-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ga3rieL
senior tag
válasz alphamooncam #37942 üzenetére
nemjön be az oldal
-
Ferdzsoo
addikt
Milyen hangfalállványt ajánlanátok az LSR305-ös stúdiómonitoroknak?
Ennél van olcsóbb ami használható?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
newmoonlight
senior tag
Régebbi hozzászólásomban már írtam, a PC-re (Steinberg UR22-sel) kötött Mackie MR8-asok kikapcsolt állapotban "búgtak". Master-slave elosztóra kötve ez a jelenség természetesen megszűnt, viszont a PC kikapcsolásakor (amikor megszakad a hangfalak áramellátása) akkorát "pattannak", hogy szívbajt kapok . Gondolom ez a jelenség a membránoknak sem használ. Ötlete valakinek?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Attila0
őstag
válasz newmoonlight #37959 üzenetére
A hangfalakon nincs külön kapcsoló? Én Geniusnál bekapcsoláskor jártam így.
[ Szerkesztve ]
-
-
Attila0
őstag
válasz newmoonlight #37961 üzenetére
Akkor próbáld úgy hogy először a hangfalat kapcsolod ki és csak utána áramtalanítasz.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Attila0 #37962 üzenetére
Kipróbáltam. Természetesen így nem pattant. (Mivel eleve nem volt áramellátása a hangfalaknak a PC leállásakor.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Attila0
őstag
válasz newmoonlight #37963 üzenetére
Tudom, hiszen én is így csinálom! Csak nálam eleinte bekapcsoláskor mindig a szubláda dobbant. Ugyanis 2.1-es rendszert használok.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz Attila0 #37964 üzenetére
A szub most be sem volt kapcsolva. (Gondolom az is dübbent volna.)
-
Degeczi
nagyúr
Az a fő kérdés, mi okozza a durranást:
- maga a hangszóró elektronikája. Előfordul, de erre kisebb az esély, mert általában (bár sajnos valóban nem mindig) a hangszórón lévő ki/be kapcsoló is pont úgy áramtalanít, mint maga a kapcsolós elosztó.
- az USB-s hangkártya áramtalanítása. Ez esetben adja magát az egyszerű megoldás, h ez ne történjen meg: ha saját tápegysége van, az ne a kapcsolós elosztóba kerüljön, ha pedig USB-s, akkor az USB maradjon feszültség alatt (akár úgy, h a gépet teljes kikapcsolás helyett altatod, akár egy saját tápellátású USB HUB-bal) -
mekker
őstag
Ezt mondjuk nem igazán értem, a mai erősítőkben már mindben van "koppanásgátó" elektronika, azaz ki-be kapcsoláskor nem szabadna huppognia (legalábbis csak nagyon minimálisan).
Meg a búgást sem egészen értem. A régi erősítőm is búg, ha nincs feszültség alatt a jack dugója, de egy mai asztali hangszórónál már nem szabadna, hogy ilyet csináljon.Ez a 3. szetted, ami brummog, szerintem már érdemes lenne kitalálni, hogy mi is a valós ok. Az, hogy lekapcsolod, az csak tünetkezelés.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Degeczi #37967 üzenetére
A második verzióra tippelek. (Master-slave elosztó nélkül -amikor nem egyszerre szűnt meg a hangkártya, ill. a hangfalak áramellátása) nem volt ilyen jelenség.) Valószínűleg a hangkártya áramellátásának megszűnése -ami egy időben történik a hangfalak kikapcsolásával- generál egy ugrásszerű impulzust. A hangkártyaq (USB-s, és (elvileg) külön tápra is köthető, de amikor vettem, mintha mondtak volna valami olyat a HitSpace-ben, hogy ez az Apple termékek miatt van, Win esetében nem lehet(?) külön tápra kötni.
-
newmoonlight
senior tag
válasz mekker #37968 üzenetére
Hát ez valóban tünetkezelés (a búgás -kikapcsolt PC esetén- földhurok miatt volt, nem tudtam vele mit csinálni).
-
Degeczi
nagyúr
válasz mekker #37968 üzenetére
Koppanásgátlást főként a bekapcsoláshoz szoktak alkalmazni, és persze ott is a saját erősítő tranziensei ellen védekezve.
Alábbi esetben azonban kikapcsolásról van szó, és szinte biztosan nem a hangszóró erősítője által generált durranásról, hanem a hangkártya adhat ki ilyet a táp megszűnésekor - és mivel a legtöbb erősítő pár mp-ig még működőképes marad, természetesen átjut rajta ez a hang.
-
Degeczi
nagyúr
válasz newmoonlight #37969 üzenetére
Nem tudom, miért ne lehetne Windows alatt saját tápra kötni - de könnyedén kipróbálhatod, hiszen a képek alapján szabványos micro-USB kell neki
-
Tim82
félisten
válasz newmoonlight #37969 üzenetére
Lehet, csak - elvileg - egy asztali gép vagy noti önmagában is elég tápellátást ad neki a "nyomtatókábelről".
Ha mobil kütyüre kötöd (pl. Android telefonra OTG-vel), akkor viszont mindenképpen kell neki a plusz micro USB-s tápellátás.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
newmoonlight
senior tag
válasz Degeczi #37971 üzenetére
Ja. Az lehet, amit mondasz. Pár további info:
1. Ha a hangfalak hátpaneljén lévő hangerő-potit visszatekerem kb. a felére, akkor a kikapcsoláskor hallható "pattanás" is kb. feleakkora lesz. (Ezzel mondjuk, nyilván nem pályázok majd a fizikai Nobel-díjra... )
2. Ha a PC-t nem kikapcsolom, hanem alvó állapotba helyezem, akkor nincs "pattanás". (A hangkártya előlapján az "USB"-feliratú LED ekkor nem alszik ki.) Csak azt nem tudom, hogy mennyire egészséges az, hogy innentől mondjuk tíz évig nem kikapcsolgatom, hanem alvó állapotba helyezem a gépet.
3. Kipróbáltam külső tápról (5V-os telefontöltő) a hangkártya áramellátását, ekkor viszont a hangfalak kb. 1 másodpercenként folyamatosan "megdobbantak".
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Alább írtam Degeczinek, hogy miért nem OK a külső táp-verzió.
-
Tim82
félisten
válasz newmoonlight #37975 üzenetére
Erre írtam:
"A hangkártyaq (USB-s, és (elvileg) külön tápra is köthető, de amikor vettem, mintha mondtak volna valami olyat a HitSpace-ben, hogy ez az Apple termékek miatt van, Win esetében nem lehet(?) külön tápra kötni."
UR12-m van, használtam is Win esetében is külön táppal. Mondjuk nem változtatott a hangon egy telefontöltő.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Degeczi
nagyúr
válasz newmoonlight #37974 üzenetére
Próbáld vmi jobb töltővel esetleg, mert ha nem kap bemenő adatokat az USB-n, csöndben kellene lennie a hangkártyának. Ezért valószínű, h a töltő vacak (esetleg vmi zavarja, mint mobiltelefon vagy router a közelben)
A gép nyugodtan lehet alvó állapotban, csak persze a fogyasztása nagyobb a kikapcsolthoz (ami szintén nem teljesen az, de nagyjából elhanyagolható) képest.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Degeczi #37977 üzenetére
Áhhh köszi, már
beleőrültembelefáradtam. Marad az alvó állapot. Meg a csend... meg az öröm... meg a bódottá...“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
dzsi23
addikt
Neked is csak ezt (katt) tudom mondani.
-
palik
csendes tag
Sziasztok! tanácsot szeretnék kérni.van most egy jbl creature 2.1 szettem de úgy olvastam h ez nem túl jó se zenére se filmre igazán.ezért gondoltam lecserélem.a Genius 1250B-t néztem ki vagy a microlab b77-et.szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?tud annyival többet a microlab,mint amennyivel többe kerül?előre is köszi
-
mekker
őstag
Hát nekem nem tűnik valószínűnek, hogy a kétszeres árat megéri a B77, és visszaolvasva az itteni véleményeket sem ez jön le. Annak éri meg, aki úgy van vele, hogy összesen 20 ezret szán a projektre, és abból akarja a legjobbat.
Szerintem 1250B, a maradékból meg Aprón vegyél egy Xonar DX vagy D1 hangkártyát (~8-10 ezer). Ha később ismét továbbfejlesztenél, ez egy sokkal jobb megoldás. Hangkártyád is meglesz addigra és a 10 ezres hangszórót sem sajnálod majd lecserélni.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
SoundX
tag
válasz thornadoj #37982 üzenetére
Szerintem a Genius jobban megéri. Hallottam már mind a kettőt, szinte semmi különbség. Szóval, ha Neked megéri a felárat az, hogy valakitől hallottál valamit, akkor megveheted a B77-et, de ha még egy kicsit rádobsz képbe kerülhet a Kürbis és a 6c is.
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
palik
csendes tag
Köszönöm a segítséget!akkor az 1250B esélyesebb.a kürbis megér kb +20 ezret a geniushoz képest.visszább olvasva úgy látom nagyon felment az ára
-
thornadoj
aktív tag
A kürbis 30 alatt volt igazán jó vétel, de érezhetően szebb hangja van, egy laikus számára is. Az hogy megéri-e szubjektív. Én azt gondolom, hogy hangfalra az ember hosszú távra tervez, ezért inkább a jobb hangminőséget választom, de persze könnyen át lehet esni a ló túloldalára is
-
Degeczi
nagyúr
válasz Attila0 #37990 üzenetére
Nem ugyanaz: TV-t kevesen kötnek hangszórókra, mert ha már komolyan gondolja vki, akkor nem teljesen másra való PC-s hangrendszerrel vacakol, hanem házimozi erősítővel, és arra digitálisan köti rá a TV-t. Fejlhallgatót sem túl sokan használnak TV-hez - és a gyártók is annyira lényegtelenként kezelik ezt, h nem ritkán a TV hátuljára helyezik a fejhallgató aljzatot... és a minőségével sem foglalkoznak, tényleg vacak szokott lenni.
PC-t ellenben nagyon sokan kötnek hangszórókra, ill. fejhallgatóval is sokan használják, ezért még alaplapi hangkártya esetén is jobb szokott lenni a helyzet, nem annyira mostohán kezelt, mint a TV-ken
(ezzel együtt többnyire érdemes az alaplapi helyett jobb hangkártyát használni)[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz alphamooncam #37993 üzenetére
Azt hiszem ez a kérdés már nem ide tartozik!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Attila0 #37992 üzenetére
Nem sztereó-, hanem házimozi erősítő!
Előbbire nem jellemzőek digitális bemenetek, márpedig a legtöbb TV-t a legjobb minőségben úgy lehet csatlakoztatni. Esetleg ha van SCART aljzat a TV-n, ott is leszedhető hang, az ráköthető analóg, sztereó erősítőre is.Házimozi erősítőn pedig van optikai bemenet.
-
alphamooncam
őstag
válasz Attila0 #37994 üzenetére
Én is hm. erősítőt javasoltam, de szerkesztési idő alatt kitöröltem.
Ha TV-hez olcsón akarod megoldani, analóg módon scart-ról - ti. a scart még mindíg ott van a TV-k hátulján - lehet leszedni a hangot, utána mehet egyből egy itt ajánlott aktív hangsugárzóba pénztárca szerint.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Attila0
őstag
válasz alphamooncam #37996 üzenetére
Számomra a távvezérelt 2.0-ás jó hangminőség lenne az ideális. Tehát 5.1 semmi esetre sem kell!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Attila0 #37997 üzenetére
De miről? Mert a TV adások hangja minden, csak nem jó minőségű...
PC-ről játszott filmek viszont külön élményt adnak jó 5.1-en.
CD-ről, PC-ről csak zene hallgatásához valóban nem ideális a házimozi erősítő, egy jó sztereó erősítő inkább (akad, aki ezért átkapcsolót használ a front hangszórókhoz, h épp miről használja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest