-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szponzor
senior tag
Találkozott valaki olyannal, hogy az Edifier HSC2330-nak pattog a hangszórója. Akkor is ezt csinálja, ha ki van húzva hangkártyából. Ilyenkor mi a teendő? PC-Gear-en cserélik szerintetek?
-
dudika10
veterán
-
Tothgera30
Ármester
Hú, ha minden igaz, lett egy raktárban maradt Genius 2000A-m .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
PuMbA
titán
válasz Tothgera30 #8454 üzenetére
Csak nehogy elromoljon a csipogó, mert azt már a szervízbe se tudják kicserélni. Sajnos a régebbi Genius hangfalak hajlamosak elromolni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nem, de felesleges. Már ott elvérzik a dolog, hogy henger alakú pálcika szatelitjei vannak, de vannak itt még speciális témák:
1. "Down-firing midrange drivers deliver warm, enveloping sound"
Lefelé irányuló közép? Hogy lesz ebből sztereó tér? Ilyenről még sose hallottam, de az Altec Lansingnál már kínjukba szerintem nem tudnak mit kitalálni.
2. "Features a total of seven drivers in a small, compact frame"
Több hangszórótól nem fog szebben szólni egy rendszer.
3. "Crisp high end with specially engineered micro drivers"
Tehát 300Ft-os csipogók. Még a subwooferbe is rakhattak volna vagy 4-et.A felhasználói vélemények is nagyon rosszak, akármilyen külföldi oldalt nézek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Érdekes, csak tudnám akkor miért csinálnak belőle immár 3. szériát? Ha olyan rosszul szól akkor a 2. széria ill 3. széria sem érte volna meg a sorozatgyártást."
A Logitech hangfalai is rosszul szólnak mégis rengeteget adnak el belőlük. Szerintem Edifier R1600T
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Már múltkor más topikban is fennakadtam azon, hogy valami mellett azt hozzák érvnek, hogy lehet kapni a boltokban, tehát nem lehet olyan rossz.
Akkor is azt mondtam rá, hogy: a cigarettát is árulják, akkor az se lehet olyan rossz?Nézz szét az Edifier kínálatában.
Pl ha a nevem alá kattintasz vagy rákeresel itt a topikban akkor olvashatsz az egyikről véleményt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
pH érték
aktív tag
-
Welasquez
csendes tag
Hi!
Az 1600T-ben van erőssítő??
-
magedla
tag
válasz dudika10 #8469 üzenetére
Egy vásárlás előtti tanácsadásra térnék vissza hozzátok.
Néhány napja kértem ki a véleményeteket 2.0 hangfal ügyben.
A következőket javasoltátok:
~ 20k: Edifier R1600T
~ 40k: Behringer MS40
schawo fórumtárs ajánlása alapján az Edifier-hez érdemes lenne egy Xonar DS/DX-t is venni.Utánanéztem, hogy a Behringer-t hol tudnám beszerezni. Tudnátok esetleg javasolni egy megbízható boltot? Itt találtam 37300-ért 2 év garanciával ingyenes házhozszállítással. Ismeritek őket?
Az Edifier esetében az ár mellett viszont az is szimpatikus, hogy Pc Gear-nél beszerezhető. Velük már van pozitív tapasztalatom. Hangkártyát azonban nem szívesen vennék, nem is annyira a plusz költség miatt, mint inkább a minél kevesebb alkatrész házba zsúfolását szem előtt tartva.Hangminőség szerint melyik esetben kapnék többet (Behringer vs Edifier+Xonar DS/DX)?
@ dudika10: Előfordulhat, hogy hangkártya nélkül is élvezhetném az Edifier minden előnyét?
True victory is victory over oneself
-
g4b3n
tag
Milyen 2.1-t ajánlotok 10eFt körül?
-
magedla
tag
válasz dudika10 #8472 üzenetére
Sajnos az alaplapra még várnom kell a Sandy fiaskó miatt.
P67 alaplapot fogok venni valahol 30-40 ezer környékén, pl: ASUS P8P67Digibest-ről sajnos én sem hallottam, az nem túl bíztató, ha Ti sem.
Ismertek esetleg egy megbízható Behringer forgalmazót?
Vagy jobban járok az Edifier-rel?True victory is victory over oneself
-
Tothgera30
Ármester
-
magedla
tag
válasz dudika10 #8474 üzenetére
Szuper, végre nem egy webshop. Alapítva: 1981
Most vettem csak észre, hogy árgép-en, ahol a DigiBest-et is találtam, ők vannak az első helyen. Azt hittem, hogy mind webshop lesz és egyből ráugrottam az ingyenes házhozszállításra. Legközelebb jobban körülnézek.Akkor szerinted Behringer legyen?
Ha igen, holnap reggel be is ugrom hozzájuk.True victory is victory over oneself
-
dudika10
veterán
válasz magedla #8476 üzenetére
A behringerrel se spórolod meg a hangkártya árát, csak ott már be van építve a hangfalba. Ez jó is meg rossz is, később nem tudod lecserélni csak helyettesíteni, viszont kényelmesebb.
A Behringer talán jobb minőségű alkatrészekből van összerakva, de egyik hangfal se tökéletes. Én ha lenne rá keretem valószínűleg a behringert választanám.
Ha nem jön be elcserélhetjük majd 1-1-ben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
magedla
tag
válasz dudika10 #8477 üzenetére
Azt hiszem, hogy a Behringer mellett döntök.
Egy Genius SP G-10 szintű hangfal (10 éve vették még szüleim az első családi pc-hez) és egy noname 2.1 (ajándék volt, fél év alatt megutáltam a dobozhangot, a gerjedést és a zéró teljesítményt) után biztosan kellemesen fogok csalódni benne.
Ami a hangkártyát illeti, eddig sosem volt. Ha vennék sem hiszem, hogy egyhamar lecserélném, ezért most inkább a kompakt megoldást választom.
Amint megvan, megírom a tapasztalataimat.
Ha nem jön be, beszélhetünk a cseréről.Hálásan köszönöm a segítségeteket!
True victory is victory over oneself
-
nrc
tag
Üdv!
Lakáson belül könnyen mobilizálható "hangrendszert" keresek, amit alkalmanként notebookhoz, második pc-hez, mobiltelefonhoz, esetleg TV-hez csatlakoztatnék. és max. 10.000 HUF környékén szánnék rá.
Eddig az alábbi két esélyest találtam:
Genius SP-HF 800 Pro (8.500 HUF)
Creative Inspire T10 (11.000 HUF)Hangminőség szempontjából a tesztek/fórumok átnézése alapján úgy sejtem, hogy a Creative hangszórója lenne jobb, a Geniusban pl. eleve csak egy hangszóró van és nem láttam, hogy lenne lehetőség a hangszínszabályzásra ennél a típusnál.
A kérdés tehát az lenne, hogy vajon a T10-es szól-e annyival szebben, ami megérné azt a közel háromezer forintos különbséget, illetve ha tudnátok mondani olyan PC-s hangszórót, ami szól kb. úgy, mint a Creative T10 és olcsóbb, vagy kisebb nála, akkor azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
A Microlab Pro 2-vel vagy A6201-el van valakinek tapasztalata, mert most külföldről tudok hozatni, esetleg egy próbát megér? Közben járatódik a 2000A-m, és egyre szebb hangja van, erős a vágy hogy ez sokáig marad még nekem.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
butyu
csendes tag
Sziasztok!
Hangfalat szeretnék venni ami elsősorban filmnézésre nagyon kicsit zene hallgatásra lenne használva. Szeretném rákötni egy lcd tv-re ill. a pc-re. Amin gondolkodtam Genius 1255A, 1800A ill. Edifier r1600, hcs2330. Egy GA-P35-DS3 alaplapi hangkarival lenne meghajtva. Az ár persze lényeges, de tudok még 3-4 hónapot gyűjtögetni, hogy vagy 10 évig ne kelljen másik hangfalat venni. (Most egy Fujitsu soundbird 5.1 "csodát" használok majdnem 10 éve )Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Tothgera30
Ármester
-
truefx
aktív tag
Nekem is valami tűrhető hangú 2.1-es kéne TV-hez, DVD-zéshez. Létezik olyan, amihez van távirányító?
-
kkrisi
senior tag
sziasztok!
A véleményteket szeretném kérdezni, hogy szerintetek egy ilyen kis 2.1 el mennyire szólna jól a telefon? Mert nekem ez volt minden vágyam, hogy csináljanak már egy olyan hangszóró, ami 2.1 és kis méretben, tehát telefonhoz is jó legyen és véégre!!
Tudom nem kell tőle csodákat várni, mert suliba lesza masina és elemről lenne működtetve! Szerintetek megéri? vagy egy iylennel csak bukhatok?
[ Szerkesztve ]
-
magedla
tag
válasz magedla #8478 üzenetére
Jelentem, hogy megvettem a Behringer MS40-et!
Mindezidáig csak a boltban volt alkalmam meghallgatni.
BB Studio: nagy pirospont. Segítőkész és hozzáértő kiszolgálás, kipróbálási lehetőség. Az öregúr nagyon kedves volt, legalább egy órát töltöttem ott.Holnap neki is esek a tesztelésnek, egyelőre csak zenékkel és HD filmekkel.
Igazán sikeres napot zártam ma, ugyanis beszereztem egy Dell U2311H-t is, így már valóban csak a Sandy alaplapokra várok.True victory is victory over oneself
-
harry
veterán
válasz Tothgera30 #8482 üzenetére
Megvettem a Geniust, tényleg jól szól Ami kicsit zavaró, hogy érzékeny arra, ha ilyen rádiós aktivitás van (pl. telhívás jön).
Hátul a két fal, ha jól láttam, egy RCA-Csíptetős megoldással van összekötve, de nekem rövid - megfelelő, ha veszek egy tetszőleges rca kábelt (ha sztereó, akkor szétválasztom), egyik csatit levágom, és rácsíptetem, másikat meg bedugom? Nem nagyon elemeztem még, hogy néz ki ez a csíptető rész.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ibituba
aktív tag
helo. ma megvettem a 2.0-ás rendszerem. Két lehetséges közül [link] [link] választottam. meghallgattam mindkettöt és nekem az utóbbi jobban bejött. ezt is választottam. Véleményem szerint igy elsöre nagyon pozitiv "kis" egység ez. csak is kizárolag 2.0át akartam és egyáltalán nem tünik fel a sub hiánya. nagyon jol és pontosan be lehet állittani a hangszineket. és ami nagyon fontos fél illetve 3/4 hangerö környékén sem lép müködésbe a limiter ami leszbályozná a mélyet(ugyanis találkoztam ilyennel is) hanem szépen egyenletesen teljesit ahogy kell! nincs alapbugás sugás sipolás. maximálisan elégedett vagyok. a külsö meg relativ. nekem tetszik ez a desing. azt mindenki maga dönti el. ugyhogy szerintem jo vétel volt.
-
Ibituba
aktív tag
mégis egy negativumot észrevettem de ezt mondjuk orvosoltam is egyből. a hozzá adott 2 RCA-jack kábel.... na az ment egyből fiokba es egy minőségi(bb) kábelen kapja meg a jelet. ennyi legyen a legnagyobb bajom vele!!!
[ Szerkesztve ]
-
DarthRoni
tag
Sziasztok, Edifier HCS 2330-ról vélemények? : ))
mostanában tervezem venni
a véleményeket előre is köszönöm
-
harry
veterán
Amelyik az válaszolt postban szerepelt Genius 1255A.
Mondjuk kicsit furcsállom, hogy a két hangfal közti kábel is kéteres, gondolom az árnyékolás, de az meg miért így van megvalósítva... Keresek valami szétszedős leírást, nem tudom, a fő hangfalról hogy lehet lecsatlakoztatni a kábelt, nagyon szétberhelni meg nem akarom.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
dudika10
veterán
Sima RCA kábel van a két hangfal közt, nem? Azt egyszerű RCA apa-RCA anya kábellel meghosszabbíthatod. 2 ér alatt nem igazán működik egyik a meleg másik a hideg pont, ennyi kell, szimmetrikusnál 3 ér van egy csatornához, ha külön van erősítve a magas és a mély sugárzó akkor 4, ha még egy közép is van külön erősítve akkor már 6.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest