Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    444.hu - Közel kétezer koronagyanús beteget hagynak ki a kórházi statisztikákból, de attól még őket is el kell látni


    Akinek pozitív a gyorstesztje, azt értelemszerűen a fertőzöttek mellé fektetik. Akinek negatív, azt nem küldhetik a fertőzöttek közé, nehogy elkapja a vírust, és nem mehet a nem fertőzöttek közé sem, nehogy továbbadja nekik. Őket külön kell elhelyezni, amíg megérkezik a PCR eredménye. Esetleg CT-t is végezhetnek, ami, ha kimutatja a koronavírusra jellemző elváltozást a tüdőn, szintén alátámasztja a fertőzést.
    Az egyik orvos szerint októberben és november elején, a legnagyobb dömping idején előfordult, hogy a gyanús eseteket a fertőzöttek mellé fektették.„Szakmailag nem szerencsés, de ha nincs hely, akkor nincs hely. Még mindig jobban járnak, mintha egyáltalán nem látnánk el őket.” Október végétől egyre látványosabb jelei voltak az összeomlásnak: Nyíregyházán az idős háziorvosokat is bevonták az ellátásba, máshol repedező jégről beszéltek, egy győri orvos pedig kétségbeesetten posztolt arról, hogy nem tudják hova tenni a betegeket.

    ---
    Egy covidos betegeket ellátó orvos, aki lemaradt Orbán Viktor múlt heti interjújáról, tőlünk tudta meg, hogy a gyanús esetek kimaradnak a nyilvános statisztikából. Először el sem akarta hinni.
    „Sosem gondoltam, hogy ha felveszünk 100 koronagyanús beteget, és abból 60-nak rögtön pozitív a gyorstesztje, akkor a maradék 40-et kivonják.”A betegeket lehetőleg még a mentőben, de legkésőbb a kórházban antigén gyorsteszttel vizsgálják. Ez nagyon hamar eredményt hoz, és ha pozitív, szinte biztosra vehető, hogy az illető tényleg fertőzött. Ha negatív, elvégzik a szuperbiztos, de lassabb PCR-t is.

Új hozzászólás Aktív témák