Viiv-kompatibilis mini-PC az AOpentől

Az AOpen piacra dobta a CeBIT-en már bemutatott, MP945-VX nevű mini-PC-t. A Pandora kódnéven megismert, majd később MP915 jellel forgalomba hozott rendszer utódja kívül-belül megújult, a korábbi minimalista megjelenést most néhány plusz ív és él dobja fel, és természetesen új benne a Yonah processzorokkal kompatibilis alaplap is. Mindennek ellenére a befoglaló méret (16,5 x 16,5 x 5 cm) és a tömeg (1,1 kg) nem változott.


Forrás: MyCom PCWeb

Az új modell szíve az Intel 945GM + ICH7M-DH chipsetje, mely mellé hatcsatornás audiokodek és Intel gyártmányú Gigabit Ethernet vezérlő is társul, így kétmagos Core Duo processzorral és Windows XP MCE operációs rendszerrel együtt a mini-PC eleget tesz a Viiv platform követelményeinek is. Ez azonban nem kényszer, a Socket 479 foglalatban Core Solo is helyet kaphat.


Forrás: MyCom PCWeb

Az MP945-VX tipikus notebook-alkatrészekből áll, illetve ilyen komponenseket támogat. Memóriából egy aljzatba egy maximum 1 GB kapacitású DDR2-533/667 SO-DIMM modul illeszthető, bővítéshez egy mini-PCI slot biztosított. A kis házban egy lapos, slot-in mechanizmusú optikai meghajtó és egy 2,5 colos merevlemez helyezhető el, csatlakoztatásukhoz csak SATA portokat lehet használni. Grafikáról a chipsetbe integrált GMA950 vezérlő gondoskodik, melyhez DVI-I és S-Video kimenetek járnak. A hátoldalon ezenkívül USB 2.0, FireWire, hálózati és analóg audiocsatlakozók találhatók.

A hírek szerint egy Core Duo CPU-val és Windows XP MCE-vel felszerelt teljes rendszer induló ára 900 dollár körül alakul, arról egyelőre nincs információnk, hogy barebone-ként meg lehet-e majd vásárolni az MP945-VX-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés