Windows blog: Microsoft System Center 2012

Satya Nadella, a vállalat szerver üzletágért felelős elnöke január 17-én mutatta be a Microsoft redmondi központjában privát felhő megoldását, a Microsoft System Center 2012-t, melynek korai (RC – Release Candidate) változata letölthetővé vált. A privát felhő üzemeltetésének előnye, hogy a már meglévő infrastruktúrára és szaktudásra épít, egyúttal lehetővé teszi, hogy a publikus felhő automatizációs és felügyeletképességeinek jelentős részét a vállalatok saját irányításuk alatt használhassák fel.

A csomag nyolc termékből áll: Configuration Manager, App Controller, Virtual Machine Manager, Endpoint Protection, Orchestrator, Operations Manager, Data Protection Manager, Service Manager, melyek használatával napokról akár órákra csökkenhet a beüzemeléshez szükséges idő. A csomag kétféle kiadásban érhető majd el: Standard és Datacenter; utóbbi korlátlan kapacitásnövelési lehetőséget és korlátlan mennyiségű virtuális gép használatát jelenti.

Ahogy a termékek nevéből is látszik, a System Center segítségével a rendszergazdák teljes körű információhoz juthatnak az egyes alkalmazások működésének állapotáról, az azokban bekövetkező változásokról és azok okairól is.

A System Center 2012 minden korábbinál hatékonyabban támogatja a heterogén rendszereket: felügyelhetőek vele Linux- és VMware-alapú rendszerek is. „A rendszermenedzsment minden területén óriási előrelépést jelent a 2012-es System Center. Egységes környezetet biztosít a teljes IT rendszer felügyeletére, beleértve a hálózati eszközöket, a Linuxokat, akár Android és iPhone mobil eszközöket, Hyper-V, VMware és Xen virtualizációs megoldásokat, a szerverek hardvereit, a tárolóegységeket, és akár .NET, Java és különféle SQL alapú alkalmazásokat is. Azáltal, hogy a System Center mindent átlát és átfog, mélységi monitorozásra is képes, és ezáltal hamarabb fedezhetők fel és háríthatók el a hibák” – mondta Budai Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

A Microsoft System Center 2012 RC változatát a termék hivatalos oldaláról tölthetik le az érdeklődők.

Inarus

Előzmények