Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FrezeR

    senior tag

    Egy újabb kutató véleménye a vírus eredetéről.

    "A Hamburgi Egyetem prominens német tudósa egy éven át tartó tanulmány eredményeit hozta nyilvánosságra, amelyek arra a következtetésre jutottak, hogy a koronavírus-járvány legvalószínűbb oka a Wuhani Virológiai Intézetből kijutott vírus. Wiesendanger több mint 600 tudományos publikáció, valamint több könyv szerzője vagy társszerzője volt. A Hamburgi Egyetem sajtóközleményt is adott ki a professzor kutatásai kapcsán.

    Arra a következtetésre jut, hogy mind a közvetett bizonyítékok száma, mind azok minősége arra utal, hogy Wuhan városának virológiai intézetében laboratóriumi baleset következett be a jelenlegi járvány okaként”.

    A tanulmány legfontosabb pontjai a következők:

    1. Nem azonosítottak köztes gazdaállatot, amely elősegíthette volna a SARS-CoV-2 kórokozók denevérektől emberre történő továbbadását.
    2. A SARS-CoV-2 vírusok meglepően jól kapcsolódnak az emberi sejt receptorokhoz és behatolnak az emberi sejtekbe ami a SARS-CoV-2 kórokozó nem természetes eredetét jelzi.
    3. A Wuhan Városi Virológiai Intézet kutatócsoportja évek óta genetikailag manipulálja a koronavírusokat azzal a céllal, hogy fertőzőbbé, veszélyesebbé és halálosabbá tegye őket az emberek számára.
    4. Számos közvetlen utalás található a SARS-CoV-2 kórokozó laboratóriumi eredetére.

    Forrás

Új hozzászólás Aktív témák