilyet nem is kérdeztem, vagy igen?
Persze, de ez így nem fair összehasonlítás. Azonkívül ha Debian alatt nem tudja kideríteni hogy mikor száll el a az egyik winyó a sw-es alaplapi raidből, akkor aztán marhára megbízható a dolog....
Jó, én elfogadom a véleményedet, nem értek vele egyet, de értem amit mondasz Sztem nincs értelme ezt a vitát tovább húzni.
Sztem nem felesleges egy ilyen kisebb mail-serverbe egy kisebb SCSI- rendszer. Home-pcbe megkérdőjelezhető, de ha sokan tudnák a scsi képességeit és megbízhatóságát akkor azt akarnák (lásd fanatikus gamerek). Továbbá az sem véletlen hogy a Dell, a HP meg a nagy nevek a workstationjeikbe és a small busieness servereikbe is a legolcsóbb típusoktól eltekintve szinte mindig SCSI-rendszert raknak.Üdv: SystemRoot
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, és most a segítségeteket szeretném kérni. Mostanában történik az új gépem vásárlása, és ezzel egy időben szeretnék valahogy megszabadulni a régi gépemtől. Félre ne értsetek, nem eladásra kínálom itt fel, csak meg szeretném tudni, kb. milyen árral tegyem közzé a neten, vagy egyáltalán menniyt lehet érte kérni. Sajnos nem értek hozzá (
A gépet 2004 nyarán vásároltam.Az adatati:
Alaplap: Asus P4PE
CPU: Intel Celeron 2600
DVD-ROM: LG 16/48
NEC DVD író
HDD: Seagate 120GB (7200)
Ház: codegen 6070L
Memória: DDR 512MB (333)
Vga: GeF. FX 5200 128 MB
illetve egy 1,44-es meghajtóSegítségeteket előre is köszönöm!
-
SystemRoot
őstag
az ilyesmire külön topik van. keresd meg, lusta vagyok linkelni most neked...sry
(ahol egyébként ált. hozzánemértőek mondanak egy jó alacsony árat amiért eltod adni) sztem nézd meg hogy mennyiért mentek el itt hasonló kategóriás cuccok.Üdv: SystemRoot
-
RoSSo3
senior tag
válasz SystemRoot #2168 üzenetére
Köszi a segítséget! ;)
-
indianka
tag
sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy nagy filmbuzi vagyok, és mostanában rákattantam a hd filmekre, eszem megáll menniyre szép látvány a dvdv után...na mindegy
a lényeg hogy a 720p-s filmeket még csak csak elviszi a mostani konfigom, viszont a hang már sokszor akadozik satöbbi, plussz a jövőben az 1080p-s filmeket is szeretném megcsodálni, és tervbe van véve egy full HD lcd vétele is....
a lényeg hogy le akarom cserélni a mostani konfigomat, csak mivel annyira nem értek hozzá tanácsot kérnék...
a kiszemeltem egy core 2 duo e6700 lenne, ez mennyire jó proci? az én céljaimhoz jó lenne?vagy még ennél is erősebbet vegyek? a keret olyan 40k körül lenne rá...
ja, és bocs nem vagyok nagy technikai ember, 1066 fsb vagy 1333? ez mit jelent, és melyik a jobb?? az e6700 és a e6750 között mi a különbség? ezek mennyire jók, úgyértem nekem furcsa volt, hogy majd nem ugyanannyiba kerülenk mint a csak 2 ghz-es c2duók... :S bocs ha láma vagyok, de nem értem...
lenne még bele előreláthatólag 2 gb ddr2 ram, 400gb sata2 hdd, alaplap nem tudom milyen kellene, procit szintén nem, és hát a videokártyával is nagyon bajban vagyok....
légyszi tanácsoljatok valamit, hogy milyet vegyek. A lényeg hogy fussannak rajta a 1080p-s filmek, és ki tudjam majd tenni a leendő LG 37LF65 fullHD tv-mr a képét...játszani nem szoktam (max football manager, ahhoz meg nem kell erőgép), szóva az nem szempont, a fifa08-at meg még a mostani konfigom is viszi, szóval azzal nem lesz gondja majd az újnak sem valószínűleg...szóval, nem tudom hogy milyet kellene vennem, és mennyibe fájna, a keret olyan 120k körül lenne rá
úgy tudom az ilyen hd filmezgetés eléggé processzor igényes, most veszek, és kb 5 évig nem akarok újítani...szóval most olyat vennék ami vinni fogja a fullHD-s dolgokat, sé megbirkózik majd a bluray lejátszómmmal iselőre is köszi a válaszokat
-
uhzu
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan gépvásárlás előtt leszek és szeretnék egy jól húzható valamennyire időtálló gépet összehozni. (persze mi időtálló a számítástechnikában...) Szóval elsősorban az érdekelne, hogy amiket kinéztem azok egyáltalán összehozhatók-e együtt, mint rendszer, vagy egy-két komponensel totál mellélőttem. És mivel játszanék is vele nagyrészt ezért számítana, hogy fektessek-e két videókártyás rendszerbe, vagy maradjak egy erős kártyánál. A mostani konfigomban egy erősnek mondható vga lett véve amikor összraktuk, szóval nem feltétel a két vga, de nemtom érdemes-e már két kártyás rendszerben gondolkodni (szoftvertámogatás fejlődőtt-e már annyit, esetleg később megtérülhet-e a plusz vga) az időtállóság és a játszhatóság miatt vagy maradjak az egy db izmos vga-nál.
A konfig:
alaplap: ASUS P5K DELUXE
proci: INTEL Core 2 Duo E8200
memória: OHS DDR2 Performance 870MHz CL4 Dual 3GB kit + OCZ XTC Memory Cooler
vga: 2x Gigabyte ATI Radeon HD 3870 , PCIE, 512MB, 256bit, GDDR4
dvd: PIONEER 212 DVD+-R/RW (16X) SATA OEM
winyó: SAMSUNG 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB
táp: Chieftec 550W EPS 12cm
ház: Cooler Master CM 690egyenlőre ennyit néztem össze, de még az egészet lehet hogy megvariálom
előre is köszi a véleményeket
[ Szerkesztve ]
-
Bazsika22
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki ismeri-e a Prestigio Avanti 1770w laptopot? Ha igen, akkom mi a vélemény róla? Megéri megvenni 120e Ft-ért?A paraméterei: 17" wxga, azt hiszem cor2duo processzor, ATI Mobility Radeon X 1600, 667 MHz, 1024 MB, 100 GB, DVD±RW, Bluetooth, meg Wireless. Kb ennyi, de nem tudom még pontosan, hogy mi van benne.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
rii
nagyúr
hello
lécci alaplapot és procit mondjatok már nekem
a proci legyen intel plíz
az alaplap meg asusmeg lécci írjatok mellé árat is.
nagyon nem vagyok otthon már ebben.
most egy d205 intel 2,66 GHz-m van, ASUS P5LD2-ben ...
70.000-ig a kettő össz.
Photoshop, illustrator.
szóval amolyan munkafélére kellene ... egy erősebb jószágasszem 2x1 GB DDR2-es 633, vagy 800 MHz-es ramom van.
előre is nagyon köszi!!
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MZsoltee
veterán
Hello!
Alaplap Asus-t most nem ajánlanék inkább gigát.
Giga P35-DS3 23k
ha kell firewire egyéb nyalánkság akkor nézdegesd meg a giga P35ös lapokat/topicotProci E8400 45k, de necces ha 533 vagy 667es ramod van (633as nincs)
Üdv
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
rii
nagyúr
2 gigás mem-blokk kellene ... (4 db persze)
milyet ajánlotok?
a lentebb ajánlott proc-hoz kellene, meg alaplaphoz.
fontos, h gyors legyen.
nem game-hoz kell
///
tudom, ahhoz kell a legszebb, legnagyobb, leggyorsabb, meg legfaszább mindenből
///piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ez miez, hogy non ECC?
Kingston(5 év garancia)
Memória(DDR2)
4 GB 667MHz DDR2 CL5 Kit(2x2GB)Non ECC, CL5,
* KINGSTON MEMORY
* 4GB
* 667MHZ
* DDR2
* CL5-NON-ECC DIMM
* 2X2GBez jó mem?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MZsoltee
veterán
Az első kettő közül valamelyiket. Vagyis abból 2őt mert 2*2*2GB...
Üdv
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Gomez
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy milyen laptopot lehetne venni 100-140 ezerért (újonnan)? Jó lenne 1024 mb ram és valami jóféle processzor (nem celeron), de alapvetően nagyon nem vagyok képben. Mit ajánlanátok?''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
sto1911
veterán
Udv!
Nekem 100k-m van asztali gepre, monitor es tap nelkul. Mit ajanlotok?
-
omelon
csendes tag
Sziasztok régen nem fejlesztettem a gépem és nem vagyok tisztában, a jelenleg kapható alkatrészek mennyire szeretik egymást!
Összeállítottam egy konfigot és arra kérném a szakikat, hogy mondják meg a felsorolt elemek jók-e egymáshoz:
Alaplap: P5K SE(IP35+ICH9, LGA775+QuadCore tám., FSB1333, Dual DDR2-1066, 1xPCI-Ex16, Sata2-R, Gb Lan, 7.1)
Processzor: Core2 Duo E6750 Box(2.67GHz/1333MHz, EM64T, 4MB Cache, LGA 775)
Winchester 1600YS (SATAII 160GB 7200RPM 16MB Cache Raid Edition)
Memória: Geil 2GB Dual Kit(2x1GB) PC8500 Ultra 1066MHz (5-5-5-15)
DVD író: ASUS DRW-1814BLT Dobozos Fekete G (SATA, 18xDVD, 4xDVD-RAM, 8xDVD-DL/+DL)
Videókártya: Radeon HD2600Pro 512MB (HD2600Pro, 512MB DDR2, DirectX 10, Crossfire, HDMI)
Ház: ASUS Ház TA-863 Fekete + FSP 350PNF12000Előre is köszönöm a segítséget!
omelon
-
gabi133
aktív tag
Látom eléggé kihalt a topic, de én azért feltennék 1 kérdést.
Nemsokára szeretnék venni:
- MSI K9A2 Neo-F
- CPU AM2 Athlon X2 6000+ BOX Dual Core
- DDR2 RAM 2 GB/1066 GEIL ULTRAAz lenne a kérdésem, hogy a mostani VGA-mat bele lehet-e majd tenni, illetve hibamentesen fog-e benne üzemelni?
Galaxy GeForce 7600GS (PCI-E)A válaszokat előre is köszönöm.
-
Barracuda91
csendes tag
válasz zsolt1129 #2192 üzenetére
Sziasztok, bár ez lehet nem ide illik, de szerintetek mennyire éri meg ez a gép az árát?
-nem vagyok otthon az ilyenekben annyira, de szerintem erős kis gép.Processzor : Intel DualCore 2.2GHz E2200
Memória : 2 GB 800 MHz DDR2 (2x1 GB)
Merevlemez : 320 GB SATA2 16 MB cache
Videokártya : GeForce 9500GT 512MB
Optikai meghajtó : DVD újraíró
Alaplap : Asrock socket 775 int. LAN+hang
Ház : Fekete-ezüst ATX ház
Billentyűzet : magyar
Egér : optikai
Kártyaolvasó: Előlapi fejhallgató+mikrofon kivezetés
Tápegység: 450W ATX tápÁr.: 68 880,-
Még egy kérdés, ezt a gépet vajon lehet bővíteni erre: 4 GB 800 MHz DDR2 (2x2 GB) ?
-Ja és ha valaki játszik a Call of Duty 2-vel, akkor szerinte meglenne ezzel a 333 FPS-em dx7-ben? ^^Előre is köszönöm a válaszotokat!
[ Szerkesztve ]
Üdv. Barracuda
-
gabi133
aktív tag
válasz Barracuda91 #2193 üzenetére
FPS-ed szerintem meglenne. Az, hogy megéri-e ez a gép, ennyi pénzért, azt nem tudom, mert az Intel nem az én asztalom.
Viszont nekem is lenne kérdésem.
Úgy néz ki, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretném, ezért valószínű, hogy először VGA-t fogok venni. A kérdés pedig, hogy működésre lehet-e bírni egy 4850es VGA-t az Abit AT8-as alaplapomban? A PCI-E verziója miatt kérdem. -
Jánka
csendes tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni és a segítségeteket kérném abban hogy milyen konfiguráció a legjobb amit kb. 140.000 HUF-ból ki lehet hozni?! Főként játékhoz és filmnézéshez kéne. Monitor NEM kell hozzá.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
fo_di
őstag
sziasztok, lassan gondolkodok venni egy új gépet a mostani helyett
játszani nem játszok, max 1-2 régebbivel, inkább hd filmnézésre kellene. mi a vélemény a következőről?
Alaplap_sAM2 Gigabyte GA-MA69G-S3H /AMD690G/
Processzor_AMD AM2 Athlon 64 X2 5200+ Box
Memória DDR2 2x2GB 800MHz Geil Value
VGA_PCI-E Sapphire Radeon HD3650 256MB
esetleg a hd filmnézésre mennyire elég az integrált videókártya? elvileg az alaplap adatai szerint tudja ezt az új ati avivo technológiát, ami a h264et is tudja már hardveresen gyorsítani
köszi -
Jánka
csendes tag
Nos, valakinek valami ötlet? Aki tud segíteni az írjon privátot. Köszönöm.
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
következő kérdésem lenne!
milyen gépet vegyek,ha azt szeretném,hogy:
1:keveset fogyasszon,ha állandóan bekapcsolva hagyom
2:lehessen belerakni 500GB-os winyót,letöltés miatt
3:meg tudjon hajtani egy 22"os monitort legnagyobb felbontésban videónézés/tévénézés céljából
4:a lehető legolcsóbb megoldás érdekelIgazából a szándék az,hogy a monitor a tv-állványon van,a gépet valahova alá tenni,eldugni,stb,router-re kötni és én notival remote desktoppal irányítgatom a letöltést,filmnézést!
ja és a notit nem akarom erre a célra bekötni,valami barebone gép,vagy pici desktop kéne!:SHozzáértők szerint mi a legjobb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest