Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kw3v865

    senior tag

    Európa feladta a harcot, ezentúl nincs is értelme nézegetni a napi új megbetegedésekre vonatkozó adatokat:

    "
    Több országban is úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a tesztelési kritériumokat és ennek köszönhetően az esetszámok csökkenhetnek a következő napokban. Amikor Kína tett hasonlót óriási kritika érte, most az európai államok hasonló módon döntöttek. Lássuk a részleteket!
    Svédországban a legmagasabb szintre lépett a készültség és ezzel párhuzamosan a hatóságok az egészségügyi dolgozók és a súlyosan betegek tesztelésére fókuszálnak a jövőben és a normál emberek tesztelése háttérbe szorul. Erről Per Follin a svéd járványügyi hivatal egyik munkatársa beszélt. így aki enyhe tünetekkel rendelkezik, annak azt mondják maradjon otthon és nem tesztelik, így nem tudható, hogy fertőzött-e. Forrás: Helsingin SanomatSvájcban is úgy döntöttek, hogy csak azokat tesztelik, akiknek komoly már meglévő egészségügyi problémája van, vagy pedig 65 évnél idősebb. Azok, akik ebbe a kategóriába nem esnek bele, arra kérik, hogy maradjanak otthon és vállaljanak önkéntes karantént. Az embereknek azt javasolják, hogy ha másokkal laknak együtt, akkor zárkózzanak be egy szobába, ott is egyenek és a tünetek elmúlása után 24 órával jöhetnek ki az otthonukból – forrás: lenews.chNémetország: A Robert Koch Intézet oldalán olvasható, hogy “nagyon dinamikusan változó helyzet” miatt az Intézet oldalán csak azok az adatok jelennek meg, amelyeket elektronikus formában kapnak meg, a manuálisan jelentett esetek többé nem jelennek meg az intézet oldalán. A Robert Koch Intézet adatai voltak eddig a hivatalos német adatforrás, mostantól ezek a valósnál alacsonyabb számot mutatnak majd. Forrás: Robert Koch Intézet
    Megjegyzés: A fenti esetek világosan mutatják, hogy a hatóságok elengedték a tesztelést és az eset azonosítást és ez többé nem prioritás. A döntést az indokolhatja, hogy a járvány megfékezését már nem tartják valószínűnek. Ugyanakkor az esetszámok emiatt történő visszaesése hamis képet fest majd a valós helyzetről és ez az emberek viselkedését is befolyásolhatja, ami gátolhatja a vírus terjedésének lassítását ."

    Forrás: http://pandemia.hu/koronavirus-hirek-03-11/

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák