Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Parci #62701 üzenetére

    errol megkerdezhetjuk a topikban az orvosokat, de szerintem ezt a vonalat itt laikusokkal nem kene eroltetni, mert nagyon hamar egy ujabb talalgatos facebook thread szintjen talalhatjuk magunkat :R

    az esz nelkuli gyogyszerezes konkretan siman tobbet is arthat, mint amennyit hasznal. laikuskent az ember nem tudja felmerni, hogy mennyire nem ert a temahoz (ld Duning-Kruger), emiatt szerintem egy ilyen otleteles egyszeruen veszelyes. a topikban statisztikahoz se ert feltetlenul mindenki (pl korrelacio, kauzalitas, eloszlasok, kulonbseg accuracy es precision kozott; erre jon meg a kiserleti metodika ismeretenek a hianya), ugy pedig nagyon konnyu rossz kovetkezteteseket levonni.

    gaz helyzet van, akinek meg van tapasztalata a rendszervaltas elottrol annak meg bejohet a regi reflex, hogy mindent jobb megoldani otthon, az embernek maganak. ettol fuggetlenul ez nem az a helyzet, ahol okosban kene megkontarkodni otthon.

    szoval potcselekvesek helyett amennyire tudjatok, minimizaljatok a kontaktokat. ha nem kapjatok el, akkor nem kell se hazipatikussa valni, ld a milyen vitamint szedjek, milyen gyogyszert szedjek, mit hasznaljak threadeket.

    kulfoldrol nezve az allatgyogyszeres thread ugyanolyan meredeken hangzik, mint a "masik oltas miatt nem lett jarvany Magyarorszagon" (igy osszel ezt a hipotezist elvethetjuk), vagy korabban az "esz nelkuli vitaminos" thread.

    ----

    analogiaval: emlekszel a forumtagra gondolom aki a CRT monitor tekercset tuningolta, hozzaertes nelkul, a gyakorlatban eletveszelyes otleteket adva, mert annyira nem ertett hozza, hogy azt se fogta fel, hogy csak a szerencsen mulott, hogy eddig nem halt bele a mutatvanyaiba.

    namost szakmai hatter nelkul gyogyszerelesrol elmelkedni kb hasonloan veszelyes terulet.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák