-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet ragaszkodni a hülyeséghez de felesleges. Nekem van több interfészem is, van amelyik balancedként átviszi a zajt és volt ami unbalancedként immúnis rá. Semmi köze hozzá, hogy balanced-e a kimenet, az csak az interferencia ellen véd.
Jellemzően az szokott lenni a probléma, hogy a sok interfészen nincs galvanikusan leválasztva az USB, így átjön a földhurok. Persze ez megoldható egy izolátorral, ami egy pár ezer forintos cucc, csak figyelni kell rá, hogy az izolátor mennyi áramot képes átvinni, elég-e.
Szerintem itt senki sem mondta, hogy azonos hangerejűek lennének az audio interfészek. Legalábbis én biztos nem.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
zolikaDB
veterán
-
Molydeus
őstag
Némileg érintve a témát, kérdeznék:
Eris 5XT-ket kötöttem nemrégiben a meglévő fejes láncomra. Két forrásról használom a láncot:
- Egy kifejezetten zenehallgatásra összerakott Raspberry Pi4 USB bemeneten, lineáris tápon.
- Egy teljesen átlagos PC, ami egy USB Bridge-en keresztül éri el a DAC optikai bemenetét. Koax is opció, de még nem próbáltam. A bridge CCDH-575-ökkel újraórázza a bemenő USB jelet és galvanikusan leválasztja a PC-ről, szintén lineáris tápról megy.
A DAC és a rajta lévő fejes erősítő unbalanced. A monitorok az erősítő preamp RCA kimenetére vannak kötve, ezen megy a hangerőszabályozás is.
A probléma az, hogy monitorokon a PC-s ágon jól hallható valami valami cicergő zaj a középtartományban (vagy legalábbis ott feltűnő), aminek a másik ágon és a fejeseknél semmi nyoma. Alapterhelésen is jelentkezik és nem függ az egérmozgástól sem.
A PC UPS-en keresztül kapja az áramot, ami ugyanarra fesz. védett elosztóra van kötve, mint amiről a lánc is működik. Ez sajnos egy adottság, messze van a legközelebbi fali csatlakozó és ha egy másik hosszabbítóval hozok áramot a láncnak, akkor is ugyanazon a körön lesznek. Abban biztos vagyok, hogy nem a DAC és az AMP illetve az ezekkel közös föld a gond, mert az RPi-s ágon semmi jele a zajnak. Ugyanezen okból nem gondolnám, hogy a single-ended RCA bekötéssel lenne a gond.
Nem teljesen értem, hogy ha fejeskimentről hallgatom a PC-t, akkor miért nem hallható a zaj.
Lehetséges, hogy az APC elosztó a hunyó?
Holnap ideiglenes áthúzok egy hosszabbítót a monitoroknak egy másik fali aljaztból és úgy is kipróbálom.
Van esetleg más ötlet?Előre is köszönöm,
M. -
tibbike01
őstag
válasz zolikaDB #59907 üzenetére
Jesszus ember
1. nem 10 és 200ezerről volt szó.
2. sehol senki nem említett stúdió monitort (remélem te sem azokra gondoltál az Edifierekkel)
3. TV-hez azt vedd, amit oda szántak, ergó soundbart. Fogod hallani a párbeszédet, tudsz tv távirányítóval kezelni, vezetéknélküli mélynyomó, be tudod állítani az esetleges delayt, nem kényes az elhelyezésre és még jól is szól, zenére is! A Samsung sounbarok igen jók (soundbar topicban is dicsérik). De az első ajánlott az 80ezer körül van, ha nincs ennyid, akkor lehet bohóckodni kb bármelyik 2.0 pchez szánt hangfallal. 2023 van.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz tibbike01 #59909 üzenetére
Már véget ért a vietnami haboru???
Faj a derekam, de senki nem szolt, hogy masszak ki a loveszarokbol...
Jol van ember, most jottem ki a templombol, nem tudom, ki kivel van
De koszi. Nem tudom, mi megy most a TV-s hangkeltes vilagaban...
Akkor a 2.0-s hangszórókat hagyjam a p.csaba es toljam at a biciklit a soundbar topikba? -
Lajmund
őstag
válasz tibbike01 #59909 üzenetére
Én fostos hiki hoki soundbar helyett ha már plusz 100 ezer ft mint ami rászán akkor inkább EDIFIER S360DB. Amúgy nálam is úgy kezdődött hogy kéne valami a hoki logitech helyett aztán lett 2 adam audio t8v meg egy smsl do100 dac. És ezzel egész jól elvagyok. Hallgattam ilyen soundbarokat amiket ajánlasz kb 30 ezer forint amit érnek 100 ért harmat gyenge minőség.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz Cs1csó #59912 üzenetére
Ezekbe már van mély is és a tv hangszorotól és a 15 ezres szettöl jobbak de csak kb annyival amennyivel ettöl a soundbaroktol pl egy ilyen edifier 2.1. Az én véleményem hogy egy olcso soundbar-nál jobb egy olcsobb 2.0 de egyed drágább soundbarnál meg jobb egy edifier 2.1. Soundbar mindenhogy téves döntés akárhogy nézem mert árában mindig van jobb megoldás.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
zolikaDB
veterán
Na most be lettem kavarva
Mint irtam, 20e korul nezelodok, max 30e.
Sem 80k-s soundbar, sem 100+k-s 2.1 nem volt tervben Bar utobbi finomnak tunik.[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz zolikaDB #59914 üzenetére
en is 2 millio korul keresek uj bentley-t de nem talalok, te is igy fogsz jarni attol felek.
ha fontos a mely akkor sajnos zsebbenyulos a dolog. sajnos 20k kornyeken nagyon nincs valasztasi lehetoseg, plane olyan opcio amibe van mely es elfogadhato a tobbi freki is, nem csak a muanyag hangu melynyomo brummogasa van.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
zolikaDB
veterán
Sosem akartam Bentley-t venni 2m-ért.
De nem is bentley-i kategóriájú hangszórót keresek a TV mellé!!!
Mondjátok el, mik az alternatívák, és meghányom-vetem a dolgot.
Mit lehet, érdemes megvenni 20-30-40k magasságában?Ebben a topikban hosszú időkön át volt ajánlott a Genius 1250. Konkrétan beokádok a hangjától, nekem ez egy vödör szemét. Másnak meg jó, hát egészségére - a lényeg, h megtalálta, amit szeret. Ajánlott? Az hát. Viszonylag olcsó? Naná? Tetszik? Kinek mi. Nekem nem.
1000 éve volt Logitech S220, X230, Z2300, Z623, imádtam mindet. Sőt, több is volt némelyikből.
A TV mellé vett Creative Gigaworks T40 kvázi "kényszermegoldás volt". Vettem magamnak, mert ez fért el, ezt tudtam hurcolni magammal könnyedén, amikor kellett a laptopom mellé valami hangkeltő, és amennyiért vettem, és amire akkoriban kellett, kb. megfelelt, de szeretni nem szerettem. Az X230-at annál inkább.
De mivel kidobni nem akartam, eladni nem nagyon tudtam, emiatt megmaradt a TV mellé, jobb mint a beépített-alapon.
Most ez kezdi megadni magát, 10+ éve be van kapcsolva, hát lássuk, mi van a piacon.
Tehát egy olyan sztereó aktív hangfalpár, amiben 5-6"-os mélyközép van, és 8-10mm vastag farostlemez házba van építve, nem hiszem el, hogy nem adna több basszust, mint a T40...
Nem vagyok audiofil, nem vagyok nagy mozis, se időm, se helyem, se eszközeim, se igényem nincs rá. -
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #59900 üzenetére
Tévé mellé ezt meg lehet próbálni:
EDIFIER X600Ha 2.0 akkor:
Edifier R1600T IIIA tévézés nekem filmezést is jelent ott elkelhet némi basszus többlet.
-
Exodius
őstag
Hello mindenkinek!
2.0-ás hangfal vásárláshoz szeretnék egy kis segítséget. Egy JBL Clip 2-et váltanék, valószínűleg nem lesz nehéz meglépni.
Edifier R1280DB 2.0/Edifier R1700BT 2.0-ben gondolkozok, de egy ilyesmi Bose (https://www.bose.hu/hu_hu/products/speakers/computer_speakers/companion-2-series-iii-multimedia-speaker-system.html#v=companion2) is játszik, ha találkoztatok vele és meglepően jó.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Max. 60K, de inkább olyan 40k környékén nézelődnék. Ha több opció van, akkor legalább több a lehetőség.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
Notebook-al, kb. 2 méterre ülnénk tőle, egy könyves polcon (max. magasság 70 cm) tervezem elhelyezni a hangfalat. Ha megéri, még valami jóféle alátétet is ajánlhattok, mert tudom, hogy attól is csak jobb lesz a hangzás, mintha csak a fára raknám.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Sajnos semmi ilyesmi nincs még, csak a sima alaplapi hangkártya, az meg klasszikus 3.5-ös jack.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Egy minőségi megbízható bluetooth az fő prioritás, a notebook miatt kényelmi szempontból. Az asztal, amin a gép van amúgy is kicsi, ott szűkös lenne a hangfalnak. Egy 3.5-ös jack van a azért a gépen, ha minden kötél szakad.Előre is köszi a segítséget.
-
válasz Exodius #59918 üzenetére
Bose-t felejtsd el, az sajnos bóvli hulladék vicc áron.
Az R1700BT lesz szerintem a befutó. Ezen kívül pl Edifier MR4 van, ami még jobb, de se távirányító, se BT.
Amúgy baromi unalmas már, hogy Edifiereket kell mindig ajánlani, esetleg nézhetsz még Wavemaster modelleket is, kevés velük a tapasztalat, de pl a Wavemaster Base az állítólag jó, s normális áron is vannak.
Make Asia Great Again!
-
-
tibbike01
őstag
válasz zolikaDB #59919 üzenetére
"néha filmezünk, de baromi ritkán"
Akkor ezek szerint TV adások hangosítására keresel eszközt. Kérlek ne szivasd magad a pchez szánt hangszórókkal és a plusz távirányítóval. 40körül már egész élhető soundbart lehet kapni használtan. De még mindig azt mondom, hogy tegyél hozzá és vegyél egy Samsung A/B650et.
Én annó végigpróbáltam az Edifiereket, de egyik sem volt az igazi TV-hez.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Megvettem az Edifier S351db-t. Nagyon jó, nagyon szeretem. Tv-vel van összekötve optikai kábellel. Egyedül a távirányító nem a legjobb tudnátok ajánlani valami okosítható távirányítót, amivel egyszerre lehetne a Tv-t és az Edifiert vezérelni?
Your car, your life ;)
-
senior tag
válasz SunMount3r #59928 üzenetére
Köszi. Meg is rendeltem aztán lesz amilyen lesz. 1200ft semmi. Ezeket hogyan vagy mily módon lehet tanítani?
Your car, your life ;)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Pardise #59929 üzenetére
Alig kell legörgetni, ott van alatta a leírása: magyarul nagyon egyszerűen, de minden gombot külön-külön kell "átmásolni" így az eredeti távról. (Amiben reménykedem, hogy úgy lesz, hogy ezt elég 1x megcsinálni és "örökre" megjegyzi a gombokat (tehát elemcsere idején is), ez ugyanis nincs külön odaírva, de manapság már furcsa lenne, ha nem így lenne.) Ja, amúgy nem tudom tudod e, de érdemes valamelyik Aliexpress-es szállítási móddal rendelni, mert akkor tuti VÁMFA mentes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Van annak valami jelentősége (hátránya/előnye), ha elől, vagy pedig hátul van a "mélyluk" a hangfalon? (Azon kívül, hogy tudom, aminek hátul van azt jobb távolabb tenni pl. a faltól).
-
Ezt a stílust itt légyszi ne erőltesd...
Úgy van köze a témához, hogy ha két dolog (zajmentesség és balanced kimenet) látszólag együtt együtt jár, attól még nem biztos, hogy a kettő között (zajmentesség és balanced kimenet) ok-okozati összefüggés van.
Konkrétan meg nincs összefüggés, lásd én példám. De ha tudnád mi a különbség a balanced és unbalanced kimenet között, akkor értenéd, hogy miért nem igaz az álításod. Nálad a zajmentesség oka csupán annyi, hogy a balanced DAC-od egyszerűen csak jobb (pl táp, bármi), az unbalanced meg kevésbé, ebből adódik a különböző zajszint.
Make Asia Great Again!
-
gubabela
senior tag
válasz SunMount3r #59937 üzenetére
Nem igazán (persze azért ne legyen letakarva, vagy rátolva a falra teljesen). Több függ az elhelyezésen és az adott helyiség akusztikáján (meg persze a doboz merevségén , csillapításán, hangváltón...stb), mint hogy hol van a port. Nálam pl alul, és nincs rá panaszom.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Molydeus #59908 üzenetére
Valószínűleg ez egy többször körbejárt történet, de gondoltam, megírom mi lett a vége.
Abból kiindulva, hogy ha az USB bridge-en keresztül jönne a PC felől a zaj, akkor azt a fülesen is hallanom kellene, a tápoldalt teszteltem tovább.
Első körben a PC aljzat mellettibe dugtam egy elosztót, de a ugyanúgy jelentkezett. Ezután kipróbáltam két másik aljzatot a szobában és így megszűnt a cicergés. Úgy néz ki, hogy mindegy, hogy fesz.védett elosztót vagy simát használok, szerencsére egyiknél sem jelentkezett újra a zaj.
Eddig még sosem találkoztam ezzel a jelenséggel, vagy csak nem tűnt fel, de ez lenne a földhurok?M.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Molydeus #59942 üzenetére
Nem, a földhurok nem szűnik meg attól, h átdugod egy másik (persze szintén földelt) konnektorba, hiszen attól még ugyanúgy megmarad a két helyről földelés.
Másrészt az analóg áramkörben 50 Hz-es búgást okoz, nem cicergést (mondjuk digitálisban már előfordulhat más is, de az előbbi miatt nem itt)
Talán a PC-d tápegysége szórhat vissza zavarjelet a 230-as hálózatra, ami egy másik áramkörre már nem jut át. -
válasz Degeczi #59944 üzenetére
A földhurok nem feltétlenül 50 Hz-es bugás, simán lehet cicergés. Vagy az akkor nem földhurok? Én többször is küzdöttem a problémával, illetve itt a topikban is páran. USB izolátorral mindig megoldódtak a gondok, mert az USB följén jött át a zaj. Földzajnak is hívtam emiatt, habár terminológiailag nem a legjobb.
Az a kérdés, hogy Molydeusnál pontosan hogyan van a lánc, mert az optikai kábel galvanikusan leválaszt. De akkor hogy van nála zaj? Pl a DAC habár optikán kapja a hangot, de a tápot USB-ről?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Molydeus
őstag
válasz Degeczi #59946 üzenetére
Könnyen lehet, hogy PC táp okozta, én is tápoldalra gyanakodtam, mert ugyanazon a láncon fejessel nem hallani a zajt, csak a monitorokon.
A földhurok tényleg csak kérdés szinten merült fel, mert olvastam már róla, de eddig nem volt semmi hasonló jelenség, amivel találkoztam volna. Érdekelt, hogy erről van-e szó.Pl a DAC habár optikán kapja a hangot, de a tápot USB-ről?
Nem, ennyire azért nem vagyok saját magam ellensége.
Igyekeztem minél jobban elszeparálni a PC-s zajoktól, de másodlagos forrásként szükségem arra is.
Az USB bridge egy lineáris tápról megy. Eleve ezért is került a láncba, hogy amikor nem a dedikált "zenei" forrásból jön jel, hanem a PC-ről youtube, játék, akármi, akkor egyrészt meglegyen a galvanikus leválasztás, másrészt rakja rendbe az USB csomagok ütemezését (ennek a hatása lehet színtiszta placebo, de ha már amúgy is belekerült...), harmadrészt ne kelljen az DAC USB-t átdugdosni, hanem mehessen optikain vagy koaxon a PCM.
Magánál a DAC-nál a gyári tápot használom, ha jól tudom, ennél a típusnál (Liquid Spark) nem opció az USB táplálás. Nem egy nagy kaland amúgy, sima 12V-os, kapcsoló üzemű adapter.
USB-n csak digit jelet kap a DAC a másik forrásból, az RPi4-ről, ami szintén lineáris tápról megy.M.
-
válasz Molydeus #59947 üzenetére
Ja, hát lényegében egy optikai kábellel vagy USB izolátorral a zajproblémák megoldottak. Habár utóbbi sem feltétlenül szükséges, ha a DAC USB-je alapból trafóval leválasztott.
Lehet az adott konnektor földelése rossz vagy ilyesmi. Esetleg powerline nincs bedugva közel? Az okozhat még meglepetéseket stúdió monitorokkal, volt hozzá szerencsém.
Make Asia Great Again!
-
Molydeus
őstag
válasz lezso6 #59948 üzenetére
Nincs powerline, a vezetékes háló UTP-n megy.
Nem nagyon értek a villanyszereléshez, de amikor vettük a lakást átnézte egy szakember a családból, nem volt gond.Egy ideig közvetlenül volt összekötve a PC alaplapi optikain a DAC-kal, de valahogy nem volt az igazi, olyan "tompán" szólt a fejesekkel, utána jött az USB bridge. Még ezzel is jobb koaxon a hang, mint optikain.
M.
-
válasz Molydeus #59949 üzenetére
S akkor végül mit dugtál át másik konnektorba, a DAC-ot, a stúdió monitorokat?
Maguk a stúdiómonitorok erősen érzékenyek a forrásra, a legkisebb zajt is felerősítik, amit fejhallgatóval nem hallasz. Pl egyik laptopomnál a sima jack kimenetre kötve a hangfalakat lehetett hallani a dsub csatlakozó büzzögését illetve a displayport sípolását, attól függően melyikre kötöttem külső monitort. A displayport halkabb volt egyébként. Egy másik notinál meg irdatlan horror zajok jöttek ki random a jackből...
A közvetlen optikai kapcsolattal esetleg nem azért volt probléma, mert pl Windows-ban be voltak kapcsolva a hangzásjavítók? Sajnos alapból néha kompresszál, s ettől elég nyomott hangja lesz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest