2018. június 19., kedd

Védőkeretet és új kiegészítőket is kap a DJI Mavic Pro

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: imaging-resource.com

A sérülések ellen védő alkalmatosságokon felül a használatot is könnyítő új kiegészítők garmadáját jelentette be a DJI.

Tavaly ősszel, nem sokkal a hánytatott sorsú GoPro Karma után mutatta be a DJI is kompakt méretű és a szállításhoz még jobban összecsukható quadkopterét, a Mavic Prot. Bár a Karmát érintő problémákhoz hasonló hírek nem érkeztek a Mavic Pro kapcsán, a gyártó most mégis úgy döntött, hogy a propellereket védő kiegészítővel bővíti a kínálatot, ráadásul rögtön két fajtával is.

Hirdetés

A Propeller Guard egy közönséges keretet alkot a 4 rotor körül, a drón testének két hosszabb oldalán, ami megakadályozza, hogy a nagyobb felületű akadályok elérjék propellereket. A Propeller Cage ezzel szemben, ahogy a neve is mutatja, egyfajta ketrec, teljesen körbeölel minden légcsavart egyesével, melyeket így alulról és felülről is egy viszonylag sűrű rács véd, tehát tényleg csak az apróbb dolgok érhetik el a forgó lapátokat. A gyártó ajánlása szerint utóbbit egyértelműen a tapasztalatlanabb pilótáknak szánták, hiszen így a környezetükre, és magára a drónra is kevésbé káros egy-egy elhibázott manőver. A Cage nagyobb mérete és tömege azonban már az üzemidőre is hatással van, amit nagyjából 12 percnyire csökkent.


[+]

A két kereten kívül új, kisebb méretű, gyorscsatlakozós, 7728-as típusszámú, összecsukható propellereket is kapott a Mavic Pro, valamint egy egyszerű, de hangzatos nevű Aircraft Sleeve szövetzsákot. Gondoltak továbbá komolyabb felhasználókra is, akik hosszabb ideig reptetik drónjukat, így bemutatták az Advanced Battery Charging Hubot is, ami négy intelligens akkumulátor egyidejű töltésére alkalmas, természetesen külön-külön vezérléssel és prioritizálva az aktuális töltöttségi szint alapján. Ez ráadásként még a Phantom 4 sorozat 100 W-os adapterével is kompatibilis, amivel tovább csökkenthető a töltési idő.


[+]

Mindemellett a kültéri használatot előnyben részesítőknek is jött két újdonság a távirányítóhoz tartozó árnyékoló és a három darabos szürkeszűrő-szett (ND4/8/16) képében. A Propeller Guard kivételével már mindegyik kiegészítő rendelhető, az árazása azonban már mindnek ismert: az Aircraft Sleeve 7, a 7728-as propeller 9, a Propeller Cage 17, az árnyékoló 22, a szürkeszűrő csomag 39, az új töltő 65, míg a Propeller Guard, amihez 3 pár 7728-as propeller is jár, 179 euróba kerül.


[+]

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.