A WatchGuard átveszi az irányítást a Web 2.0 alkalmazások felett

(x) A WatchGuard átveszi az irányítást a Web 2.0 alkalmazások felett

A WatchGuard® Technologies 2010. október 18.-án bemutatta a WatchGuard Application Controlt, ami első alkalommal nyújt a tűzfalak számára részletekbe menő betekintést a Web 2.0 alkalmazásokba, mint például a Facebook, Twitter és a LinkedIn. A WatchGuard Application Control megvéd az új generációs fenyegetésektől azáltal, hogy befolyásolja ezeket a népszerű alkalmazásokat, miközben engedélyezi a vezetés számára azt, hogy megfékezze az egyes dolgozókat abban, hogy ilyen közösségi portálokat használjanak a céges tűzfal mögül.

Több, mint 1500 alkalmazásra és az ezekhez tartozó több, mint 2300 egyedi szignatúrára van befolyással a WatchGuard Application Control. A cégek illetve szervezetek ilyen szintű kontrollal egyenesbe hozhatják a vállalkozásukat a biztonsági szabályoknak köszönhetően és nagyobb produktivitásra és hatékonyságra tehetnek szert, míg a rendszergazdák számára láthatóvá és irányíthatóvá válik a hálózaton keresztülhaladó forgalom.

A rendszergazdák kiválaszthatják, melyik alkalmazást kontrollálják a 13 főbb kategória közül. Például az IM (Instant Messaging) kategórián belül, az adminisztrátorok menedzselhetik ezeket az alkalmazásokat, ilyen a QQ, Windows Live Messanger, Yahoo! Messanger, Google Talk és még sorolhatnánk. További kategóriák és tartalmuk: Mail (HotMail, Gmail), Social Media (Facebook, MySpace), Peer-to-Peer (Gnutella, Bittorrent), Remote Access Terminals (TeamViewer, GoToMyPC), Database (MS SQL), File Transfer (Megaupload), VoIP (Skype), Streaming Media (YouTube, Hulu), Network Management (MS Update) és Tunnel Applications amiket arra lehetne használni, hogy keresztül menjenek egy tűzfalon (Ultrasurf, Avoidr).

A licensz elérhető lesz 2010 decemberétől. A WatchGuard Application Controllal az XTM multifunkcionális tűzfalak funkcióit lehet majd bővíteni (az e-szériához tartozó eszközöket nem).

„Új alkalmazások berobbanása a céges hálózatba akár nagy károkat is okozhat az informatikusok számára, akiknek az a feladatuk, hogy megvédjék a céges információkat, míg ezzel egy időben gyors és hatékony munkakörnyezetet kell biztosítaniuk” – mondta Tim Helming, a WatchGuard Technologies Product Management vezetője. „Például, rengeteg cégnél felmerül az igény arra, hogy engedélyezzék a Facebook használatát bizonyos személyeknek, viszont kerüljön tiltásra mindenki más számára. A WatchGuard Application Control segítségével a cégek egyszerűbben lecsökkenthetik a felhasználók által használt különböző alkalmazásokból eredő számtalan kockázati tényezőt.”

„Annak a lehetősége, hogy tudjuk figyelni, menedzselni és kontrollálni azt, hogy milyen alkalmazások mennek keresztül a hálózatunkon az egy hatalmas előny”- mondta James Omens, egy stratégiai marketing cég, a BuzzBee Marketing IT menedzsere. „A WatchGuard Application Controllal, a BuzzBee alkalmazottai szigorú biztonsági feltételek mellett de egyben hatékonyan használhatják a Web 2.0-ás alkalmazásokat, mindezt anélkül, hogy a hálózatunkat kitennénk bármilyen támadási lehetőségnek.”

A WatchGuard XTM OS 11.4 – További fejlesztések az Application Controlon túl

A WatchGuard Application Control elérhető lesz a következő WatchGuard XTM OS frissítéssel a WatchGuard XTM 11.4.-el. Az Application Controlon felül a WatchGuard XTM 11.4-es szoftverben további újítások lesznek a jobb biztonság, teljesítmény és a könnyebb használhatóság érdekében. Egy erőteljesebb és hatékonyabb IPS/IDS motor segítségével a cégek növelhetik a védelmüket a különböző hacker támadások és behatolások ellen. Az új authentikáció segít a rendszergazdáknak abban, hogy könnyebben hozzák létre, monitorozzák, kikényszerítsék és riportálják a biztonsági szabályokat, amelyeket elsősorban a felhasználókra vagy csoportokra tudnak létrehozni ahelyett, hogy az IP subnetekre, hostokra, tartományokra koncentrálnának.

A WatchGuard egy új konfigurációs változásokat nyomon követő újítást is tartalmaz a rendszergazdák számra, amivel könnyebben lehet kezelni az olyan környezeteket ahol több WatchGuard tűzfalat kell menedzselni, ehhez tartozik új e-mail értesítő is, amely az elkészült riportokra, loggolásra vonatkozik. Ezen kívül az egész menedzsment rendszert egyszerűbbé és átfogóbbá tették. Akik rendelkeznek LiveSecurity szerződéssel a meglévő XTM eszközükhöz, azok ingyenesen letölthetik a legújabb WatchGuard XTM 11.4-es operációs rendszert. További információt a WatchGuard Application Controllal és az XTM 11.4-el kapcsolatban a www.safesoft.hu/application_control oldalon találhatnak.

A SafeSoft Kft. a WatchGuard magyarországi disztribútora ingyenes kiprobálási és tesztelési lehetőséget biztosít az érdeklődők számára.

Azóta történt