- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
-
Balinov
titán
válasz Lnksing #4748 üzenetére
cpu-z-vel elelnőrizd,milyen magos a 2800+ . ha newcastle (cg stepping),akkor 9x255-265 mindenféleképp.ha sempron a 2800+ akkor meg 8x250 minima,de Motion_Blur 24xx-en járatja,igaz az nem 2800+,csak 2600+ (fele az L2 cache)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
OBLIVION
csendes tag
Nagy bajom van.Az amitt az aláírásomban láttok csak windowson belül igaz szoftveres húzással,bioson belül 9*215.Stabil a 9*270-em.Mi lehet az ok?
[Szerkesztve] -
Xeonit
csendes tag
válasz OBLIVION #4754 üzenetére
Ez lehet a gond: GIGABYTE K8N PRO-SLI nem nagyon szereti a tuningot ha jól tudom. Ha nincs a chipseten (nforce 4 SLI) aktiv hütés akkor tegyél rá mert az biza nagyon melegszik. De konkrétabban bármi lehet, ird le mit csinál és mi a baj részletesen.
Xeonit. Isten mondá: ''Legyen világosság!'' Chuck Norris mondá: ''mond, hogy kérem szépen!''
-
OBLIVION
csendes tag
Hát langyi,bár most nics terhelve.Mit csinál?Semmit.Azt írja mint 215 alatt.A proci az órajel felett van,ha ezután az üzenet után nem bootol tovább,akkor az újraindítás után menjek biosba és állítsam vissza.211 1,4v-vel, 215 1,42-vel.További feszemelés nem ér semmit,ez a max.Windowsban meg stabil 270-en.Ilyenkor nem számít a passzív hűtés?
A biosom friss,tegnap töltöttem. -
stator
csendes tag
Lenne egy kérdésem! Lehet hogy off-topic de milyen léghűtést válasszak egy 3700-es SD-hez? Csak közepes tuninghoz kellene, mondjuk 1,5V vagy 1,55V-ig max. És ez már biztos nem ide tartozik de ha már írok: Leadtek 7800GT-hez szintén léghűtés érdekelne.
( Lehet hogy korábban volt róla szó de nem akarok visszaolvasni 5000 hozzászólást ). -
Balinov
titán
válasz OBLIVION #4756 üzenetére
Üdv,biosban a Crtl+F1 kombót próbáltad,ha nem,csekkold,előjön egypár plusz bios opció.
ramokat visszaosztva sem tudod bios szinten húzni?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
bozont
veterán
válasz Ultram3jor #4712 üzenetére
Azér nem olyan rossz az az s754,ne szóld le Abban egytértek hogy ha újonnan vesz rendszert akkor s939et vegyen,de a DCn kívül tényleg nem különbözik a ''kistesótól'' és sztem a dual channel sem jelent túl sok teljesítménítöbbletet.Sőt,ha mostanában nem gondolkozik DCn akkor én inkább a a s754et ajánlom,hiszen sokkal olcsóbb és lassan az s939 is kihal, szóval...
-
cettlee
őstag
válasz OBLIVION #4762 üzenetére
nah ha izi tune-al huzom akkor fixen marad a pci busz, viszont ha clock gennel akkor megy fel a pci a HTT-vel párhuzamosan neked fix clock gennel is?1.0.4.2. es verziot használom.
amugy nekem 220as fsbbnél már fagy a easy tune. clock gennel simán jo minden csak emelkedik a pci.és igy 250 fsb-nél már 40 mhz.
amugy biosba találtam olyat hogy Auto detect PCI clock. ezmi lehet? -
OBLIVION
csendes tag
válasz cettlee #4765 üzenetére
Én maradtam az EasyTune-nál.Nem is szeretnék igaázán jó szoftvert találni hozzá,mindenféleképpen biosban szeretném megoldani a dolgot,az a biztos.
Újraindításkor fagy?Mert ugye be lehet állítani,hogy indúljon újra az uccsó mentett beállításnál.Úgy nekem is fagy.De az adott indításkor még 280-nál sem fagy,csak játékban,vagy tesztben.270 a max.
Nem tudom mi lehet az utolsó kérdésedre a válasz. -
Xeonit
csendes tag
Na azért az eggyik legfontosabb dolog amiért a Soket 939 jobb fizikailag a Soket 754 -nél, az maga a 939 láb mivel azen keresztül jóval nagyobb áramerősség punpálható bele a processzorba. Tehát nagyobb teljesítményt képes leadni és felvenni mint a kissebbik társa.
Mivel tudjuk a lábaknak elég nagy százaléka használódik fel arra, hogy tápellátást biztosítson a magnak igy már látszik, hogy fizikailag is nagyobb teljesítmény felvételű processzorok tehetők bele, gondoljunk csak bele mekkora áramfelvétele van egy processzornak mondjuk FX 60. Ezért is kellet váltani mindkét nagy gyártónak (Intel, AMD) a több lábbal vagy kivezetéssel operáló rendszerek felé.Xeonit. Isten mondá: ''Legyen világosság!'' Chuck Norris mondá: ''mond, hogy kérem szépen!''
-
Xeonit
csendes tag
válasz #65675776 #4770 üzenetére
És szerinted a levégőből kapja a feszültséget a második csatorna? Vagy egy felsőbb szellem koncentrál neki össze annyit amenyi kell? Ha tanulmányaimra jól emlékszem vissza akkor ez kétséges. A második sávnak is kell táp vagy nem? Szolj ha tévednék.
[Szerkesztve]Xeonit. Isten mondá: ''Legyen világosság!'' Chuck Norris mondá: ''mond, hogy kérem szépen!''
-
Ultram3jor
senior tag
Bárki bármit is mond, a 939 jobb mint a 754, minden szempontból!
Üdv, Dávid
-
törölt tag
-
Digitalboy
senior tag
Sziasztok!
Tuning szempontjából melyik jobb választás? 3200+ vagy 3500+?
Vagy a 3500+-ot sem lehet nagyon feljebb húzni?www.momogsm.hu
-
bozont
veterán
Jó,akkor helyesbítek,az alacsonyabb órajeleken futó processzorokat nézve a s754 ár/teljesítményben jobb mint a s939.De ezt is mondtam,ha vki nagyobb teljesítményben gondolkodik,vagy később(nem annyira később,mielőtt vki az új foglaltról kezdene prédikálni ) DCben akkor persze vegyen 939et,de ha vki most vmi 3000+-3200+os procit akar,akkor biztos nem azér mer van pénze dögivel,szóval az biztos h 1-2éven belül nem fog újra váltani és akkor már itt az új foglalat.Ezen a szinten én a s754et ajánlom.
-
törölt tag
Igazság szerint a Functional Data Sheet-ek alapján meg lehet mondani, hogy melyiken mennyi ''feszültség-tű'' van, és melyik mire szolgál. De én bizony lusta vagyok megszámolni őket.
Alapvetően rossz szemlélet szerintem, hogy csak azért növeljük a kivezetések számát, hogy több energiát juttathassunk be. Inkább csökkenteni kellene a fogyasztást. -
gabber01
addikt
És mi van akkor, hogyha vki úgy gondolkozik (mint én is), hogy most vesz egy 3000+/3200+-t, amit felhúz amíg tudja és majd ha később lejjebb mennek az X2-ök árai, akkor beinvesztál egy olyanba, ugyanakkor nem akar megint platformot váltani? Ehhez a megmozduláshoz pedig a s939 a megfelelő.
Egyébként, ha meghallom, hogy vki s754-t ajánl megvételre egyszerűen kiráz a hideg. Szerintem badarság arra hivatkozni, hogy csak annyiban különbözik, hogy nem tudja a DC-t, és ez úgysem jelentene nagy teljesítménytöbbletet (igenis, vhol elég sokat számíthat mellesleg), meg hogy pár ezer Ft-al olcsóbb. Az s754 halott, és ez tény, ezt nem lehet tovább fejleszteni semmilyen irányba, míg egy s939-be vehetsz X2-t, sőt akár FX60-at is. Az s939 legalább olyan halott, mint az AGP: él és virul .( az AGP mondjuk már tényleg az utolsókat rúgja).Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
7Heads Drago
veterán
Császtok skacok!
Nforce 4 sli -nél normális hogy 50 fok körül van az alalapi chip egy Zalman NB-32K passziv hűtővel?
Az alaplap az everestnek 32 fokot mutat de egy Cooler Master Aerogate II. thermal sensor -ja azt mutatja hogy 52-56 fokos, és fogásra is nagyon meleg a hűtő!
Húzva a gép elég rendesen fagy is !
THX előre isÚgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
szicsu
őstag
válasz 7Heads Drago #4778 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a lap fagy, nem a proci?
az 56C' az amúgy nem kevés...''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
gyurczy
őstag
-
szicsu
őstag
válasz 7Heads Drago #4778 üzenetére
nekem most a dfi-nek gyári aktív hűtéssel 39C' os
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
cettlee
őstag
a ht link fesz emelés az a nord bridge? az fog melegedni jobban töle?
mer én külön tok adni a HT-nek mega csipszetnek is feszt -
bozont
veterán
válasz gabber01 #4777 üzenetére
De lehet hvki úgy gondolkozik(mint én is ) h most vesz egy 3000+os procit amit felhúz meg egy 6600GT-t vagy ha lejebb megy az ára 7600GT-t(persze PCI-ere gondolok itt,ami esetleg jó lesz egy későbbi konfigba is így azt majd nem kell venni) és kihúzza addig amíg elérhető áron lesznek az M2es cuccok.És erre a s754 a megfelelő mivel egyazon órajelű processzorok között 10eFt os árkülönbség van.És már mondták a s754re is hogy halott,aztán mégse...
-
-
brd
nagyúr
Érdekesek ezek a vélemények. A Socket A-t hány évig is ''tartották életben''?
Ez nem Intel, hogy minden procihoz új alaplap/új foglalat...The only real valuable thing is intuition.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest