- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz Degeczi #60376 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Optikán csak kipróbáltam (rövid a kábel) de úgy nem működött a hangkártya hangjavítása (??). Vagy csak valamit nem jól csináltam.
Amúgy barátnőm szerint is (vakteszttel) az S360DB jobb, mint a Z2300. Talán kisebb hangerőn a Z2300 jobban adja a mozis hangot de nagyobb hangerőn a Jurrasic Park T-Rex pohár víz jelenetnél már nem így volt.#60377Picco: megfogadtam a tanácsotokat pár napja direkben küldöm rá a hangot, egy hétig így lesz aztán meglátjuk. Bár szerintem YouTube-hez kelleni fog a feljavítás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz d@minator #60401 üzenetére
Simán lehet, optikán eleve lényegtelen a hangkártya (leszámítva persze ha vmi játékban effekteket kell számolni), hiszen a digitális hangminta egy-az-egyben kerül ki. Pont ezért az adja a legjobb hangminőséget, pláne ilyen hangszóróval, ami közvetlenül digitálisan tudja azt feldolgozni. Valóban nem "javítás" a belepiszkálás, érdemes anélkül, optikáról használni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60403 üzenetére
Ezek szerint még mindig nem érted hogyan működnek ezek (pedig bő két hete pont veled beszéltünk erről), kár.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #60404 üzenetére
Annyit értek belőle, amit hallok is. Ami ellenkező majd mindennel, amit korábban írtatok róla. Egy filléres kínai DAC, hogy lenne már ugyan olyan "jó", mint egy profin "megszerkesztett", bepróbált típus. Nekem az tűnt nagy laikus mesének, amit ti itt erről írtatok. A saját fülemnek meg csak hihetek azért...
-
Andreyco
kezdő
Nekem van pár problémám az Edifier 2.1 S350DB-vel:
1. a csatiai között van 1db tuchel /din/ , meg egy olyan, amit 30 éve használtam a 386-os pc egérbemenetéhez...érdekes...
2. a távirányítója kézbe véve használhatatlan...asztalon letámasztva sem tűnik praktikusnak...
3. nincs porvédő selyemmaszkja.
a hangja lehet jó, nekem nem kell. -
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60408 üzenetére
Próbáld már egyszer végre megérteni, egyáltalán nem bonyolult!
DAC-nak analóg erősítővel szerelt hangszórók előtt van szerepe, de alább nem ilyenről van szó, hanem a digitális jelet közvetlenül feldolgozó típusról, ahol pont digitális csatlakozást használva nincs DAC (max a PWM végfokot tekinthetjük annak, hiszen utána jelenik meg a hangszóró motorokon az analóg jel, de az egy megkerülhetetlen, fix komponens)Most azt próbálod bemesélni, hogy jobban szól, ha beiktatsz ez elé két további lépcsőt: először a kedvenc DAC-oddal analógra alakítod, majd a hangszóró analóg bemenetét feldolgozó filléres AD konverteren is átküldöd... (ami szintén megkerülhetetlen, és muszáj ilyenkor, mivel ismét: a hangszóró elektronikája digitális jellel dolgozik)
Természetesen másképp fog szólni (és még az is elképzelhető, h vkinek vmilyen elszíneződés miatt tetszik) de jobban nem.Ezeket digitális bemenetről érdemes használni, ha csak mód van rá, így adják ki a maximumukat.
[ Szerkesztve ]
-
Andreyco
kezdő
válasz Degeczi #60412 üzenetére
igen, de ez olyan nekem mint egy időutazás...ezek a csatik 30-40 évvel ezelőtt voltak használatban...fura...ráadásul minden produktumuknál más konfigurációt használnak. olyan mintha megvettek volna egy bontásra itélt raktárat és a benne levő alkatrészeket nem hagynák kárba veszni...
-
Andreyco
kezdő
az EDIFIER M601DB-om kb 10 óra járatás után határozottan jól szól.
-
senior tag
válasz Degeczi #60411 üzenetére
+1
Annyi pontosítás, hogy van DAC ezekben is. A legtöbb digitális alapú Edifier a váltás után TAS5754-es chipeket használ, amikben integrálva van egy 2-csatornás DAC (~ Burr-Brown PCM1791) és egy sztereó class D komponens (768kHz PWM).
Más szóval, van valódi hw-es D/A konverzió a PWM előtt, nem pedig tisztán digitálisan hajtják a PWM-et (mint egy "PowerDAC").
Természetesen ettől még a (már sokadszor) leirt okfejtés helyes, egy plusz, amúgy felesleges D/A-A/D loop csak rontani tud a minőségen (és ez az esetleges analóg zaj mértékétől függően hallható is lehet)...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Andreyco #60413 üzenetére
Annyiból rohadt hasznos, hogy tipikusan az ilyen csatlakozók-kábelek alapján lehet ránézésre gyorsan megállapítani, hogy egy aktív hangfal valódi aktív x-over / multiamp konfig-e [mert ha csak kéteres kábel megy az aktív (master, általában R) dobozból a másikba (passzív, általában L), akkor biztosan passzív hangváltó van a termékben]. Más gyártók is hasonló (DIN-szerű) csatlakozókat használnak ilyen 4- és 5-eres összekötésekhez, nem véletlenül (kevesebb hibalehetőség, mint mondjuk egy 4x banándugós korbács).
-
Andreyco
kezdő
Ezek az Edifier 2.1-es 70+ wattosak nem társasházi lakásokba valók...brutális a max hangerejúk.
-
Hauptmann
addikt
Ha már szóba került az optika. Nekem azzal van összekötve az S360DB, meg a Xonar DX. A Windows 11-ben, 'A hang lejátszási helyének kiválasztása' menüben két lehetőség van, az egyik a 'Digitális kimenet', a 'Hangszórók'. Melyikre érdemes tenni?
-
Degeczi
nagyúr
válasz kutyek #60417 üzenetére
Igen, ez már eltérő lehet - nem csak típusonként, de még azon belül is: pl. az S350 csak a mélynyomóhoz alkalmazza az általad említett TAS5754-est, a szatelit dobozok hangszóróihoz már TAS5707 ill. TAS5713-at használ, amikben nincs ilyen kivezetett DAC ill. analóg bemenet, azokat csak a digitális bemenetükről lehet meghajtani.
-
kezdő laikus
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, korábban is sok hasznosat olvastam itt, amit köszönök Nektek. Edifier R1380DB hangfalam Bluetooth-ja megadta magát, egyik napról a másikra nem lehetett többé csatlakozni, jelenleg lassan egy hónapja várom a javítás eredményét. A hiba miatt megingott a bizalmam a márkában, ha ez két hónappal később történik már nem tudtam volna gariztatni, ezért gondolkodom egy új hangfal vásárlásán.
Előtte R2730DB volt, de az túl nagy volt ide méretben és hangban is. Tévé mellé és zenehallgatásra használjuk. "Túl profi" hangfalra nincs szükségünk, ahhoz olyan tér is kellene ahol érvényesül. A hangzás, a Bluetooth és a méret is fontos, de a jelenleginél kicsivel lehetne nagyobb azért. A 2730 után csalódás az újabb modell, szeretnék egy megbízhatóbb darabot amivel évekig nem lesz gondom.
Tudnátok javasolni néhány alternatívát?[ Szerkesztve ]
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok, most rendeltem egy Edifier MR4-et,
asztali PC-re lenne kötve, de nem néztem utána csak kattintottam annyira megtetszett tesztek alapján, simán tudom majd a géphez csatlakoztatni?Közben megtaláltam sima lesz, főként Youtube és podcastek fogyasztása lesz a cél viszonylag közelről, kint nappaliban TV mellett meg az s350db dübörög amit nagyon szeretek, de zörög a mélyládám membránja...eléggé zavarja a fülemet, ezen lehet valahogy javítani?
Valamint tudnátok ajánlani budget hangfalállványt a magasoknak? Most lent vannak a földön de érzem hogy még sok lenne bennük ha emelnék rajuk.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
PuMbA
titán
Kali-nál tök érdekes dolgok lettek:
LP-6 otthoni felhasználásra
Kicsi és olcsó mélyláda, ami 32Hz-ig lemegy
Beépített erősítő nélküli monitor[ Szerkesztve ]
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Logitech Z313 2.1 hangfalszettem, (már régen garanciális), aminek valószínűleg a távirányítójánál kontakthibás az egyik vezetéke. Tudnátok esetleg egy szervizt ajánlani Budapesten, ahol meg tudják javítani? (Dél-Pest előnyben) -
senior tag
válasz joe979 #60430 üzenetére
Én megnézegettem, nekem szimpatikus nagyon az mm-6, viszont manual + review-k + fórumok alapján van pár bibi:
- nincs input selection Ezt nem is értem, hogy gondolták. Nálam a coax és az optika mindig be lenne dugva, és nem tudom, hogyan lehetne váltani a kettő között?! manual nem említi a témát
- nincs soft off / auto power off - cserébe nem tudom, mennyi az idle fogyasztás.
- távirányítós volume +/- csak a digitális inputokon működik, és csak a fizikai Vol poti által adott szinttől tud halkítani, ez így nagyon nem oké szerintem.Gondolom, majd a v2 jobb lesz...
-
Lajmund
őstag
-
silver10
aktív tag
válasz Andreyco #60416 üzenetére
A hálószóbai lapos (tényleg nsgyon lapi ez a QLED)TV-hez vettem nemrég egy EDIFIER R1855DB-t(2.0) A TV hurkán szól. 🙂Első meghallgatások alkalmával megállapítottam, hogy buffogós a mélye nincsenek deffiniált középhangok, és vérszegény a magastartomány is. Akkor jól bevásároltam. Aztán 3 nap járatás (kb 12 óra)után kezdett úgy tünni, hogy egész másképp szól. Filmnézésnél kifejezetten elégedett lettem és elkezdtem zenében is „tesztelni" ugyanúgy optikain. Oldfield Tubular Bells 2-vel, mivel sokféle hangszer, basszus, zongora, csilingelők felvonultatva benne. Aztán az Amarok c. lemezét szintén optikain. Ebben elég dinamikus váltások vannak, dobleütésekkel gitár, stb. effektekkel. Ha nem is hifi a cucc, de megnyugodtam. Akár zenével, akár filmmel hallgatva teljesen megéri az árát ez a sztereo hangcucc.. És a nappalinkban lévő 5.1-es Yamaha-Tannoy „nagy" házimozi szettemmel vetettem össze.
[ Szerkesztve ]
-
Holnap jönnek a T8V-k, kíváncsian várom milyen lesz.
Kár, hogy az S3000 Pro-tól már egy hónapja elbúcsúztam, jó lett volna legalább közvetlen utána meghallgatni őket, de a jelenlegi kis Philips hifi után legalább biztosan nem lesz majd hatalmas csalódás.[ Szerkesztve ]
-
Szóval Adam T8V.
DAC még nem érkezett meg, szóval most csak egy mezei RCA-val használom. Első negatív élményem itt jött, egyszerűen annyi zajt felszedett, hogy az egér mozgatása közben rendesen sípoltak a hangfalak. De rendezgettem kicsit a kábeleken, most már gyakorlatilag nulla zajt szed össze, pedig először megijedtem, hogy így használhatatlan lesz.
Ribbon magas: nagyon jó! Egy fokkal szolidabb, barátságosabb hangja van mint az S3000 planárjának, nem karcol annyira, viszont részletesebbnek tűnik a magastartomány, nagyon tetszik.
Ami már kevésbé tetszik, az az, hogy egyszerűen fáj tőle a fejem. Ilyenre sem volt még példa ezelőtt, konkrétan 10-15 perc szolidabb hangerőn történő zenehallgatás után is már robban szét a fejem. Próbáltam más pozícióból, más helyen hallgatni, de egyszerűen nem, nem bírom.
~125Hz körüli tartomány nekem kicsit soknak tűnt, szóval ha már úgyis hangkártyáról megy, driverben lejjebb vettem kicsit. Így egy fokkal már kevésbé akar szétrobbanni a fejem, de még mindig nem tudom sokáig elviselni.Visszasírom az S3000 Pro-t, azt bármeddig tudtam hallgatni. Ezzel mégis mit tudnék kezdeni? Sosem voltam még ilyen helyzetben, ez nekem új, tanácstalan vagyok.
Vagyis hazudtam, Z333-tól is rosszul voltam, de az csak azért volt mert egyszerűen undorító hangja van.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Én ezt a fej szétrobbanást nem teljesen értem. Én 2 méteres szabályos háromszögben hallgatom a tv8-akat. Igaz smsl do 100 dac-ról és gyönyörűen szólnak föleg ha normális minőségű zenét hallgatok. Szerintem még be kell járodnia nekem sokat változott 1 hónap alatt a hangzás. Nálam tannoy hangszorokat váltott az adam és szerintem nagyon jól szól. Nálad milyen elrendezésben van milyen messze vagy tőlük?
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
válasz Lajmund #60439 üzenetére
Asztalon vannak, viszonylag közel, befordítva, háromszögben, ahogy eddig minden hangfalam is használtam.
Szépen szól, nem is arra céloztam, hogy ez nem így lenne. De egyszerűen már rövidtávú zenehallgatás után is fáj a fejem tőlük. Tegnap is, ma is ugyanez a helyzet. Próbáltam távolabbról is hallgatni, nem javult a helyzet.
Egyszerűen nem értem az okát, mert ilyen még sosem fordult elő. -
-
Picco
addikt
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Megjött ma a "jóárasított" Aqua-s R1280DBs, amit egyelőre csak leraktam így nagyjából jobbra és balra, de még így is megdöbbentően szépen kitölti a teret, nagyon tetszik a hangja
Kérdés, hogy a jelen állapotában hova tegyem? Eszembe jutott, hogy a monitorok mellé, azokkal egymagasságba veszek 1-1 kis polcot, és arra (a fülmagasságom a monitorok közepén van kb), vagy veszek egy hosszút, és a monitorok fölé teszem, akkor az a fejmagasságom felett lenne.
Ti melyiket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz kutyek #60446 üzenetére
+gubabela
Köszi, ezekre figyelni fogok
Amit megfigyeltem, hogy a bal oldali hangszóró (ami nem a kezelőpaneles, ez van a hangszórókábellel összekötve), az kicsit mintha "rezonálna, zajos lenne, rezegne, recsegne" a mély hangoknál. Csak a bal.
Mind BT-nél, mind koax-nál (ugyanarról a gépről), a másik gépemről (optika) kevésbé'.
Egyelőre sima yt music-ról.
Sok és kevés mélyhang-kiemelésnél is.Van ötlet, mit nézzek meg, vagy ez ilyen?
-
mAden
csendes tag
Sziasztok gyors kérdés:
pc -> aktív hangfal-> sub outon keresztul aktív sub
vagy pc -> aktív sub-> line outon keresztul aktiv hangfal
2.megoldast gondolom jónak, de néha hallgatom a hangfalat Bluetoothrol is es akkor a sub nem működne gondolataim szerint. -
PuMbA
titán
Egy jó akusztika összehasonlítás:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest