- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
Tomacko
senior tag
válasz Degeczi #37053 üzenetére
csak ez az egyfajta... (ami elölről nagyrészt fekete, ezért írhatják ezt is, azt is.
Hát őőőőő izéééé. A szín meghatározása hangdobozoknál nem a "grill" rács színének megadása szokott lenni. Jellemzően a dobozok oldalai azok amik meghatározzák, illetve a front rész karakteresen eltér borítás nélkül is, akkor azt is jelezni szokás. Persze mint mindenben itt is vannak kivételek, ahol nem szánnak sokat a színek megjelölésére. Tény, hogy a hallgathatóságot nem befolyásolja, de az is tény, hogy jellemzően minden oldalát látjuk a dobozoknak a lakásban járva. Így ezek tudatában vásároltam meg én is a dobozaimat. Nem nem a szín volt a fő meghatározó, de mikor meg találtam a nekem való hangot, meg kerestem belőle azt a színt ami passzol a lakásba.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Songo
senior tag
válasz Degeczi #37055 üzenetére
Sajnos a fotó jelenlegi színe áll legközelebb a szobában láthatóhoz
Kicsit próbáltam vele barátozni este még de nem tudom mennyire bejáratósak ezek az asztali hangfalak, így nem hajtottam meg. de megmondom őszintén a mélyet így kicsit gyengének érzem. értem én hogy nem egy +sub rendszer de nem volt valami dübörgős érzésem +kicsit mintha puffogósóan szólna a mély. ez normális?
Sosem volt még rendes 2.0 szettem csak ilyen kis olcsók ahol nem is vártam volna.
Fater 2 régi orion hangfala meg tudott mélyet de azok 3 utasok voltak. -
Tomacko
senior tag
Azért azokban az Orionokban akkora a mély mint ezek a solo6-k dobozostól Meg aztán még a bejáratódás után változni is fog a hangja. De egy biztos, ekkora "mély" sugárzókkal ne várd már azt, hogy mellbe vágjon valami
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
oliwwer
aktív tag
Próbáld meg azt, hogy magas minőségű zenét játszol rajta, 320kb/s mp3, flac. Tidal online zene stream-elő programot tudom ajánlani, 1 hónap ingyenes, utána 2990 ft/hó, és CD minőségű (HIFI a csomag neve) zenét kapsz, és egy piszok nagy választékot. Nálam a mély és a magas is 4-esen van, én 3 hónap alatt puffogó hangot még nem hallottam rajta, pedig napi 10 órát megy. Hangszóró beállításoknál a speciális fülnél tedd át a stúdióminőségre a beállítást. Én úgy érzem az is dobott rajta egy kicsit.
Viszont a színére is panaszkodtál, a hangja sem tetszik, konkrétan akkor nincs olyan érv ami amellett állna, hogy megtartsd. 14 napig elállhatsz a vásárlástól, ha az általam ajánlott tippek után sem jön be. Én azt mondom, hogy adj a fülednek egy kis időt, míg hozzászoknak. Hallgass jó minőségű zenét, kifogod belőle hallani azokat a hangokat, amiket eddig még soha. Sok sikert!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tomacko #37056 üzenetére
Természetesen nem a grillről van szó (ami nincs is a Solo 6C-n, hanem a szokásos, fakeretre feszített hangszóróselyem van), hanem azt levéve teljesen fekete az előlapja, ahogy maguk a hangszórók is!
Márpedig ha van rá mód (és nincs pl. kisgyerek), érdemes selyem nélkül használni.Kisebb dolgozószobában (mint az enyém is), az oldalfal alig látható - és a 7C-n az is határozottan sötét.
[ Szerkesztve ]
-
Melyik Orion volt? Nagy HS-500 vagy HS-200 (bal) / HS-280? Ezek szoktak népszerűek lenni. Nekem volt HS-200 meg a HS-280-at is ismerem, a mélyük eléggé döngős, sajnos elég gyenge mágnes van bennük, vagy legalább az idő folyamán elgyengültek, így nem sok dinamikájuk van s torzítanak mint a dög. Persze ilyen 20k-s árkategóriában nem rosszak.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Songo
senior tag
Beszélgettünk a párommal és kicsit többet áldoznánk erre a hangfal kérdésre, hogy a jövőben átkerülhessen a tv mellé.
Kinézet és az alapján amit olvastunk szimpatikus
a Edifier R2730DB (negatívum, hogy nem találunk méreteket róla sehol a gyártó honlapján sem, aztán lehet mi vagyunk vakok)
A másik pedig a Thonet & Vander Koloss még mindig.
Most már szempont lenne, hogy tudjon BT-tis. Illetve kérdés?
Láttunk a T&Vnél egy SW10 nevű mélynyomót. a kérdésünk az lenne, hogy esetleg ezzel ki lehet egészíteni a rendszert a későbbiekben?Amennyiben ez az elgondolásunk így teljesen zsákutca úgy kérdeznénk egy olyat, hogy esetleg milyen rendszert tudnátok ajánlani ami részegységenként lenne bővíthető 5.1 (7.1)-ig. Erőteljes rendszer. (Teljes ára 4-500ig is elmehet) és jelenleg egy 100 körüli 2.0-ával el tudnánk kezdeni?
Köszönjük szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Köszönöm az eddigi tanácsokat. Megfogadva a dolgot a következő lesz:
Most megveszem végre az új monitort aminek van hangszórója is. az elég lesz facebook és youtube videókhoz meg játszani (bár főleg fülessel játszom) a tvhez pedig év végén elkezdek egy komolyabb 7.1et össze vásárolni.
Köszönöma tanácsokat. -
norbert400
tag
Sziasztok.
Nálam most tervben van egy project ami nem feltétlen a minőségre hajaz hanem a kinézetre.
Unom már hogy a monitor, hangfal, egér stb fekete, és inkább lecserélem mindet fehérre.
Nincsenek nagy igényeim, nem várom el hogy a basszus lebontsa a falakat stb..annyit szeretnék hogy szóljon tisztán.
Amit találtam az ez lenne: AEG LB4711 viszont mivel ehhez nincs erősítő így kelleni fog. Mit ajánlanátok hozzá? -
Bukk900
őstag
válasz norbert400 #37071 üzenetére
Szia, erősítőről a hifi topikban érdeklődj. Esetleg ez az aktív hangfal? [link]
-
boros44
tag
Sziasztok!
Thonet & Vander Kürbis-ről vannak esetleg vélemények, tapasztalatok?
Mennyire tiszta a hangja? Mennyire jó a mélye?
Én speciel szeretem, ha egy picit több a mély.
Nálam alapbeállítás, hogy az EQ-n 2 fokkal feljebb tolom a mélyet. -
thornadoj
aktív tag
válasz boros44 #37075 üzenetére
Azt hiszem tesómnak volt olyan fejese. Szerintem (ha jól emlékszem) mély mennyiségében hasonló lehet, de addig biztos nem megy le, cserébe viszont nagyobb teret kapsz. Microlab solo6c-t nézted? a kürbis 30 alatt volt jó vétel, így viszont megéri rádobni az a 'pár' ezrest a solo 6c-hez.
-
Degeczi
nagyúr
-
Szinyák
őstag
válasz boros44 #37077 üzenetére
én egy hete vettem át , hát le esett az állam . Genius 5.1 fadobozos e mellet olyan mint egy műanyag tejfölös doboz hangzásban. Beteg ami ki jön belőle. minden hangszínt külön lehet szabályozni . (-8 ; +8) ig
Mély meglepően jó benne 3.-on tudom hallgatni mert állítom van olyan mély benne mint a külön aktív mély-ládás geniusban . És nem csak dübög hanem szép lágy, tiszta mélyek vannak benne.
60.-ig van skálázva a hangerő de 30.-on bírom hallgatni max mert szét nyomja a szobát nagyon erőteljes.
De kell egy jó hangkártya amin jó az amplifier !
Ennyi pénzért áldom magam, hogy ezt választottam , szegény 8 éves 5.1 nyugdíjazva lett ...Szinyák
-
SH4D0W2011
őstag
válasz Szinyák #37080 üzenetére
Én is épp egy ilyesmi régi, Genius 5.1-es (SW-HF 5.1 5000) nyugdíjazását tervezem.
Nekem a Modecom MC-SHF120 a legszimpatikusabb a 40 körüli árkategóriában, főleg a front reflex miatt (nem túl nagy az asztalom, és ha előrébb kellene húznom a hangalakat, elég szűkös hely maradna), de úgy látom egy jó hónapja nem lehet kapni. Várható szerintetek, hogy lesz ebből később újra? Az alternatíva nálam is a Solo 6C lenne.
Plusz még kérdés, Szinyák, neked nem hiányzik az 5.1? Én kicsit ettől is tartok, de ha tényleg annyival szebb a hangja, akkor szerintem meg fogok tudni barátkozni vele. -
Szinyák
őstag
válasz SH4D0W2011 #37081 üzenetére
Egyáltalán nem ! ezek után nem is lesz 5.1 . nekem is kevés a hely az 5.1.-et nem is tudtam normálisan szét dobni sajnos. De szerintem a Solo 6c jobb mint a Modecom. De megnéztem az is elég jóféle anyagokat használ stb. Úgy hogy érdemlegi véleményt nem tudok róla alkotni , csak a hansolo.-ról
Szerintem nyugodtan vágj bele tényleg nem fogsz csalódni . Ég és a föld lett miden téren teljesen más dimenzió filmek , játékok, zene sokkal jobb lett. Olyan hangok jöttek elő belőle amit 5.1 soha nem adott vissza meg is lepődtem. Pedig még bejáratós 25-30 hallgatom folyamatosan. Ja és ezen már érezni / hallani a kül a jó minőségű flac audio és mp3 között ! Most már csak flac.-et hallgatok rajta.
Hangszóró audio kábele is nagyon jó minőségű aranyozott árnyékolt porvédős stb . hangfalon a leszorító csavaros és az is aranyozott ! Egyedül az rca kábel gagyi , de azt egyből cseréltem jó minőségű aranyozott / harisnyázott ugreen rca-jack .-reSajnos nekem is új szg asztalt kellet csináltatnom , hogy elférjek mindennel ki lett centizve a tv és a hangfal közzé egy a4 lapot már nem tudok oda rakni
Ilyent lett az akol bocs ha rosszul látható rossz volt a fényviszony , csak gyorsan lőttem pár képet
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
oliwwer
aktív tag
Csináltam egy képet az enyémről:
-
Szinyák
őstag
válasz boros44 #37083 üzenetére
hogy ne tudnád össze kötni . Jack-Rca kábel.-el össze tudod . adnak is hozzá csak az nem a legjobb minőségű elég gagyi.
Egy ilyet vettem hozzá megérte minőségi : [Ugreen HIFI RCA Jack Cables 3.5mm to 2 RCA Audio Cable Adapter Male to Male Nylon Braided]
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz SH4D0W2011 #37084 üzenetére
Nincs mit . tényleg jó amit mutattál a modecom is biztos jó , de ez is, szerintem még jobb is .
Ha nem kapni .. Ezt nyugodt szível tudom ajánlani mert most már tudom mi a különbség 5.1 és e között meg fogsz lepődniSzinyák
-
Degeczi
nagyúr
válasz boros44 #37083 üzenetére
Akkor pláne a Microlabra van szükséged: azon két, egyenértékű bemenet van, amik között távvezérlővel tudsz választani, míg az egyszerűbb típusokon (mint a Kürbis, vagy régebben Modecom márka alatt ugyanezek) egyszerűen passzív módon közösítik a két bemenetet, ami miatt azok egymásra kihatnak, és az rákötött eszközöktől függően romlik a minőség
-
zsizsef
senior tag
válasz oliwwer #37089 üzenetére
Olvasni való. Musiland 01 US 2012 vagy a mark 2-es elég hozzá. Bár nekem jelenleg a mark 2-es és Sabaj D3 szolgál. Nem annyira ismert a Sabaj D3, de hangja jobban bejön, mint az említett musiland-oké.
-
Degeczi
nagyúr
válasz boros44 #37092 üzenetére
Látszani nem, hallani esetleg - de durván nem jellemző, csak ha nagyon-nagyon ratyiról van szó.
A laptop hangkártya már igen, azt többnyire érdemes egy USB-s DAC-al kiváltani (célszerűen fejhallgató erősítős példánnyal, hiszen az pláne elhanyagolt funkció a laptopokban, a hangszórókon meg végképp, többnyire nincs is) -
pulutodurumo
őstag
-
Szinyák
őstag
válasz boros44 #37092 üzenetére
megmondom őszintén ki se próbáltam maradt a dobozban a gyári rca kábel, legalább van egy tartalék. figyelj veszel hozzá egy jó minőségűt ~2000-3000 ft szerintem az már nem kér enni . Csatlakozója jóval igényesebb illetve a kábel is vastagabb jóval úgy, hogy biztos észre lehet venni a kül főleg akinek van füle hozzá. A laptop hangkártyája lehet kevés lesz neki, mert nem erősített oda érdemes venni egy usb.-s cuccot ! . Én egy ideig alaplapival használtam nekem a lapomon már jó minőségű hangkártya van ( jó mert a kimenet amplifier erősített érezni a különbséget ) nem vettem észere semmi különbséget egy 10-15000 ft hangkártyához képest vagy a fülem nagyon szar már
(#37095) Shingen köszi, PC akol
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz pulutodurumo #37096 üzenetére
boros44 jaja ezek azok ami neked kell ! ezek már kipumpálják a solo.-ból ami neked kell
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
HUAFBANDITA
tag
válasz Szinyák #37087 üzenetére
Szia!
Csoda lenne, ha nem hallanád jobbnak a solo6c-t, mint az eddig használt Geniust! A minimum a jó elhelyezés lett volna, amit írtál, hogy nem tudtad megvalósítani! Kár is lenne többet várni, de az nem az 5.1 szabvány hibája! (ennyi pénzért ez van)
A mostani microlab elhelyezése nagyon rossz! Most még jó a fülednek, mert más, de egy idő után elkezd majd idegesíteni a kiemelés (most pont a kiemelés tetszik Neked) a jobb oldali sarokba rakott hangfal miatt, illetve a bal oldali rajta a falon... távolság még rendben is lenne a két doboz között, de ha nincs hely hátul, illetve az oldalfaltól sincs meg a kellő távolság akkor torz az összkép!
A lelkesedés hibátlan
-
Szinyák
őstag
válasz HUAFBANDITA #37099 üzenetére
köszi , a képen úgy tűnik a balos mintha a falon lenne de nem ott is van legalább 10cm a faltól .. Jobban nem tudom beforgatni közvetlenül ha előtte ülök akkor a fülemhez nyomja jó ez így .. Az 5.1 nem is érdekelt nagyon. A végére már csak idegesített a hangja is illetve a kábel rengeteg. Tudom az elrendezés nem a 5.1 hibája ..
Szinyák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest