Hirdetés

Felkészültek a Windows 11-re az UL Benchmarks tesztprogramjai

A cég azért felhívta egy fontos dologra a figyelmet, amit érdemes észben tartani.

A korábban Futuremarkként ismert, de ma már UL Benchmarks néven futó vállalta bejelentette, hogy az általuk kiadott és még támogatott tesztprogramok felkészültek a Windows 11-re, vagyis a legfrissebb verzióik a Microsoft új operációs rendszere alatt is működőképesek. Ez aligha számítana önmagában érdekes hír, hiszen természetesnek lehet venni egy ilyen lépést, de a cég felhívta egy fontos dologra a figyelmet a váltással kapcsolatban.

A Windows 11 egyik fő újítása a VBS funkció, ami a Virtualization-based Security rövidítése. Ez teszi az új operációs rendszert biztonságosabbá, ugyanakkor az UL Benchmarks az előzetes kiadások tesztelésénél felfedezte, hogy némileg esik tőle a rendszer teljesítménye. Na most a VBS funkció egy új telepítésnél alapértelmezetten aktív lesz, viszont Windows 10-ről való frissítés során már nem, így manuálisan kell bekapcsolni. Ez azért probléma, mert egy rendszer eltérő eredményeket adhat, attól függően, hogy milyen módon került rá a Windows 11. A különbség persze nem nagy, de számszerűen kimutatható.

A fentiek miatt a vállalat beépít majd a tesztprogramjaiba egy VBS-t detektáló rutint, hogy a kapott eredmények mellett egyértelmű legyen az is, hogy aktív volt-e a szóban forgó funkció, vagy sem, ami segíti az egyes konfigurációk fair módon történő összehasonlítását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés